Пт, 2024-04-19, 11:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 23 » Максимальні пенсії буде обмежено, а соцстандарти підвищено
15:51
Максимальні пенсії буде обмежено, а соцстандарти підвищено
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Кабінет міністрів завершив розробку проекту державного бюджету України на 2010 рік і передасть його на розгляд Верховної Ради 27 квітня. Про це повідомив сьогодні, 23 квітня, за підсумками позачергового засідання уряду прем'єр-міністр Азаров, повідомляє прес-служба уряду.
"Після незначних уточнень і доповнень закон про бюджет на 2010 рік буде поданий до парламенту", - сказав Азаров.

Він зазначив, що в бюджеті на 2010 рік в повному обсязі враховані витрати на виконання закону про підвищення соціальних стандартів. "Більш того, суми, які громадяни недоотримали в результаті невиконання попереднім урядом цього закону, будуть їм виплачені", - запевнив прем'єр.

Азаров підкреслив, що на засіданні члени уряду ухвалили документи, направлені на усунення диспропорції пенсійного забезпечення, якими, зокрема, пропонується обмежити максимальний розмір пенсії 20 прожитковими мінімумами для осіб, які втратили працездатність, тобто 8,3 тис грн.

За словами прем'єра, пропонується призначати пенсії за спеціальними законами (народним депутатам, державним службовцям, ученим і тому подібне) лише за умови досягнення загальновстановленого пенсійного віку. В той же час ті народні депутати, держслужбовці, прокурори, судді, які продовжують працювати після виходу на пенсію, отримають пенсію на загальних підставах за нормами закону "Про загальне обов'язкове пенсійне страхування" і лише після завершення трудової діяльності - згідно з відповідними законам. "Ці зміни не розповсюджуватимуться на пенсіонерів, яким вже призначена пенсія", - уточнив Азаров.

Крім того, за словами прем'єра, вносяться зміни в законодавство, які дозволять суб'єктам господарювання зменшити відрахування до Пенсійного фонду.

Азаров додав, що уряд розглянув ряд законопроектів, які впливають на наповнення прибуткової частини бюджету: законопроекти про оподаткування предметів розкоші і високоприбуткових операцій. Зокрема, планується впровадити податок на квартири площею більше 300 кв м і будинки більше 500 кв м, збільшити ставки акцизного збору на престижні дорогі автомобілі (більше 50 тис євро) і мотоцикли (більше 10 тис євро), впровадити оподаткування яхт, літаків, вертольотів, збільшити акцизні збори на алкогольну і тютюнову продукцію.

Прем'єр додав, що переглядаються ставки оподаткування на користування радіочастотами.

Уряд пропонує впровадити податкові норми, які дадуть можливість запобігти витратам бюджету: комплексний контроль за повнотою відображення податкових зобов'язань, посилення контролю за сумнівними операціями суб'єктів господарювання, удосконалення оподаткування банківських установ. Передбачені також норми, які запобігають корупції у галузі адміністрування ПДВ.

Прем'єр зазначив, що під час кризи суб'єктам господарювання були заподіяні значні збитки - близько 75 млрд грн, тому уряд пропонує їх поступово враховувати під час нарахування податку на прибуток підприємств.

"Деякі норми можуть трактуватися нашими опонентами як непопулярні, але всі повинно пам'ятати, що країна в кризі, а країна розікрадена. Бізнес, який міг би наповнювати бюджет, знекровлений в результаті безвідповідальних дій влади, будуть враховані вказані чинники", - зробив акцент Азаров.

Він також зажадав при доопрацюванні проекту бюджету і податкових законів декриміналізувати відповідальність за економічні правопорушення. "Завдання не в тому, щоб садити за грати, а в тому, щоб оплата податків і штрафів, коли це визначено, була необоротною", - сказав прем'єр.

Раніше Міністр фінансів Федір Ярошенко повідомив, що Кабінет міністрів України має намір скоротити дефіцит державного бюджету в 2010 році приблизно на 0,6%.

"Дефіцит державного сектору управління – 5%. А що стосується "Нафтогазу", то, враховуючи, що впродовж чотирьох місяців ми давали їм дотацію, то дефіцит залишається десь приблизно 0,37%. Зараз ми саме уточнюємо цифри… Отож дефіцит бюджету знижується десь на 0,6 пункта", - сказав він.

Він також повідомив, що сьогодні на засіданні Кабінету міністрів був детально розглянутий проект держбюджету на 2010 рік, і він вимагає ще деякого доопрацювання для подання на розгляд Верховної Ради.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1128 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ