Пт, 2024-04-26, 23:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 14 » Метеорит, якому 4,5 млрд років, впав у Франції на дах одного з будинків
13:14
Метеорит, якому 4,5 млрд років, впав у Франції на дах одного з будинків
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Унікальний випадок стався у Франції - на дах одного з житлових будинків впав метеорит, повідомляє NBC. Інцидент стався в передмісті Парижа. За даними науковців, з усіх 60 відомих випадків падіння космічних об'єктів на території Франції - це перший, що відбувся настільки близько до столиці, передає NEWSru.com.

Кілька років тому на південному сході Франції був знайдений найбільший "інопланетний гість", вага якого перевищувала 130 кілограм. Вага нинішнього метеорита - 88 грам. Камінь розміром із середнє куряче яйце виявили власники будинку, після того як повернулися з відпустки і виявили, що у них протікає дах.

Спочатку вони віднесли камінь в поліцію, а там, в свою чергу, вирішили передати його місцевому університету. Виявилося, що булижник має інопланетне походження. За словами науковців, його вік становить близько 4,5 мільярдів років.

Науковець-астроном Алан Каріон розповів, що цей камінь називається Хондрит. Він багатий залізом, яке обвуглилося, коли камінь проходив крізь земну атмосферу, тому його легко впізнати за "чорною кіркою", яка утворилася.

Хондрити є близько 92% всіх кам'яних метеоритів, їх склад практично повністю повторює хімічний склад Сонця, за винятком легких газів.

За даними науковців, метеорит, що приземлився у Франції, прилетів на Землю, відокремившись від метеоритного пояса, що проходить між Марсом і Юпітером. Своїм падінням метеорит завдав французам збиток майже в 100 євро.

Продавши метеорит постраждалі французи могли б відшкодувати збиток, оскільки отримали б за нього кілька сотень євро, проте вони не збираються з ним розлучатися. Справа в тому, що за цікавим збігом, прізвище господарів будинку, на який впав космічний камінь, - Комет (комета). Подружжя сприйняли такий випадок як виграш в лотерею і вирішили залишити метеорит на пам'ять.

Нещодавно NASA провело ревізію астероїдів, які володіють потенційною загрозою для нашої планети. Виявилося, що, в порівнянні з попередніми підрахунками, їх приблизно вдвічі менше - всього 19,5 тис, а не 35 тис. Більшість з дрібних метеоритів - таких, як впав на будинок родини Комет - не вивчені.

Взагалі щодня на Землю падає майже 100 тонн каменів з космосу, серед яких зустрічається близько двох десятків великих шматків, більшість з них згорає в атмосфері у вигляді падаючої зірки. Дуже рідко люди стають свідками падіння метеорита.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 959 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ