Пт, 2024-03-29, 02:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 7 » Міліція перед виборами масово скуповує засоби для розгону людей
08:40
Міліція перед виборами масово скуповує засоби для розгону людей
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Міністерство внутрішніх справ оголосило черговий тендер на придбання зброї, спецобладнання і автомобілів, які можуть бути використані для розгону натовпу, про що свідчить десяток заявок у "Віснику державних закупівель".

Так, міліціянти за народні гроші вирішили докупити собі 10 тисяч пар наручників, близько 20 тисяч бронежилетів, майже 4 тисячі протиударних шоломів, 43 тисячі аерозольних балончиків, понад шість тисяч кийків, 10 тисяч газових гранат для помпових рушниць.

Також міліція планує придбати понад 7,3 мільйонів патронів різних калібрів. Автомобільний парк МВС найближчим часом поповниться чотирма реанімобілями, 41 спецавтомобілем на базі Volkswagen Transporter і Skoda Oktavia 1.8 T та чотирма штабними автомобілями. Варто зазначити, що усі тендери мають бути завершені до середини вересня, а поставка товарів має відбутись до кінця цього року.

В липні військова частина 3078 Внутрішніх військ МВС придбала військового обладнання на 105,86 мільйонів гривень. Цю закупівлю в конкурсній документації мотивували підготовкою внутрішніх військ до забезпечення охорони громадського порядку під час Євро-2012. Разом з тим в документах вищезгаданих закупівель жодних згадок про Євро-2012 немає.

Тоді було закуплено автозаки, водомети, протиударні щити та металеві турнікети. Експерти вважають, що в МВС йде масштабна підготовка до придушення масових заворушень, які можуть виникнути після парламентських виборів.

Зі свого боку у силовому відомстві заявили, що ця закупівля не має стосунку до виборів і пов'язана з плановим оснащенням новою технікою підрозділів органів внутрішніх справ.

"Наскільки мені відомо, ці закупівлі проводилися до Євро-2012. Але справа в тому, що йдуть певні процедури – і гроші трохи пізніше прийшли, тому й закупівлі проходять у цей період", – заявив начальник управління масових і спортивних заходів департаменту громадської безпеки МВС України Олег Матвейцов. Варто зазначити, що наразі також невідомо, яким чином міліція могла отримати спецобладнання, придбане до червневого Євро-2012, раніше ніж було завершено тендерні процедури в серпні.

3 вересня повідомлялося, що МВС уклало низку угод на придбання обладнання та спецавтомобілів на 60,90 мільйона гривень. Найбільші кошти у сумі 53 мільйони гривень було спрямовано на закупівлю автомобілів спецпризначення, які мають бути поставлені МВС до кінця жовтня, коли в Україні намічені парламентські вибори.

Згадаємо, торік Управління держохорони збільшило кількість охоронців президента України Віктора Януковича до 170 осіб. Пояснили це тим, що потенційна загроза життю президента існує завжди, а надто в моменти можливого замаху.

25 липня політолог Віктор Небоженко прогнозував зростання протестних настроїв в Україні.

"Нас чекають некеровані несподівані вуличні зіткнення різних протестних груп з владою, і яке з цих зіткнень стане спусковим гачком масових хвилювань і заворушень - передбачити дуже важко", - заявив політолог.

3 серпня цього року народний депутат Тарас Чорновіл заявив: "Віктору Януковичу потрібно до 15-го року, вибачте мені за занадто жорстке висловлювання, не просто політично, а в принципі дожити. Ви бачите, як він з кожним днем посилює охорону. І що він, думаєте, охороняється від людей, від мітингів? Він охороняється від Тимошенко і її партії? Він від своїх охороняється".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1001 | Додав: adminA | Теги: міліція, масово скуповує засоби, розгону людей
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ