Чт, 2024-04-25, 15:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 19 » Мексика потерпає від урагану "Мануель", крокодилів і мародерів. ВІДЕО
19:33
Мексика потерпає від урагану "Мануель", крокодилів і мародерів. ВІДЕО
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/
Тропічний шторм "Мануель", що знаходиться поблизу мексиканського тихоокеанського узбережжя, в ніч на четвер 19 вересня посилився і перетворився на справжній ураган, повідомляє CNN Mexico з посиланням на дані Національного центру дослідження ураганів в США, пише NEWSru.com.

Атмосферне явище класифікується в США як шторм і отримує власне ім'я, якщо швидкість вітру в його епіцентрі досягає 17,5 м/сек. При швидкості вітру 33 м/сек і більше шторм стає ураганом.

Як зазначають фахівці, "Мануель" знаходиться приблизно в 35 кілометрах на північний захід від міста Альтата і в 240 км на південний схід від Лос-Мочис. Максимальні пориви коливаються від 120 до 150 км/год, повідомляє Univisión. За прогнозами метеорологів, "Мануель" посилюватиметься і вже в найближчі години може досягти суші. У ряді прибережних районів Мексики закриті школи та інші соцустанови, оголошена евакуація. Очікується, що ураган принесе з собою нові сильні пориви вітру і проливні дощі.

Разом з водою в центр туристичного міста Акапулько прибули крокодили. Паводкові брудно-коричневі води в буквальному сенсі кишать смертоносними рептиліями, зазначає телеканал Sky News. В інтернеті вже з'явилися відео, на яких видно, як жителі і туристи стикаються, а іноді і б'ються з крокодилами в самому центрі міста. Поки повідомлень про жертви не надходило.

Загрозу представляють не тільки смертоносні рептилії, а й міські мародери. У місцеву поліцію вже надійшло кілька подібних повідомлень. У районах лиха, звідки були вивезені жителі, йдуть грабежі приватних будинків і магазинів.

Близько 5,3 тисячі осіб напередодні вилетіли з Акапулько на 49 рейсах, проте там все ще залишається близько 55 тисяч туристів, за межі небезпечної зони їх вивозять на військових літаках. Все тому, що обидві дороги, що з'єднують місто - курорт з Мехіко, завалило брудом і камінням. Влада почала розгрібати завали на дорогах, вона намагається звести понтонні мости на місці зруйнованих.

Сезон ураганів в східній частині Тихого океану зазвичай триває з 15 травня по 30 листопада. У минулі вихідні на Мексику вперше за більш ніж півстоліття обрушилися відразу два циклони - "Мануель" з Тихого океану та "Інгрід" з боку Атлантики - в останній раз такий одночасний удар спостерігався в Мексиці в 1958 році.

Жертвами стихії стали не менше 80 осіб. Ці стихійні лиха вже завдали шкоди приблизно 1,2 мільйонам осіб. Крім десятків загиблих, ще 58 людей вважаються зниклими без вісті.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1029 | Додав: adminA | Теги: крокодилів і мародерів, Мексика, урагану Мануель
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ