Чт, 2024-04-25, 10:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 10 » Мертве море Ізраїль, Йорданія і ПНА хочуть врятувати водою з Червоного
16:40
Мертве море Ізраїль, Йорданія і ПНА хочуть врятувати водою з Червоного
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Ізраїль, Йорданія і Палестинська національна адміністрація (ПНА) уклали угоду про будівництво каналу, по якому вода з Червоного моря буде спрямована для порятунку висихаючого Мертвого моря, повідомляє NEWSru Israel.

Ситуація навколо Мертвого моря дійсно викликає побоювання - за останні півстоліття рівень води знизився більш ніж на 25 метрів. Зараз темпи обміління становлять близько одного метра на рік. Вперше ідея з'єднати два моря виникла більше століття тому.

Протяжність трубопроводу, який пройде по йорданської території, складе 180 км. Після відкриття каналу висихаюче Мертве море буде щорічно отримувати 100 мільйонів кубометрів води з Червоного Моря. В рамках проекту для огорожі станція буде встановлена ​​в Ейлатській (Акабскій) затоці, звідки вода буде насосами накачуватися на найвищу точку на шляху між морями, а потім вільно текти до Мертвого моря.

Документ був підписаний напередодні в штаб-квартирі Світового банку у Вашингтоні. При цьому представники банку не уточнили хто саме і скільки заплатить за реалізацію проекту, вартість якого, за різними оцінками, варіюється від 300-400 млн до 10 млрд доларів США. Передбачається, що наступного року буде оголошено міжнародний тендер на виконання робіт.

Однак екологи підписанню договору не раді. Наприклад, близькосхідне відділення міжнародної організації Friends of the Earth ("Друзі Землі") піддали його критиці. Вони вважають, що транспортування води з Червоного моря може мати несприятливий ефект на тендітну екосистему Мертвого моря.

ЗМІ також відзначають, що, крім економічних і політичних вигод, проект несе в собі серйозну загрозу екології регіону. Серед можливих наслідків: поява червоних водоростей у Мертвому морі, засолення підземних водоносних шарів в пустелі Арава, збиток кораловим колоніям в Червоному морі.

Нагадаємо, в серпні влада Йорданії оголосили про намір здійснити проект по відводу води з Червоного моря в Мертве, який обійдеться приблизно в 1 млрд доларів. Як зазначає прем'єр-міністр країни, завдяки цьому проекту королівство зможе отримувати до 100 млн кубометрів опріснення води щорічно.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 942 | Додав: adminA | Теги: Йорданія і ПНА, Мертве море, Ізраїль, водою з Червоного
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ