Сб, 2024-04-20, 06:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 10 » Меркель та Саркозі придумали, як врятувати Європу від кризи
15:38
Меркель та Саркозі придумали, як врятувати Європу від кризи
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Лідер Німеччини Ангела Меркель і Франції Ніколя Саркозі досягли угоди про шляхи виходу з боргової кризи в єврозоні. Після зустрічі в Берліні Меркель і Саркозі повідомили, що погоджений ними план передбачає "важливі зміни" принципів існування єврозони. Вони обіцяють до кінця жовтня оприлюднити пакет заходів щодо виведення з кризи економіки країн зони обігу євро, передає Бі-Бі-Сі.

"Ми усвідомлюємо, що Франція і Німеччина несуть особливу відповідальність за стабілізацію євро", - сказав французький президент.

- Інвестори побоюються поширення кризи на найсильніші країни єврозони

"(Наші країни) сповнені рішучості зробити все необхідне, щоб забезпечити рекапіталізацію європейських банків", - зазначила Меркель.

Після переговорів Саркозі зазначив, що оприлюднити подробиці досягнутих домовленостей "поки що не час", проте повідомив, що сторони дійшли "повного порозуміння".

"Нам потрібно виробити пакет заходів, які будуть стійкими і всебічними. Ми вирішили представити їх до кінця місяця, тому що Європа повинна вирішити свої проблеми до саміту Великої двадцятки в Каннах", - сказав президент Франції.

Лідери Німеччини і Франції запропонували долучити до цього пакету заходів план рекапіталізації європейських банків, поглиблення економічної інтеграції в єврозоні та розв'язання проблеми держборгу Греції.

Однією з головних проблем зони обігу євро вважається стабільність банків, які опинилися під загрозою через кризу навколо боргових зобов'язань Греції і деяких інших держав ЄС.

До початку переговорів у Берліні було відомо, що Німеччина і Франція по-різному дивляться на механізм рекапіталізації європейських банків, який вимагатиме, за різними оцінками, від 100 до 200 мільярдів євро.

Париж пропонував використовувати для фінансування власних банків кошти Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF), проте Берлін наполягав, що до цього заходу можна вдаватися тільки в крайньому випадку.

Ще одна суперечність між двома країнами стосувалася того, як саме використовувати кошти ЄФФС для покриття держборгу окремих країн.

На зустрічі в Берліні обговорювалося і майбутнє франко-бельгійського банку Dexia, що став першою жертвою кризи суверенних боргів.

У неділю уряди Франції, Бельгії та Люксембургу заявили, що вони погодили план з його порятунку.

Інвестори побоюються поширення кризи на найсильніші країни єврозони

Інвестори роблять все більш "ведмежі" ставки на Німеччину і Францію, що свідчить про їхні побоювання щодо поширення боргової кризи і на найсильніші країни єврозони, пише Financial Times, передає "Інтерфакс-Україна". Ціна страховки німецьких облігацій від дефолту зросла минулого тижня до рекордного рівня, вартість страховки 10-мільйонного боргу досягла 122 тис доларів на рік.

Зріс також спред між прибутковістю 10-річних облігацій Німеччини і Франції - до майже 75 базисних пунктів з приблизно 30 базисних пунктів до нинішнього літа.

При цьому прибутковість німецьких облігацій, які вважаються за найнадійніший захист для капіталу, як і раніше, становить близько 2%.

Питання про те, яку велику фінансову допомогу Німеччина буде готова надати слабкішим членам єврозони, є предметом суперечок серед європейських політиків. Інвестори вважають, що банки єврозони можуть отримати мільярди євро через Європейський фонд фінансової стабільності. У сильніших країнах банки можуть отримати також додаткові гроші від урядів, пише британська газета.

Тим часом агентство Fitch Ratings здивувало ринки в п'ятницю зниженням рейтингу Іспанії.

Пізніше того ж дня Moody's Investors Service поставило на перегляд рейтинг Бельгії, яка була вимушена гарантувати борги банку Dexia, а також понизило рейтинги 9 португальських банків.

Низка знижень рейтингів ілюструє замкнуте коло фінансових проблем, в якому опинилася єврозона.

Кредитоспроможність слабкіших країн єврозони виявилася підірвана кризою, це, у свою чергу, негативно впливає на банки регіону з великими портфелями суверенних облігацій; довіра до банків залежить від впевненості, що у уряду є фінансові можливості підтримати їх під час кризи, пише The Wall Street Journal.

Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) Іспанії в іноземній і національній валюті з "АА+" до "АА-", прогноз зміни довгострокових рейтингів - "негативний". При пониженні рейтингів аналітики агентства послалися на негативний вплив європейської боргової кризи і пов'язані з нею ризики для економіки країни, надто ж бюджетів регіональних урядів.

За прогнозами Fitch, середньорічні темпи зростання ВВП Іспанії становитимуть менш як 2% аж до кінця 2015 року.

Fitch Ratings знизило також довгостроковий РДЕ Італії в іноземній і національній валюті з "АА-" до "А+". Прогноз зміни довгострокових рейтингів - "негативний".

Пониження рейтингу віддзеркалює інтенсифікацію боргової кризи в єврозоні, яка, являючи собою серйозне фінансове й економічне потрясіння, збільшила ризики, пов'язані з володінням італійським держборгом. Як і припускали аналітики Fitch, вирішення боргової проблеми регіону є політично і технічно дуже складним. Крім того, для його запровадження в життя буде потрібен час, так само як і для того, щоб інвестори почали йому довіряти.

Доти, доки таке рішення не знайдено, боргова криза і далі вкрай негативно впливатиме на фінансову стабільність і перспективи зростання економіки регіону. На довершення всього, високий рівень держборгу і значні потреби бюджету разом з низькими темпами потенційного зростання роблять саме Італію особливо вразливою для такого роду зовнішніх потрясінь.

Агентство Moody's 4 жовтня знизило рейтинг Італії одразу на 3 ступені, з "Аа2" до "А2". Standard & Poor's погіршило оцінку держборгу Італії 20 вересня.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 884 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ