Сб, 2024-04-20, 06:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 11 » Міліція приховує кількість затриманих на Майдані
09:23
Міліція приховує кількість затриманих на Майдані
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Під час сутичок з силовиками вночі 11 грудня міліція затримала кількох найактивніших мітингувальників. Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ, не уточнивши кількість затриманих.

"Працівниками міліції затримано декілька найбільш активних правопорушників, які чинили опір правоохоронцям", - зазначили у відомстві і запевнили, що спеціальних засобів до учасників акції не застосовували.

Окрім того, в міліції заявили, що самі мітингувальники "неодноразово розпилювали в бік правоохоронців сльозогінний газ та кидали димові шашки".

Водночас один з очевидців, якого затримали і потім відпустили силовики, в ефірі 5 каналу заявив, що під час сутичок затримали кількох учасників протесту, у одного з них сильно розбита голова.

Очевидець також заявив, що спецпризначенці, які провели затримання, говорили, що приїхали з Криму і відмовлялися говорити українською мовою.

11 грудня близько 1 години ночі силовики почали зачищати барикади мітингувальників поблизу Майдану Незалежності. Небайдужі вийшли на захист містечка протестувальників. До ранку їхня кількість збільшилася приблизно до 15 тисяч. Кількість охочих приєднатися до мітингувальників збільшується.

Раніше у міліції заявили, що під час розблокування центральних вулиць Києва отримали тілесні ушкодження 10 бійців внутрішніх військ. Відомо, що серед мітингувальників також є постраждалі. Однак їхню кількість ще не підрахували.

Міліція каже, що не застосовувала сльозогінний газ і спецзасоби


МВС України заявляє, що в ніч на середу до мітингувальників в центрі Києва не застосовували сльозогінний газ та інші спецзасоби. "Заходи з благоустрою території навколо Майдану Незалежності здійснювалися вночі для того, щоб не створювати додаткових незручностей громадянам, які проживають або працюють у столиці. МВС офіційно заявляє, що працівники міліції та військовослужбовці внутрішніх військ під час подій на Майдані Незалежності не застосовували сльозогінний газ та інші спецзасоби щодо мітингуючих", - повідомляє УЗГ МВС України.

" Працівники комунальних служб столиці здійснювали заходи з благоустрою території навколо Майдану в нічний час для того , щоб уникнути додаткових перешкод і незручностей для руху транспорту та громадян , оскільки триває робочий тиждень " , - йдеться в повідомленні.

У МВС ще раз нагадують про кримінальну відповідальність за опір , а також за вчинення насильства щодо працівника правоохоронного органу.

Раніше полковник міліції, співробітник спецпідрозділу МВС "Беркут" Сергій Кусюк стверджував, що нинішньої ночі штурмувати будівлю Київської горгосадмінстраціі і Будинок профспілок, які знаходяться під контролем учасників Майдану, не планується.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1128 | Додав: admin | Теги: #Євромайдан, затримані, міліція, Майдан
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ