Пт, 2024-04-26, 08:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 4 » Межі єврозони можна переглянути-Польща підготувала план порятунку зони євро
10:55
Межі єврозони можна переглянути-Польща підготувала план порятунку зони євро
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Польща, яка зараз головує в Євросоюзі, підготувала документ, який містить план порятунку зони євро, і передала його країнам-членам організації до саміту ЄС, який відбудеться 8-9 грудня в Брюсселі, передає ИТАР-ТАСС.

Польські пропозиції направили послам європейських держав. Польща виступає за зміцнення фінансової дисципліни, зміну базових документів ЄС і зони євро, а також надання країнам, що не входять до єврозони, можливості брати участь у процесі прийняття рішень. "Необхідно створити узгоджену і всеосяжну структуру економічного управління в ЄС, зберігаючи при цьому тісну економічну співпрацю між членами зони євро", – наголошується в документі.

Польща застерігає від "створення відокремлених структур, які створять ризик поглиблення роз’єднаності", критикуючи тим самим ідею укладання міжурядової угоди групою країн для просування економіки регіону вперед.

"Усі країни повинні мати можливість брати участь в дискусіях, але тільки члени єврозони повинні брати участь в голосуванні", – вважає Польща, яка виступає за інформування всіх країн ЄС, навіть тих, що не мають спільної валюти, про плани, порядок денний засідань та головні проблеми в зоні євро, щоб мати можливість коментувати хід подій і виступати зі своїми ініціативами. Такий механізм республіка пропонує запустити до червня 2012 року.

Польське головування виступає також за розширення повноважень Європейського центрального банку, "які дозволять робити відповідні дії в надзвичайних ситуаціях, коли ефект доміно буде загрожувати єдності єврозони, ЄС в цілому або платоспроможності країн".

Європейська комісія, на думку Польщі, "повинна виступати в якості гаранта угод ЄС, захищати цілісність Євросоюзу і сприяти підтримці принципу узгодженості політики між державами-членами зони євро та інших країн ЄС".

На саміті лідерів ЄС в Брюсселі 8-9 грудня президент ЄС Херман Ван Ромпей і голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу представлять доповідь про те, які зміни слід внести до базових документів ЄС і єврозони для зміцнення економічного управління в зоні євро і дисципліни державних фінансів країн-членів.

Зазначимо, європейські країни повинні визначитися з джерелами фінансування зобов'язань з підтримки країн ЄС, що опинилися в критичній ситуації, вважає президент РФ Дмитро Медведєв. Він підкреслив, що Росія - частина Європи, і їй небайдужі проблеми єврозони. "Ми братимемо участь в програмах фінансової підтримки країн Євросоюзу, як мінімум, через МВФ", - сказав Медведєв, виступаючи на бізнес-саміті "Групи двадцяти".

У свою чергу Китай не буде використовувати свої золотовалютні резерви для допомоги єврозоні у боротьбі з борговою кризою.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 839 | Додав: adminA | Теги: план порятунку зони євро
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ