Пт, 2024-04-26, 01:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 1 » Масштабні провокації, що готувалися бойовиками й "Народною радою Бесарабії", СБУ попередила
18:11
Масштабні провокації, що готувалися бойовиками й "Народною радою Бесарабії", СБУ попередила
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Один з координаторів групи інформаційної підтримки так званого проекту "Народна рада Бессарабії" контактував з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей, а також з функціонерами сепаратистських рухів. Про це повідомляє радник голови СБУ Маркіян Лубківський на сторінці в Фейсбуці.

"Під час проведення одного з обшуків у координатора групи інформаційної підтримки т.зв. "Народної ради Бесарабії" вилучена записна книжка з нотатками, що свідчать про його контакти з представниками терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР", а також функціонерами сепаратистських рухів м Одеси, що ховаються від правоохоронних органів на території РФ і АРК. Також вилучено комп'ютерну техніку та носії інформації з електронними файлами, що стосуються створення і діяльності нелегітимних утворень, електронна фінансова звітність", - написав він у п'ятницю, 1 травня.

Лубківський уточнив, що СБУ продовжила документування протиправних дій затриманих 29 квітня осіб, причетних до сепаратистської і терористичної діяльності. Паралельно здійснювався комплекс контртерористичних заходів, спрямованих на недопущення підготовки та скоєння злочинів.

За його даними, в рамках цієї спецоперації вже проведено 19 обшуків. Виявлено та вилучено великий арсенал зброї, в тому числі автомати АК-74, гранати РГД-5 і Ф-1, страйкбольні автомати АКМ і АКСУ, патрони, форма одягу та амуніція військових зразків російського виробництва, холодну зброю, електрошокери, агітаційні матеріали, засоби зв'язку, носії інформації, матеріали, що підтверджують підготовку до проведення масштабних провокацій (блокноти, записи про суми грошових коштів, витрачених на підготовку до акцій), що підтверджують причетність затриманих до протиправної діяльності.

Крім того, затримані і доставлені для проведення допитів активісти проросійських рухів, за адресами проживання та перебування яких проводилися обшуки.

"В рамках зареєстрованого кримінального провадження за ст. 110 КК України трьом затриманим особам повідомлено про підозру. Оперативно-розшукові та слідчі дії тривають", - додав Лубківський.

Напередодні радник голови СБУ повідомив про викриття та знешкодження групи, метою діяльності яких було проголошення на території Одеської області незаконного державного утворення.

"Зірвано плани по створенню так званих проектів "Народна рада Бессарабії", "Бессарабська народна республіка", "Одеська народна республіка", - заявив Лубківський.

За його даними, станом на 29 квітня затримано майже 20 осіб, проведено 17 обшуків.

"Встановлено, що кінцевою метою діяльності цих осіб, які були затримані, повинно було стати проголошення утворення під робочою назвою "Бесарабія", - повідомив він.

Раніше Лубківський повідомив, що співробітниками служби безпеки затримано більше 30 терористів, які планували теракти в різних містах України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 856 | Додав: adminA | Теги: СБУ, Народною радою Бесарабії, бойовиками, провокації
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ