Пт, 2024-04-26, 19:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 12 » Мігрантам заборонять в'їзд до Росії без закордонного паспорта, Путін у Посланні передрікає світу зміну епох. ВІДЕО
18:46
Мігрантам заборонять в'їзд до Росії без закордонного паспорта, Путін у Посланні передрікає світу зміну епох. ВІДЕО
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Президент Російської Федерації Володимир Путін 12 грудня 2012 року, у День Конституції Росії, вперше після його обрання на третій президентський термін оповістив щорічне послання Федеральним зборам. Планам на найближчі шість років було присвячено велику частину виступу, повідомив заступник голови кремлівської адміністрації В'ячеслав Володін. Трансляцію з Кремля вели канали "Росія 1", "Росія 24" і новинні агентства.

Послання президента Федеральним зборам є головним програмним документом російської влади, в ньому вказуються пріоритетні напрямки розвитку країни, засоби і способи вирішення поставлених завдань. Його структура витримується в традиційних співвідношеннях: дві третини послання присвячені внутрішнім проблемам країни і одна третина - міжнародній проблематиці, повідомляє "Российская газета".

Практику щорічних звернень до федерального парламенту запровадив перший президент Росії Борис Єльцин, який вперше оповістив подібний документ 24 лютого 1994 року. Для Путіна, який вже втретє наділений президентськими повноваженнями, це дев'яте за ліком послання.

За традицією оприлюднення пройшло в Георгіївському залі Кремля у присутності сенаторів, депутатів ДД, членів уряду, глав Конституційного, Верховного та Арбітражного судів, губернаторів, голів традиційних конфесій, громадських діячів і керівників найбільших мас-медіа. Всього було присутніх близько тисячі осіб.

Вперше у 2012 році в Кремль були запрошені голови регіональних парламентів. Ініціатива була висунута спікером Ради Федерації Валентиною Матвієнко і підтримана Путіним.

Президент запевнив, що все обіцяне їм у передвиборчих статтях і програмах буде неухильно виконуватися і ретельно контролюватися.

Путін зазначив, що попереду на Росію чекають нові виклики і низка потрясінь, які торкнуться всього світу. Але Росія, на його переконання, повинна вистояти і стати ще сильнішою.

"Найближчі роки будуть вирішальними, може, навіть переломними і не тільки для нас, а практично для всього світу, який вступає в епоху кардинальних змін, а можливо, навіть і потрясінь", - цитує ИТАР-ТАСС.

Влада і відповідальність

Послання президент почав з визначення позиції влади. За його словами, керівництво країни зобов'язане бути максимально відкритим до громадян. "Влада не повинна бути ізольованою кастою, - підкреслив Путін. - Відповідальність за країну формується не гаслами і закликами, а коли люди бачать, що влада прозора, доступна і сама гарує заради країни, міста, регіону, селища і кожного громадянина, враховує громадську думку".

Говорячи про громадянську відповідальність, Путін зазначив, що "не можна досягти гараздів, якщо за порогом власної домівки - розруха".

Діти

На думку глави держави, гарантом розвитку країни та її майбутнього є насамперед діти.

"Демографи стверджують, що вибір на користь другої дитини - це вже потенційний вибір на користь третьої. Важливо, щоб сім'я зробила такий крок", - заявив Путін.

"Я все ж переконаний, що нормою в Росії повинна стати сім'я з трьома дітьми, - вважає президент. - Щоб це було так, потрібно багато чого зробити, потрібно створити сприятливі умови, в першу чергу для жінок, щоб вони не боялися, що народження другої і третьої дитини закриє їм шлях до кар'єри, до гарної роботи і змусить обмежитися домашнім господарством".

Духовність

Не менш важлива, ніж приріст населення, турбота про його моральний і духовний рівень. Президент зазначив, що тепер у Росії, на жаль, втрачено багато моральних орієнтирів, і порятунок ситуації можливий лише через відродження традиційних людських цінностей: "Мені боляче про це говорити, але сьогодні російське суспільство відчуває дефіцит духовних сил, милосердя, співчуття, співчуття одне до одного, підтримки та взаємодопомоги, дефіцит того, що завжди, в усі історичні часи робило нас міцнішими, сильнішими, чим ми завжди пишалися". При цьому, за словами глави держави, "спроби держави втручатися в сферу переконань, поглядів людей - це, безумовно, прояв тоталітаризму". "Це для нас абсолютно неприйнятне. Ми і не збираємося цим шляхом", - пообіцяв президент.

Армія

Споконвіку одним з головних зразків моральності та духовності держави була її армія. На переконання президента, для відродження бойового духу сучасних російських військових потрібно згадати всю тисячолітню історію російської держави. Путін заявив про необхідність відродження Преображенського і Семенівського полків, бо "бойовий дух Збройних сил тримається на традиціях, на живому зв'язку з історією, на прикладах мужності й самопожертви героїв".

Російська нація

Торкнувся президент і питання багатонаціональності населення Росії. Саме в розмаїтті культур і релігій - на його думку - полягає міць і унікальність Росії. І будь-які конфлікти, що виникають на національному ґрунті, ведуть до руйнування єдності і ослаблення держави.

"У різноманітті народів і етносів Росії її краса і сила, гучні слова націоналістів країну тягнуть до деградації і розпаду. Ми не повинні забувати, що будь-який націоналізм і шовінізм завдає прямої, величезної шкоди тому народу, тому етносу, інтересами якого нібито опікуються націоналісти", - сказав президент Росії.

На думку Путіна, втручання ззовні, пряме або непряме, у внутрішньополітичні процеси неприпустиме: "Ми поділяємо саме універсальні демократичні принципи, прийняті у всьому світі. Однак російська демократія - це влада саме російського народу, з його власними традиціями народного самоврядування, а зовсім не реалізація стандартів, нав'язаних нам ззовні".

"Діяч, який за свою політичну діяльність отримує гроші з-за кордону, хто обслуговує тим самим, напевно, чужі національні інтереси, не може бути політиком у Російській Федерації", - підкреслив президент.

Мігранти

Однією з тем послання стало питання міграції, зокрема трудової, а також повернення до країни нащадків колишніх співвітчизників, які колись залишили Росію.

У той же час Путін вважає обґрунтованим і необхідним посилити покарання за незаконну міграцію, за порушення у сфері міграційного обліку: "Не пізніше, ніж у 2015 році, в'їзд у Росію має бути дозволено тільки за закордонними паспортами, а не внутрішніми паспортами інших країн".

Путін виступив за полегшення набуття російського громадянства і одночасно - за посилення законів проти незаконної міграції.

Виборча система і корупція

Володимир Путін погодився з пропозиціями повернутися до змішаної системи виборів до Держдуми - за партійними списками і одномандатним виборчим округам. "Багато політичних партій та експертів пропонують повернутися до змішаної системи виборів до Держдуми. Згоден з цим", - сказав глава російської держави.

Путін пообіцяв "твердо і послідовно" проводити політику очищення і оновлення влади і зазначив, що чиновник на держслужбі має бути готовий до суворого громадському контролю. Він перерахував цілу низку заходів, покликаних цьому сприяти. Один з них - обмеження для чиновників на закордонні рахунки, цінні папери та акції.

"Яка довіра може бути до чиновника або політика, який говорить гучні слова про благо Росії, а свої кошти, грошики, намагається вивести за кордон?" - сказав президент у посланні. І попросив підтримати законодавчі пропозиції про обмеження для держслужбовців у цій сфері.

Присутні в залі після цих слів зааплодували, але Путін зупинив їх, з іронічною посмішкою зауваживши: "Почекайте аплодувати, може, вам не все сподобається". Після чого заявив, що ці обмеження мають стосуватися "всіх посадових осіб, які ухвалюють ключові рішення": і перших осіб держави, і уряду, й адміністрації президента, їхніх близьких родичів, і членів обох палат парламенту.

Путін закликав ввести контроль не тільки над доходами, а й над витратами вищих чиновників. Що стосується нерухомості за кордоном, то "вона в будь-якому випадку має бути задекларована, а чиновник повинен відзвітувати і про вартість, і про походження доходів, які дозволили йому здійснити цю операцію", - вважає російський лідер.

Крім того, за словами президента, "справжньою живильним зоною для корупції (є - ред.) держзакупівлі", він закликав депутатів прискорити прийняття закону про Федеральну контрактну систему.

Послання і "астральна" дата

У цьому році дата і час події становлять "нумерологічно значуще" поєднання: 12.12.12 о 12.00. Засновник Союзу професійних астрологів Росії Борис Бойко раніше повідомив, що зірки обіцяють Путіну удачу: за його словами, послання має бути сприйнято позитивно.

Однак у Кремлі не надто схильні покладатися на зірки. Принаймні, не розраховуючи на беззастережну довіру, яку влада, як вважається, втратила, було вирішено вдатися до допомоги довірених осіб Путіна, здатних довести громадськості користь позначених у посланні заходів, пояснив чиновник адміністрації.

Епоха Путіна настала у Росії в 1999 році, коли президент Борис Єльцин у переддень Нового 2000-го року підписав указ про призначення прем'єр-міністра своїм наступником. За 13 років беззмінної і безальтернативної адміністрації російські соціологи відзначають зростаюче у росіян почуття апатії та байдужості на тлі невдоволення тандемом Путіна-Медведєва.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1130 | Додав: adminA | Теги: Путін, закордонного паспорта, Посланні, зміну епох
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ