Пт, 2024-04-26, 09:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 2 » Майже 10 тис авіарейсів скасовано в США через снігову бурю
13:14
Майже 10 тис авіарейсів скасовано в США через снігову бурю
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Більш як 20% усіх запланованих авіарейсів у США було скасовано через сповіщення про "небезпечну для життя заметіль" у дев'яти штатах. Кількість авіарейсів, скасованих у США через сильну снігову бурю, що почалася у вівторок, вже перевищує 10 тисяч, передає РИА "Новости".

Сильна хуртовина, яка, як очікується, накриє три чверті території США, від штатів Нью-Інгленд до Нью-Мексіко, вже серйозно ускладнив роботу аеропортів країни. Близько 700 рейсів було скасовано напередодні снігової бурі ще на початку тижня, у вівторок було скасовано вже понад шести тисяч рейсів, а це 20% всіх запланованих на цей день польотів. Авіакомпанії вже скасували майже 3,5 тисячі рейсів, які мали відбутися в середу.

Всього ж сніговий фронт зачепив щонайменше 30 штатів США від Скелястих гір до узбережжя Атлантичного океану, свідчать дані Національної метеорологічної служби США.

У Чикаго, скоріше за все, випаде рекордна для міста кількість снігу, а рух в більшості північно-східних штатів буде паралізовано через сильні замети й ожеледицю. "Залишайтеся вдома, поки погодні умови не покращають. Сильний вітер і сліпучий сніг майже повністю виключають поїздки. Ця буря небезпечна для життя", - йдеться у поширеному Метеорологічною службою штату Оклахома повідомленні, передає <а href="http://www.interfax.ru/">"Інтерфакс".

У зв'язку зі сніговим фронтом, що насувається, в Оклахомі запроваджено режим надзвичайної ситуації. Мер міста Оклахома-Сіті закликав мешканців міста запастися водою, батареями, ліками і продуктами.

У штаті Міссурі для боротьби зі стихією мобілізовано 600 військовослужбовців. Рятувальні служби в містах Оклахома-Сіті, Сент-Луїс, Чикаго та інші приведені до стану підвищеної готовності.

За прогнозами метеослужби США, у середу снігові бурі очікуються у восьми штатах, швидкість поривів вітру може сягати 64 км/год. Повідомляється, що штормовий фронт охоплює три чверті території США. Крім того, за прогнозами синоптиків, штормові умови в штатах Техас, Арканзас, Луїзіана, Міссісіпі, Теннессі й Алабама можуть призвести до виникнення торнадо.

Президент США Барак Обама подав особистий приклад громадянам країни: він прислухався до рекомендацій синоптиків і переніс на один день заплановану на середу поїздку до Університету Пенсильванії.

Наприкінці минулого тижня Обамі при поверненні до Вашингтона з поїздки по штату Вісконсин довелося через завірюху пересісти з гелікоптера на автомобіль. Проте через замети й ожеледь на дорогах у штаті Меріленд кортеж глави держави добирався до Білого дому значно довше, ніж передбачалося.

В кінці січня через рясний снігопад у США загинули шестеро людей, з них троє - під колесами снігоприбиральних машин.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 981 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ