Пт, 2024-03-29, 14:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 22 » МАГАТЕ: рівень радіації в Японії вищий за норму в 1600 разів
09:16
МАГАТЕ: рівень радіації в Японії вищий за норму в 1600 разів
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Рівень радіації в 20 км від АЕС "Фукусіма-1" перевищує норму в 1600 разів. Такі дані оприлюднило сьогодні Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ).

Ситуація в зоні аварійних реакторів на АЕС "як і раніше залишається складною". Про це заявив японський міністр економіки, торгівлі та промисловості Банрі Каіеда. Стовпи білого диму і пару знову піднялися сьогодні над другим і третім енергоблоками аварійної японській АЕС "Фукусіма-1".

Як встановили фахівці, викиди з другого енергоблоку були водяним паром, який утворився в результаті випаровування і кипіння морської води, яку закачали туди для охолодження. Про це повідомив на прес-конференції в Токіо міністр оборони країни Тосімі Кітадзава. Викид з третього енергоблоку, за його словами, був димом від короткочасного виникнення пожежі всередині будівлі, де зберігається висока температура.

Припинені через появу пару і диму роботи на АЕС зараз відновлені. Раніше, зокрема, був припинений ремонт і відновлення устаткування в першому, другому, п'ятому та шостому блоках, які в понеділок, 21 березня, були підключені до нормального мережному енергопостачання. Було вирішено відкласти і підготовку до закачування води в басейни, де знаходяться перегріті паливні стрижні.

Трохи раніше робочим вдалося підключити перший реактор АЕС до зовнішнього джерела живлення, щоб відновити подачу електроенергії для вмикання системи охолодження енергоблоку, розташованої в басейні з відпрацьованим ядерним паливом. Таким чином, чотири з шести реакторів станції, що постраждала 11 березня в результаті землетрусу і цунамі, на даний момент підключені до аварійних дизельних генераторів.

Подача електроенергії до найбільш проблемному третього реактора, будівля якого було зруйнована в результаті вибуху, як і до четвертого, де сталася пожежа, до цих пір не відновлена. Зранку для скидання води на четвертий реактор АЕС "Фукусіма-1" було також розпочато встановлення спеціальної технічної конструкції з дистанційним управлінням.

Ця конструкція у вигляді вежі забезпечена гнучкою "рукою", здатної подавати розчин бетону в певні секції споруджуваних будинків на висоту до 50 метрів, але на цей раз з її допомогою вирішено закачувати воду в аварійний енергоблок.

Як повідомили сьогодні в Токійській енергокомпанії, яка є оператором станції, подача води в четвертий реактор заплановано на другу половину дня, об'єктом робіт стане басейн з перегрітими паливними стрижнями. Дистанційне керування дозволяє фахівцям знаходитися на відстані до 100-300 метрів від башти, що знижує ризик отримання високої дози радіації.

Всього на станції в цілодобовому режимі працюють близько 300 фахівців з Токійської енергокомпанії, військовослужбовців, поліцейських і пожежників.

Нагадаємо, руйнівний землетрус магнітудою 9,0 стався біля північно-східного узбережжя Японії 11 березня. Підземні поштовхи викликали цунамі заввишки більше десяти метрів, які призвели до масштабних руйнувань. Кількість жертв стихії, за останніми даними, перевищила 8 тисяч осіб.

Після землетрусу на японських АЕС "Фукусіма-1" і "Фукусіма-2" було запроваджено режим НС через вихід з ладу систем охолодження реакторів. Одразу почалися проблеми на всіх шести реакторах "Фукусіма-1" - на першому, другому і третьому реакторах сталися вибухи, скоріш за все, водню, на четвертому реакторі була пожежа.

Радіація виявлена в морі біля АЕС "Фукусіма-1"

Радіоактивні речовини були виявлені у морській воді біля АЕС "Фукусіма-1".

Енергетична компанія ТЕРСО повідомляє, що речовини були виявлені в пробах води, узятих з відстані 100 метрів від станції після полудня 21 березня. "Вода містить підвищений рівень радіоактивних матеріалів. Йод 131 був вище допустимої норми в 126,7 разу, цезій 134 - в 24,8 рази, цезій 137 - в 16,5 рази. Кобальт 58 був нижче допустимої межі", - говориться у звіті.

ТЕРСО повідомляє, що дослідження було проведено один раз, і не можна сказати, як це відіб'ється на морському житті та воді в цій області. Тим часом уряд просить мешканців чотирьох префектур - Фукусіма, Ібаракі, Точігі і Гунма припинити вживання листових овочів, зокрема шпинату, в яких може бути перевищений вміст радіоактивних речовин.

Опади, що випали за день збільшили рівень радіації в Японії

Опади, що випали в період з 20 по 21 березня над аварійної АЕС "Фукусіма-1" в Японії, а також у прилеглих префектурах, збільшили рівень радіації в цьому регіоні, однак загрози життю не несуть, повідомляє Kyodo.

"За даними спеціального дослідження, радіоактивні речовини в повітрі та водопровідній воді не несуть шкоди здоров'ю людини", - наводить агентство дані доповіді.

Об'єктом дослідження стала водопровідна вода, зібрана в префектурах Ібаракі, Тотігі, Гунма, Сайтама, Тіба, Токіо, Канагава, Ніїгата, Яманасі. Окреме дослідження проводилося в префектурі Фукусіма, де розташована аварійна АЕС. Зокрема, рівень забруднення водопровідної води ізотопами йоду в префектурі Тотігі склав 10 беккерелів на кілограм, Токіо - 2,9, у Ніїгата - 3,6. Зміст ізотопу цезію зафіксовано на рівні 2,8 беккереля в Тотігі, 1,2 беккереля - у Гунма.

Влада Японії на минулому тижні встановили новий стандарт граничного рівня радіоактивних речовин, ізотопів йоду і цезію, в продуктах харчування та воді. Новий стандарт встановлює максимально допустимий рівень цезію в 200 беккерелів на кілограм для молочних продуктів, 500 беккерелів на кілограм - для овочів, зернових, м'яса та яєць. Гранично допустимий рівень йоду встановлений на позначці 300 беккерелів на кілограм питної води і 2000 беккерелів - на кілограм овочів.  

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1089 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ