Сб, 2024-04-27, 06:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 27 » "Міледі" - Маргарита Терехова відзначає свій ювілей
11:35
"Міледі" - Маргарита Терехова відзначає свій ювілей
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/
25 серпня, ювілей у Маргарити Терехової. В однієї з найяскравіших актрис театру і кіно не так багато ролей, але всі вони були зоряними. Серед них - і образ Міледі в "Трьох мушкетерах" і героїня у фільмі "Дзеркало" Тарковського. Останнім часом Маргарита Терехова займається режисурою, і тепер кожна її поява на екрані - справжня подія.

Це здається майже неймовірним, але Маргариті Тереховій до цього дня в Росії не вручили жодного кінопризу. На фестивалі "Московська прем'єра" їй вручають нагороду за внесок у кінематограф. Вона давно не грає в театрі, ще довше не знімається в кіно. Журналістам про себе - ні слова, на сцені - теж мовчки. Тільки посмішка.

Донька акторів, що переїхали з Уралу в Ташкент, два роки провчилася на мехматі, але зірвалася в Москву - вступати в театральний. Студію при театрі Мосради Терехова закінчить у 60-ті, коли там грають Плятт і Раневська - самий розквіт. Там актриса залишиться на багато років, але головне, звичайно, кіно. Юну Терехову режисер Юрій Завадський відпустить на зйомки зі словами "Їй це потрібно".

"Здрастуй, це я" - перша роль Терехової. Фільм запросять до Канн. Двічі потім кличуть до Франції "Дзеркало" Андрія Тарковського, і двічі не пускають. Режисер забороняє Тереховій користуватися косметикою на зйомках, не дає читати сценарій - йому потрібна гранична натуральність.

Після ролі матері і дружини автора в "Дзеркалі" Маргарита Терехова з сім'єю Тарковських подружиться на все життя. І перестане отримувати ролі, коли режисер виїде з країни. Відразу після "Дзеркала" він подасть заявку на "Ідіота" - в ролі Настасії Пилипівни бачить тільки Терехову. Але фільм зняти йому не дали, назвавши Достоєвського "несвоєчасним письменником".

У 79-му в акторки нова хвиля не просто популярності - обожнювання: на екранах - "Д'Артаньян і три мушкетери". У пам'яті багатьох і на багато років актриса так і залишиться Міледі.

Її побоювалися режисери - навіть Тарковському довелося поміняти три сцени в "Дзеркалі" через її непоступливІість. Незалежна і часом жорстка, вона і сама стане режисером. У театрі поставить п'єсу Лорки, яку всі хором колеги називали "такою, що не можна поставити". Потім дебют і в кіно у 2002-му - чеховська "Чайка". У головних ролях - всі Терехови: вона, дочка Ганна і син Олександр.

Ті ж світлі довге волосся, посмішка - вона практично зникла з екранів, але точно не забута глядачами, пише Вести.Ru.

Як повідомлялося, 15 квітня 2011 знаменитому радянському, російському та українському кінорежисерові Роману Балаяну виповнилося 70 років. "Я знімаю старомодне, традиційне кіно, - сказав Балаян, - а зараз прийнято інше - динамічне, монтажне. Мені взагалі здається, що у тих, хто народився в Радянському Союзі, інша ментальність".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 1015 | Додав: adminA | Теги: Ювілей, Міледі - Маргарита Терехова
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ