Пт, 2024-04-19, 07:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 11 » Міліція рапортує про затримання групи озброєних членів ВО "Тризуб"
15:31
Міліція рапортує про затримання групи озброєних членів ВО "Тризуб"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Правоохоронці Івано-Франківської області затримали дев’ятьох озброєних людей - жителів різних регіонів України, більшість з яких є членами Всеукраїнського об'єднання "Тризуб" імені Степана Бандери, передає "Інтерфакс-Україна".

Правоохоронці отримали інформацію про те, що на територію Івано-Франківської області прибула група осіб, які планують проведення протиправної акції. У міліції наголосили, що з метою запобігання скоєння будь-яких протиправних дій було затримано дев’ятьох членів групи.

У затриманих вилучили автомат АКСМ без номера та 124 патрони до нього, три пістолети різних марок з патронами, саморобні ножі, дев’ять радіостанцій різних марок, дві гранати без запалів, дві пневматичні гвинтівки з оптичними прицілами, помпову рушницю з патронами.

За цими фактами порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Затриманих осіб перевіряють на причетність до скоєння інших злочинів на території України.

10 січня об'єднання "Тризуб" заявило про затримання і арешти членів у різних регіонах України у зв'язку з вибухом пам'ятника Йосипу Сталіну в Запоріжжі. За даними ВО "Тризуб", арештовано понад 15 членів організації. "Заарештованим висувають звинувачення у тероризмі в зв'язку з вибухом у Запоріжжі", - стверджують в організації. Правоохоронці поки що не коментують цієї заяви.

Заарештовані "тризубівці" стверджують, що їм підкинули зброю. Про це повідомив колишній перший заступник голови центрального проводу організації Валерій Чоботар. За його словами, нині заарештовано практично всю верхівку "Тризубу".

Як повідомлялося, новорічної ночі 31 грудня на території запорізького обкому Компартії України невідомі підірвали пам'ятник Сталіну. Унаслідок вибуху саморобного вибухового пристрою постамент зруйновано повністю, пошкоджено будівлю обкому. Комуністи стверджують, що їм завдано матеріальних збитків на суму понад 230 тис грн. Міліція порушила кримінальну справу за ч.2 ст.194 КК України (умисне знищення майна шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом).

Всеукраїнське об`єднання "Свобода" заявило про затримання 1 січня голови й заступника голови своєї Запорізької обласної організації за підозрою у знищенні шляхом вибуху пам'ятника Сталіну в Запоріжжі.

Зазначимо, що Всеукраїнська організація "Тризуб" імені Степана Бандери заперечує свою причетність до підриву пам'ятника Сталіну у Запоріжжі. Разом з тим, за кілька днів до цього вибуху, її активісти зрізали пам'ятнику голову і за це відповідальність взяли на себе.

5 травня 2010 року у Запоріжжі було встановлено перший за час незалежності України пам'ятник Сталіну. Це погруддя Сталіна у військовій формі із Зіркою Героя відкрили біля будівлі Запорізького обкому КПУ в Жовтневому районі Запоріжжя, під гімн СРСР. Рішення про його встановлення на початку 2010 року ухвалив Запорізький обком КПУ (згідно з офіційними даними керівництва обкому - на прохання ветеранів ВВВ).

Після заяви про це багато політичних сил попередили про неприпустимість втілення цього рішення в життя і про наміри не допустити встановлення пам'ятника, а комуністи заявили про організацію збройної охорони майстерні, де створювалося погруддя та його охорону після встановлення в Запоріжжі - на території обкому КПУ (міська влада Запоріжжя землю під пам'ятник Сталіну не виділяла, де-юре силумінова скульптура - об'єкт малої архітектурної форми).

У день відкриття пам'ятника - 5 травня 2010 року - ВО "Свобода" організувала в Запоріжжі марш протесту проти "відкриття на запорізькій землі пам'ятника тиранові, з вини якого загинули мільйони українців, і проти дій міської влади, яка допустила вакханалію комуністів". Мітингувальники також заявили, що домагатимуться знесення пам'ятника.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 922 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ