Пт, 2024-04-26, 06:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 10 » Мексиканець Карлос Слім став найбагатшим у світі за версією журналу Forbes
09:57
Мексиканець Карлос Слім став найбагатшим у світі за версією журналу Forbes
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Мексиканець Карлос Слім за підсумками 2010 року втримав титул найбагатшої людини у світі, йдеться в щорічному рейтингу мільярдерів журналу Forbes, оприлюдненому в США у середу ввечері, передає РИА "Новости".

Статок Сліма оцінюється в 74 мільярди доларів, за рік він зумів стати "найприбутковішим" зі світових багачів, примноживши своїй капітал більш ніж на 20 мільярдів доларів. Це абсолютний рекорд багатства відтоді, як його стали підраховувати в сучасному світі.

Титан телекомунікаційного ринку Слім торік став першим в історії рейтингу неамериканцем, який піднявся на вершину піраміди мільярдерів за останніх 16 років. Розмір його статку, за оцінкою видання, торік становив 53,5 мільярда доларів, і за рік збільшився на 18,5 мільярда доларів.

Другу і третю позицію за традицією утримали засновник Microsoft Білл Гейтс з 56 мільярдами доларів та інвестиційний гуру Уоррен Баффет з 50 мільярдами доларів.

Експерти Forbes зазначають, що такі непереконливі результати легендарних американських бізнесменів пояснюються їхніми великими витратами на благодійність.

Порівняно з минулим роком дещо змінився склад першої "десятки" супербагачів світу. У ній з'явилося одне нове ім'я: американка Крісті Уолтон (10-те місце, спадкоємиця імперії Wal-Мart - мережі роздрібних магазинів), статок якої оцінюється в 26,5 млрд доларів. У торішньому рейтингу Forbes вона посідала 12-ту сходинку.

Серйозно поліпшив позиції власник компанії Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) француз Бернар Арно, який з капіталом в 41 млрд доларів посів четверте місце (торік - сьоме місце).

Залишилися в "десятці" і ще п'ять мільярдерів - голова американської компанії Oracle Лоуренс Еллісон (5-те місце, 39,5 млрд доларів); власник найбільшої у світі сталеливарної компанії, яка придбала "Криворіжсталь", індієць Лакшмі Міттал (6-те місце, 31,1 млрд доларів); власник корпорації з продажу одягу Inditex Group, іспанець Амансіо Ортега (7-ме місце, 31 млрд); бразильський гірничодобувний магнат Айк Батіста (8-ме місце, 30 млрд доларів).

Одразу на п'ять позицій опустився глава індійської компанії Reliance Industries Мукеш Амбані, що посідав рік тому 4-те місце. Тепер він розташувався на 9-й сходинці рейтингу з 27 млрд доларів.

Видання зазначає, що ніколи не оперувало цифрами, які оприлюднено в нинішньому рейтингу. Всього у світі налічується 1209 доларових мільярдерів, стверджує журнал. Сукупно вони володіють капіталом у розмірі 4,5 трильйона доларів.

Це майже третина економіки США, яка поки що утримує за собою статус супердержави світу і виробляє близько чверті світового ВВП.

Список найбагатших людей світу, що укладається журналом Forbes протягом 25 років, у 2010 році поповнився 214 прізвищами. Cередній капітал фігурантів списку сягає 3,7 мільярда доларів проти 3,5 мільярда торік.

Як пише видання, найбільший приріст забезпечили країни БРІК - звідти походять 108 із 214 новачків рейтингу. Більше ста власних мільярдерів є в США (413), Китаї (115) і Росії (101).

Майже всі ринки, що розвиваються, показали зростання, але особливо швидко багатіє Азіатсько-тихоокеанський регіон. Тут живе 332 мільярдери, на 98 більше, ніж торік. Сполучені Штати досі поза конкуренцією, але поступово здають позиції. Лише 6% американських мільярдерів цього року - новачки, проти 47% у Китаї або 30% - у Росії.

Минулий рік став роком абсолютних рекордів для співтовариства найбагатших громадян планети.

Грошей побільшало і в українців: Рінат Ахметов потроїв свій статок

Українських мільярдерів в списку найбагатших людей планети цього року Forbes налічив вісім, тоді як торік їх було п'ятеро.

Найвищу планку - 39-те місце - посів депутат Рінат Ахметов, що заробив свої статки на вугіллі і сталі. У порівнянні з минулим роком 44-річний бізнесмен потроїв свій статок: у 2011-му експерти видання оцінили його "вартість" у 16 мільярдів доларів, а в 2010-му – лише у 5,2 мільярда. Тоді він обіймав 148-у позицію в рейтингу.

На 336-му місці в списку мільярдерів розташувався власник трубопрокатної компанії 50-річний Віктор Пінчук з 3,3 млрд дол.

Президент групи компаній "Смарт-Холдинг" Вадим Новінський зі статком 2,7 млрд доларів посів 420 рядок списку.

459-те місце поділили між собою співвласники групи "Приват" Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, статки яких оцінюють в 2,5 млрд дол.

Наймолодший мільярдер України - керівник групи "Фінанси й Кредит" Костянтин Жеваго - опинився на 488-й позиції за 2,4 млрд дол, які заробив на залізній руді та банках.

Агропромисловець Юрій Косюк увійшов до списку на 833-му місці з 1,5 млрд дол.

Ще два бізнесмена, що займаються агропромисловістю, посіли 1057-ме і 1140-ве місця - Андрій Веревський та Олег Бахматюк відповідно.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1019 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ