Сб, 2024-04-20, 12:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 12 » "Марш мільйонів" у Москві: чекають на арешти, стягнуто війська. ВІДЕО
15:19
"Марш мільйонів" у Москві: чекають на арешти, стягнуто війська. ВІДЕО
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

У Москві у вівторок відбувається найбільша із запланованих на День Росії опозиційних акцій - узгоджена хода від Пушкінської площі до проспекту Академіка Сахарова з мітингом. Офіційно початок так званого Маршу мільйонів призначили на 13.00, однак організатори закликали учасників з'явитися вже до полудня, щоб не створювати тисняви. Люди почали стікатися до Пушкінської вже до 11.30, зазначає "Интерфакс".

Заявлена кількість учасників заходу - до 50 тисяч осіб. До 12.30 організатори зробили першу спробу підрахуватиучасників. "Десять або вже двадцять тисяч людей точно є, більш точно мені оцінити складно", - повідомив активіст "Солідарності" Сергій Давидіс. У поліції незабаром після 13.00 офіційно повідомили, що "по ходу руху в заході бере участь до 10 тис людей".

Як і на минулих акціях, публіка виявилася різною: активісти з білими стрічками, прихильники "Справедливої ​​Росії" і "Лівого фронту" з прапорами, націоналісти. Вже до 12.00 поліцейські стали пропускати активістів на площу, де почали формуватися колони. На те, що почався дощ, блогосфера тут-таки відгукнулася жартами, пригадавши обіцянку влади розігнати хмари на честь свята: "За Лужкова такого не було", "Путін знову застосував кліматичну зброю". За годину до початку ходи погода все ж виправилася і стало спекотно, передає NEWSru.com.

Від самого ранку опозиціонери почали виводити в топ Twitter хештег ""# В12ВсеНаПушку", зазначає "Ридус". Після обшуків, які відбулися напередодні і виклику на допит лідерів опозиції активісти сподівалися на підвищену явку. "На Пушку до 12 можуть не йти тільки ті, хто йде на допит", - оголосив у себе в мікроблозі Олексій Навальний. При цьому сам Навальний, Ілля Яшин і ряд інших активістів на момент початку ходи виявилися на допиті в СКР.

А ось викликаний туди ж координатор "Лівого фронту" Сергій Удальцов до слідчих не пішов, пояснивши, що є одним з організаторів маршу і повинен бути там, щоб відповідати за безпеку. Незабаром його справді сфотографували серед учасників маршів.

"Я вважаю, що я сьогодні маю бути тут, - наводить ИТАР-ТАСС слова Удальцова. - Слідчий мене може допитати в будь який інший час, коли йому завгодно. Я про це повідомив через адвоката. Все в рамках закону". Він зазначив, що не очікує затримання і примусової доставки на допит.

До Страсного бульвару у вівторок з ранку прибули десятки поліцейських автобусів, вантажівок Внутрішніх військ, машин ДПС, бригади швидкої допомоги. Перекрили рух по Страсному бульвару і Великій Бронній вулиці, де розташувалися резерви поліції. Посилені наряди поліція виставила в інших місцях - наприклад, біля будівлі Державної Думи.

Учасники акції підготувалися до можливих затримань. Зокрема, почав роботу мобільний сайт з іронічною назвою "ВАвтозаке", покликаний допомогти затриманим і тим, хто хотів би уникнути затримання.

Пройти на ходу можна тільки з боку Пушкінської площі, приєднатися по дорозі не вийде, зазначає "Коммерсант". Вхід на Страсний бульвар, який відвели для ходи опозиції, перекрили в районі кінотеатру "Пушкінський". Там встановили кілька десятків металодетекторів. Це заздалегідь викликало занепокоєння опозиції. "Ми очікуємо кілька десятків тисяч осіб, а залізних рамок на вхід буде всього 46. Ви розумієте, що прохід може затягнутися, тому краще приходити заздалегідь", - сказала член руху "Солідарність" Надія Матюшкіна.

Акція поки що проходить мирно.

Пряму трансляцію ведуть телеканал "Дощ", радіостанція "Эхо Москвы", Slon.ru та інші.

Водночас сайт телеканалу "Дождь" піддався хакерській атаці, повідомив головний редактор телеканалу Михайло Зигар.

"У нас DDoS-атака, ми намагаємося відновити роботу. Атака почалася об 11.00", - повідомив Зигар.

У свою чергу заступник головного редактора радіостанції "Эхо Москвы" Володимир Варфоломєєв повідомив, що у вівторок сайт радіостанції теж зазнав хакерської атаки.

Нагадаємо, минулий Марш закінчився масовими затриманнями. За фактом безладів заведено справу.

У понеділок, за день до акції вчинено обшуки у лідерів опозиції.

9 травня повідомлялося, що мировий суд району Пресня призначив російському опозиціонеру Олексію Навальному, затриманому напередодні під час нічних гулянь у Москві на Кудринській площі, покарання у вигляді адміністративного арешту на 15 діб. Сергій Удальцов також отримав 15 діб.

Кількість людей на мітингу стрімко збільшилася до 100 тисяч

У Москві на проспекті Сахарова розпочався мітинг опозиції. У заході, за різними оцінками, беруть участь від 18 до 100 тис осіб.

За повідомленнями очевидців, проспект з внутрішнього боку Садового кільця повністю заповнений, люди далі прибувають.

Мітинг відкрився о 14.30 за Москвою виступом Євгенії Чирикової. Потім на сцену піднявся координатор "Лівого фронту" Сергій Удальцов, який закликав звільнити політв'язнів і надати представникам мітингувальників доступ до федеральних телеканалів. Опозиціонер також запропонував провести "народні гуляння" біля будівлі Слідчого комітету, куди 12 червня були запрошені на допит опозиційні лідери.

Акція опозиції розпочалася з "Маршу мільйонів" - масової ходи від Пушкінської площі Бульварним кільцем. Як заявили в ГУ МВС по Москві, досі жодних значних порушень під час ходи і мітингу зафіксовано не було.

Присутні на мітингу мають намір прийняти "Маніфест Вільна Росія". У документі йдеться про необхідність "демонтажу нинішнього політичного устрою в рамках чинної конституції". Документ підписали понад 20 представників різних опозиційних течій.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1281 | Додав: admin | Теги: москва, марш мільйонів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ