Чт, 2024-04-25, 08:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Липень » 21 » Майбутнє Путіна описав один з найвідоміших геостратегів
09:10
Майбутнє Путіна описав один з найвідоміших геостратегів
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Якщо Путін не видасть міжнародній спільноті виконавців теракту зі збитим пасажирським літаком, а також не визнає своїх дій щодо розпаювання конфлікту на сході України, він ризикує відчути консолідованість Заходу проти вкрай ослабленої Росії.

Таку думку висловив у неділю екс-радник президента США Джиммі Картера, один із найвпливовіших геостратегів та політологів Збігнєв Бжезінський, передає Укрінформ.

"Особи, відповідальні за напад на літак, повинні постати перед Міжнародним кримінальним судом, а їх покровитель має заплатити за жертви", - зазначив Бжезінський у одному зі своїх твітер-повідомлень.

Експерт пояснив, що, перш за все, мав на увазі Путіна. "Він все ще може сказати, що ситуація з літаком, підбитим його головорізами зі зброєю, яку він же і вручив, виходить далеко за межі того, що він планував здійснити, і що це було незаконне злочинне діяння; а людей, відповідальних за це, буде передано до міжнародного трибуналу", - зауважив політолог.

На переконання експерта, Путін може також призупинити військову інтервенцію в Україну: "Путін може піти на такі кроки, але якщо він цього не зробить, то насправді кидає виклик згуртованості міжнародної спільноти".

Бжезінський наголосив, що світ має усвідомлювати: це дійсно історично вирішальний момент. "Я думаю, його (Путіна – ред.) все ще можна змусити зупинитися, якщо ми будемо виступати єдиним фронтом. Це означає прояв лідерства з боку керівництва Сполучених Штатів, а також послідовні, триваючі дії європейських лідерів разом з нами.

Це - серйозний виклик, але він водночас і визначальний", - підкреслив політолог. Відповідаючи на запитання щодо залежності Європи від російського газу та капіталів, екс-радник президента США наголосив, що кожний з європейських лідерів почав розуміти свою роль.

"Канцлер Меркель доводиться стикатися з тим, що її попередник, також канцлер, був одним із творців залежності Європи від поставок російських енергоносіїв.

Чи хоче Європа перетворитися на сателіта?", – зауважив експерт. Президент Олланд, за його словами, "повинен визнати той факт, що не може бути постачальником сучасної зброї для Росії".

Прем'єр-міністр Кемерон "має усвідомити, що Лондон перетворився у Лас-Вегас для корисливих російських фінансових операцій".

Бжезінський наголосив, що ці лідери мають відповідальність, передусім, перед громадською думкою та все більше усвідомлюють, що сьогоднішній момент "має дійсно вирішальне значення для майбутньої світової системи".

Коментуючи ситуацію в самій Росії, експерт наголосив: "Я маю сильну підозру, що багато людей в Росії, навіть у близьких колах Путіна, занепокоєні, що статус Росії у світі різко підривається, що країна починає підходити до економічної прірви, що їй загрожує перспектива стати сателітом Китаю, і що вона сама себе ізолює".

Підсумовуючи, видатний американський геостратег наголосив: "Я думаю, все ще існує шанс, щоби Путін міг змінити курс".

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1074 | Додав: adminA | Теги: майбутнє Путіна, Геостратег
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ