Пт, 2024-04-19, 20:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 19 » Міланський трибунал призупинив справу проти прем'єр-міністра Італії Берлусконі
19:33
Міланський трибунал призупинив справу проти прем'єр-міністра Італії Берлусконі
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Судді Міланського трибуналу в понеділок, 19 квітня, прийняли рішення призупинити процес у скандальній справі про фінансові махінації в медійній групі Mediaset, в рамках якої звинувачення висунуто засновнику групи, нинішньому прем'єр-міністрові Італії Сильвіо Берлусконі. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.
Рішення міланських суддів пов'язано з новим законом про так звану "поважну причину", який у березні схвалив національний парламентом. Цей документ, прийнятий з ініціативи прихильників Берлусконі, узаконив відсутність прем'єр-міністра і членів уряду на будь-яких засіданнях суду у разі виконання ними своїх службових обов'язків, повідомляє РИА "Новости".

Закон різко розкритикувала політична опозиція, яка стверджує, що його розробили тільки для того, щоб врятувати Берлусконі від двох судових процесів, серед яких і процес у справі Mediaset.

Судді Міланського трибуналу направили всі документи у справі Mediaset до Конституційного суду Італії. При цьому вони вказали, що законодавча норма щодо "поважної причини" повинна бути обов'язково розглянута Конституційним судом, оскільки, напевно, порушує деякі положення Основного закону країни.

Фактично судді вказують, що закон про "поважну причину" є конституційним і тому має прийматися за особливою процедурою, яка передбачає, зокрема, схвалення його абсолютною більшістю голосів членів обох палат парламенту.

Раніше аналогічне рішення ухвалили судді Міланського трибуналу, які вели так звану "справу Міллса", в рамках якої Берлусконі звинувачується в корупції.

Рішення міланських суддів викликало різку критику з боку особистого адвоката голови уряду, депутата італійського парламенту від його партії "Народ Свободи" Нікколо Гедіні. "Це державний закон, які судді не хочуть застосовувати", - заявив він, нагадавши, що захист вимагає виправдання Берлусконі в суді.

Зауважимо, що і міланський прокурор Фабіо Де Паскуале, переконаний у вині Берлусконі, офіційно просив суддів продовжити процес.

Прокуратура Мілана звинувачує керівників Mediaset у фінансових махінаціях навколо купівлі прав на демонстрацію американських фільмів у Італії. За даними слідства, група Берлусконі купувала права на показ кінофільмів через підставні фірми, непомірно збільшуючи при цьому закупівельні ціни.

Різниця між цінами переводилася на рахунки в банках Швейцарії і Багамських островів, де таким чином виникли "чорні фонди".

У рамках цієї справи Берлусконі і його партнерів звинувачують у незаконному привласненні коштів на суму 34 мільйони доларів тільки в період між липнем 2002 року і листопадом 2005 року. Крім того, керівництво Mediaset звинувачується у фальшуванні фінансової звітності і ухилянні від сплати податків розміром приблизно 8 мільйонів євро.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1041 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ