Чт, 2024-04-25, 16:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 10 » Ми запустили процес, який дозволить Україні отримати "статус поглибленого партнера НАТО" - Порошенко
11:02
Ми запустили процес, який дозволить Україні отримати "статус поглибленого партнера НАТО" - Порошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Петро Порошенко заявив про запуск процесу, який дозволить Україні отримати статус поглибленого партнера НАТО.

Про це він повідомив на спільній прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом за підсумками засідання Комісії Україна-НАТО 9 липня у Варшаві, передає УНІАН.

"Символічно, що ми прийняли рішення більше поглибити особливе партнерство між НАТО і Україною. Ми погодилися запустити процес, який дозволить Україні отримати статус поглибленого партнера з поглибленими можливостями", - заявив Порошенко.

"Це означає глибші відносини і тісніший контакт з членами Альянсу. Це рішення демонструє, що НАТО твердо підтримує Україну", - додав президент.

Також Порошенко заявив, що питання про вступ України до НАТО після досягнення відповідних критеріїв буде вирішувати український народ.

"Що стосується рішень Бухарестського саміту 2008 року, які підкреслюють, що двері НАТО відкриті для кожної нації. Як сказав генеральний секретар, і ми вважаємо, що зараз ми повинні провести відповідні реформи, ми повинні активно працювати. Я думаю, що ми за останні два роки зробили більше, ніж за попередні двадцять", - заявив Порошенко.

"Ця реформа (оборонного сектора - ред), дійсно, наближає нас до критеріїв НАТО, після цього український народ повинен вирішувати, що робити далі", - додав президент.

Також він повідомив, що вступ України в НАТО підтримують 53% українців.

"Сьогодні ми значно підвищили кількість українців, які підтримують членство України в НАТО: якщо два роки тому це було 13%, зараз це 53%", - заявив український президент.

"Це дійсно результат змін менталітету (українського) суспільства сьогодні", - зазначив Порошенко.

Альянс запустив трастовий фонд допомоги Україні в розмінуванні

НАТО сьогодні запустило трастовий фонд для допомоги Україні в розмінуванні, повідомив президент України Петро Порошенко.

Він висловив вдячність країнам-членам НАТО за позитивну оцінку реформ, які проводить Україна в секторі безпеки і оборони, в антикорупційній політиці, в економіці.

Він додав, що допомога Україні від НАТО буде надана через спеціальні трастові фонди допомоги.

"Один з таких фондів з розмінування був запущений сьогодні", - заявив він.

Нагадаємо, на початку вересня 2014 року на саміті НАТО в Уельсі було прийнято рішення про створення для України чотирьох трастових фондів з логістики, командного контролю, кібербезпеки і перепідготовки колишніх військових. В кінці 2014 року Альянс заснував п'ятий фонд допомоги з реабілітації поранених українських військових.

Порошенко каже про відсутність альтернативи для РФ: Росія повинна виконати всі умови "Мінська"

Президент Порошенко каже про відсутність альтернативи для Росії щодо виконання Мінських угод.

"Ми отримали повну підтримку, яка була продемонстрована усіма країнами, включаючи Німеччину, Францію, підтримку української позиції, підтримку санкцій і мотивацій санкцій проти РФ", - заявив Порошенко.

"Росія повинна виконати всі умови, які були прописані в Мінських угодах, альтернативи цьому немає", - підкреслив він.

Порошенко нагадав, що ці зобов'язання стосуються припинення вогню, виведення військ і найманців, а також російської зброї з окупованих територій.

"Було б дуже корисно, якби озброєна поліцейська місія ОБСЄ також там була присутня", - зазначив глава держави.

Тільки Україна і НАТО будуть вирішувати питання майбутнього членства, заявив Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що тільки Україна і союзники по НАТО вирішуватимуть питання майбутнього членства держави в організації, ніхто інший не має права втручатися в цей процес.

Так у Варшаві на прес-конференції після засідання Комісії Україна-НАТО відповів генсек на питання щодо "сигналів деяких союзників" переглянути рішення Бухарестського саміту про перспективи членства України в Альянсі.

"Для НАТО абсолютно принципово і важливо, що кожна країна має право вибирати свій шлях, включно з Україною. Чи вирішить Україна стати членом НАТО чи ні, це те, що будуть вирішувати Україна і 28, скоро - 29, союзників. Ніхто більше не має права втручатися або накласти вето на цей процес", - заявив він.

За словами генсека, під час засідання Комісії Україна-НАТО президент України Петро Порошенко "чітко зазначив, що питання членства поки не на порядку денному".

"Фокус зараз на тому, як Україна може відповідати стандартам НАТО, як Україна буде виконувати реформи, і як ми можемо збільшити сумісність між українськими силами і силами НАТО. Саме такий фокус Комплексної програми допомоги, всього співпраці між Україною і НАТО, як ми можемо допомогти Україні просуватися вперед, коли мова йде про модернізацію, реформи і відповідність стандартам НАТО. Саме над цим ми працюємо зараз. І це - суть наших рішень, які ми прийняли сьогодні", - підкреслив Столтенберг.

При цьому він запевнив, що Альянс буде продовжувати надавати "сильну політичну і практичну підтримку України з тим, щоб вона просувалася вперед".

"Потім, пізніше, ми будемо вирішувати питання членства", - додав генсек НАТО.

Відзначимо, у спільній заяві, прийнятій після закінчення засідання Комісії Україна-НАТО на вищому рівні, яке відбулося у Варшаві в рамках саміту Альянсу, лідери НАТО і України закликали Росію вплинути на бойовиків на Донбасі і виконати взяті в рамках Мінських домовленостей зобов'язання.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 762 | Додав: adminA | Теги: Україна, порошенко, статус поглибленого партнера НАТО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ