Сб, 2024-04-20, 15:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 22 » Львів посилено патрулюють, очікуючи провокацій
11:35
Львів посилено патрулюють, очікуючи провокацій
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Правоохоронці почали патрулювати Львів з 2.00 ночі проти 22 червня посиленим особовим складом. Про це повідомив речник ГУ МВС у Львівській області Денис Харчук, передає Zaxid.Net.

"У принципі, правоохоронці цілодобово працюють і охороняють місто, тому я не бачу тут нічого такого. Єдине, що буде в трошки посиленому варіанті", - зазначив він.

Крім того, Харчук сказав, що участі правоохоронців з інших областей задля забезпечення порядку у Львові 22 червня не планується.

20 червня голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк у коментарі також зазначив, що участі правоохоронців з інших областей не передбачається.

"Поки що такої інформації немає, хоча наші правоохоронці спілкуються з керівництвом правоохоронних органів сусідніх областей, Одеської, Луганської, Донецької, обмінюються інформацією для того, щоб не допустити приїзду радикально налаштованих груп людей", - сказав він.

Нагадаємо, 21 червня Львівський окружний адміністративний суд ухвалив рішення за позовом Львівської міської ради про заборону проведення масових заходів у Львові 22 червня. Дозволено проводити тільки офіційні заходи. У міськраді Львова вирішили 22 червня розвісити по місту державні прапори із жалобними стрічками.

Як повідомлялося раніше, 22 червня єврейські організації Одеси мають намір провести у Львові біля Пагорба Слави антифашистський мітинг і пом'янути євреїв, які загинули в гетто і концтаборах. ВО "Свобода" вимагає цей мітинг заборонити.

Також раніше представники КПУ заявляли про свій намір провести у Львові акції, присвячені 70-річчю початку Великої Вітчизняної війни під червоними прапорами. Намір приїхати в цей день до Львова також висловлював голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, але пізніше заявив, що, напевно, не поїде.

Нагадаємо, 9 травня після офіційних заходів біля Пагорба Слави та Марсового поля у Львові сталися зіткнення між представниками націоналістичних сил і представниками партій КПУ, "Родина", "Русское единство". У сутичках постраждали 17 людей. Загалом міліція за цими фактами порушила 5 кримінальних справ.

Львівські комуністи гостей з Росії не запрошували і не хочуть зустрічатися з націоналістами 22 червня

Львівські комуністи не планують масових заходів 22 червня, в день 70-річчя початку німецько-радянської війни. Про це повідомив перший секретар Львівського обкому КПУ Михайло Стула.

За його словами, комуністи лише планують вшанувати пам'ять загиблих воїнів-червоноармійців.

"Ми відвідаємо кладовище, щоб пом'янути загиблих воїнів Радянської Армії... Це не буде організована акція, просто прояв нашого обов'язку. Жодних гостей з Росії або зі сходу нашої країни ми не запрошували. Було б добре, якби комуністи і націоналісти 22 червня взагалі не зустрічалися. У нас свої герої, у них - свої", - зазначив Стула.

Євреї поїхали мітингувати до Львова в бронежилетах, а "Свобода" радить їм брати броньовані памперси

Громадські організації "Євреї проти Гурвіця" і "Євреї проти антисемітизму" відправили до Львова кілька десятків активістів. Про це повідомив секретар комітету "Євреї проти Гурвіця" Олександр Єрьоменко.

Активісти проведуть біля Пагорба слави з 4 ранку до 12 ночі мітинг "проти політики фашизму, антисемітизму і Голокосту", використовуючи при цьому звукопідсилювальну апаратуру, передає "Сегодня".

"Цей позов - прямий прояв антисемітизму. Воно (рішення суду) стане чинним через 10 днів", - розповів Єрьоменко.

"Ми подивимося, яка буде ситуація. Якщо під час мітингу під загрозу будуть поставлені людські життя, ми будемо керуватися порадами правоохоронців", - уточнив він.

"Існує небезпека, що представники Гітлерюгенду і послідовники колаборантів не дрімають. Ми сподіваємося, що органи внутрішніх справ нададуть нам необхідну безпеку, але розраховуємо і на ті пасивні засоби безпеки індивідуального користування, які будуть перебувати на поверхні учасників акції", - цитує його "Главком".

"Враховуючи, що обстановка може бути наближеною до бойових дій, учасники акції матимуть з собою каски і бронежилети. Нічого іншого ми не можемо собі дозволити з точки зору закону. Але люди налаштовані рішуче, самовіддано. Вони усвідомлюють, що можуть постраждати, стати жертвами протиправних дій з боку зловмисників. Але для того щоб змінити щось в суспільстві, вони згодні жертвувати собою", - сказав Єрьоменко.

На це депутат Львівської міської ради від партії "Свобода" Юрій Михальчишин закликав тих, хто збирається проводити у Львові масові акції 22 червня, незважаючи на рішення суду про їхню заборону, купити броньовані памперси.

"Якщо представники провокаційних антиукраїнських організацій заявляють про наміри приїхати до Львова в касках, то думаю, що їм колись потрібно буде купити броньовані памперси, щоб доїхати до міста, а потім - дістатися додому живими і неушкодженими", - сказав Михальчишин.

Мер Львова переконаний, що сьогодні в його місті буде спокійно. Поки що так і є

Мер Львова Андрій Садовий запевняє, що 22 червня у Львові вдасться уникнути повторення сценарію, подібного до подій 9 травня. "Я думаю, що всі зобов’язані виконувати рішення суду", - сказав він у коментарі Радіо "Свобода".

"Я переконаний, що 22 червня можемо спокійно молитися за тих, хто віддав своє життя, кого було закатовано", - додав міський голова Львова.

Як повідомляє кореспондент "Обкому", вранці жодних одеських "євреїв" на вулицях Львова не помічено.

На думку місцевих спостерігачів, провокатори якщо й прибули, то "десь зачаїлися й чекають сигналу від російських телеканалів, щоб в "годину Х" виповзти з укриття й отримати по голові під об'єктивами "ФСБ-ТБ".

Біля Пагорба Слави чергують 8 автобусів "Беркута". О 9.00 розпочинаються офіційні заходи, організовані львівською владою. Об 11.00 очікується вилазка місцевих "антифашистів".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1084 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ