Вт, 2024-03-19, 12:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 16 » Майдан мобілізувався. На барикадах - провокації
10:28
Майдан мобілізувався. На барикадах - провокації
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

10:50. Близько 10 молодих людей у спортивному одязі намагаються пройти на територію Майдану Незалежності біля барикад на вулиці Інститутській. Охорона Майдану їх не пускає. Через це зчинилася невелика бійка між охоронцями та одним з цих молодиків.

Молодий чоловік, якого прогнали від барикад, заявив журналістам, що насправді хотів прийти на Майдан з мирними намірами, проте відмовився назватися. Зараз ці молодики залишаються біля барикад.

9.30. В урядовому кварталі значно збільшилася кількість правоохоронців. Так, у Конституційному провулку стоїть близько 30 автобусів з бійцями спецпідрозділів "Беркут" і внутрішніх військ. До Маріїнського парку зранку йдуть величезні колони активістів із прапорами Партії регіонів, скандуючи назви різних міст і регіонів України.

09:00. У сьогоднішньому мітингу під Верховною Радою на підтримку ухвалення державного бюджету на 2014 рік візьмуть участь близько 3 тис. прихильників Партії регіонів, які прибули з Донецької області, повідомляє УНІАН.

Цей факт підтвердили в обл. організації Партії регіонів, зазначивши, що саме стільки жителів регіону вирушили 15 січня з Донецька на замовлених автобусах і потягу до Києва.

В обл організації Партії регіонів наголосили, що питання ухвалення бюджету "стало питанням виживання мільйонів українських сімей, особливо тих, хто працює в бюджетній сфері, і життєвий рівень більшості з них залежить від своєчасного ухвалення головного фінансового документа країни".

08:20. Ніч на столичному Майдані пройшла спокійно, незважаючи на те, що там чекали на ймовірний штурм. Близько опівночі активісти заступили на нічне чергування: обійшли периметр і намети. На Майдані тоді зібралося близько 10 тис. мобілізованих та готових до дій людей. Вночі людей поменшало.

Під ранок напруга спала, але самооборона не розслаблялася і працювала справно, написав у Facebook народний депутат Андрій Пишний.

Вночі народні депутати спілкувалися з людьми та навіть рубали дрова. Тим часом, активісти грали у шахи та настільний теніс просто на вулиці.

03:50. Представники загонів самооборони Євромайдану у соціальних мережах просять небайдужих, котрі їдуть на Майдан, везти із собою побільше різних ламп, ліхтариків. Будь-яким освітленням запасаються на випадок відключення світла. Мовляв, якщо відключать світло, то почнеться штурм.

02:30. Колони молодиків у Маріїнському парку та біля станції метро "Арсенальна" не є штурмовими загонами. На цьому наголосив комендант наметового містечка Антимайдану Олександр Зінченко.

За його словами, групи чоловіків, яких журналісти сприйняли за організованих для нападу на Євромайдан "титушок", насправді формувалися з іншою метою. "Побудову в колони не слід розглядати як мету провокацій. Це традиційні побудови, які проходять у нас кожного вечора. Їх мета – перерахунок і перекличка учасників нашої акції", - наголосив комендант.

Водночас Зінченко наголосив, що мітингарі в Маріїнському парку збираються стояти аж до "наведення порядку" в столиці. "Не знаю, чи довго вони збираються ще там стояти, але ми будемо стояти в Маріїнському парку, поки не наведемо в Києві порядок. Зараз у нашій країні проходять важливі процеси, Верховна Рада прийматиме бюджет на 2014 рік, а цей документ дуже важливий", - відзначив активіст Антимайдану.

01:40. Близько 500 молодих людей згрупувалися в невеличкі колони в Маріїнському парку та біля станції метро "Арсенальна". Чоловіки створюють загони по 20-50 осіб. Кожна група має свого керівника. Відбувається процес мобілізації задля пересування в бік Майдану Незалежності. Підтвердження цій інформації з інших джерел поки що не надходило, повідомляє "Обозреватель".

01:30. Цієї ночі людей на київському Євромайдані помітно побільшало. На заклики лідерів спротиву приєднатися до оборони барикад відгукнулися кілька десятків тисяч киян, ідеться в сюжеті нічного випуску ТСН, передає УНІАН. Зі сцени опозиціонери говорять про 50 тис. присутніх.

За спостереженнями журналістів, людей усе ж таки менше, але не набагато. У середу, 15 січня, розповсюдилася інформація про начебто підготовку чергового штурму Євромайдану в ніч на 16 січня. Згідно з обговорюваним сценарієм, приводом до активності правоохоронців мала стати спровокована масова бійка посеред Майдану Незалежності. А убезпечитися від збільшення кількості мітингувальників у критичну мить організатори штурму нібито планували завдяки заблокованим важкою технікою вулицям. Частково ця інформація вже підтвердилася.

Журналістам вдалося побачити пересування автобусів із правоохоронцями – останні розмістилися у дворі Кабміну. Також на вулиці Інститутській помічено кілька вантажівок комунальних служб міста. Машини, наповнені піском, чомусь стоять на узбіччях. Загалом кількість важкої техніки довкола Євромайдану під ніч помітно збільшилася. Кожні півгодини з різних барикад надходить інформація про провокації. Таких інцидентів уже нарахувалося близько 10.

Зокрема, на одній із барикад сталася невеличка бійка через спробу кількох нетверезих, як кажуть охоронці мітингу, чоловіків пройти на територію Євромайдану. В непроханих гостей під час сутички вилучили пляшку з алкоголем.

"А що ви придумали тут? Які барикади? Від кого ви захищаєтеся?", - допитувався російською мовою від охоронців молодик. Всередині огородженої території, тим не менше, вже є чимало людей незвичної для євромайданівців зовнішності. Це похмурі молодики в спортивних костюмах. Зі сцени повідомляють, що більшість опозиційних депутатів і лідери опозиції ночуватимуть на Майдані. Проте на сцені жодного з них досі не було помічено.

Довідка

Масові акції прихильників євроінтеграції в Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада після оголошення урядом про призупинення підготовки Угоди про асоціацію з ЄС, яку планувалося оформити на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

О 4.00 30 листопада влада брутально розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції затримала міліція, 7 осіб шпиталізовано. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж таки дня президент України Віктор Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися вночі на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.

1 грудня сотні тисяч українців вийшли на мітинги протесту в Києві та регіонах. Опозиція провела Народне віче на Майдані і оголосила про початок загальнонаціонального страйку з вимогою відставки Кабміну і президента.

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Янукович хоче скликати Раду національної безпеки та оборони України та оголосити надзвичайний стан в Україні.

Учасники акції протесту 4 грудня заявили, що почнуть цілодобове пікетування Адміністрації президента, якщо президент протягом двох днів не виконає вимог опозиції: відставка Кабміну, звільнення політв’язнів, дострокові президентські та парламентські вибори.

8 грудня, на "марш мільйонів", за оцінками опозиції, вийшло понад мільйон українців, незадоволених діями влади. Ключовою вимогою цього мітингу була зміна влади і "перезавантаження країни".

Опозиція закликала мітингувальників "розширити Майдан" і пікетувати увесь урядовий квартал. Колони людей вирушили до Адміністрації президента, Кабміну, Верховної Ради, МВС, Генпрокуратури і розбили там намети попри те, що всі підступи і під'їзди до адміністративних будівель закрили автобусами і живим ланцюгом бійці спецпідрозділу "Беркут".

Головне слідче управління Служби безпеки України почало кримінальне провадження за фактом дій, спрямованих на захоплення державної влади.

9 грудня влада, використовуючи війська, міліцію і "Беркут" заблокувала Майдан Незалежності в Києві. Вулиці розчистили від барикад. Були знищені блокпост і наметове містечко мітингувальників на розі вулиць Лютеранської та Банкової.

11 грудня близько 1 години ночі кілька тисяч силовиків оточили Євромайдан і почали штурм барикад, встановлених навколо наметів.

Вранці сили спецпідрозділів МВС оточили центр Києва й почали витісняти протестувальників із Майдану Незалежності, а потім здійснили спробу штурму будівлі Київської міської державної адміністрації, використовуваної протестувальниками як місце для ночівлі.

МВС назвало штурм Майдану "заходами з благоустрою території", які проводилися вночі для зручності громадян. По мірі того, як кияни почали масово виходити на центральну вулицю свого міста, бійці МВС почали перегрупування й, врешті-решт, почали відводити колони бійців в "урядовий квартал".

14 грудня генпрокурор Віктор Пшонка заявив: за кривавий розгін Євромайдану покарають секретаря РНБО Володимира Сівковича, начальника київської міліції Валерія Коряка і голову Київської міської держадміністрації Олександра Попова. Янукович підписав указ про вісторонення всіх трьох на час проведення розслідування.

22 грудня народне віче на Євромайдані у Києві ухвалило резолюцію про створення загальнонаціональної організації "Народне об'єднання "Майдан".

29 грудня учасники Народного віче "Солідарність проти терору" прийняли новий програмний маніфест ВО "Майдан". Найближчим часом активісти Євромайдана планують домогтися звільнення та реабілітації всіх заарештованих за участь в акціях протестів, припинення терору, погроз, морального і фізичного тиску на учасників мирного спротиву, звільнення всіх політичних ув'язнених.

6 січня опозиційні лідери заявили, що Майдан не розходитиметься після Різдва, і він буде не просто стояти, а й діяти. У найближчих планах, зокрема, короткочасні страйки.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 2047 | Додав: adminA | Теги: барикадах, Майдан мобілізувався, провокації
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ