Сб, 2024-05-04, 02:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 25 » Мітинги опозиції пройшли Росією
12:44
Мітинги опозиції пройшли Росією
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

У суботу, 24 березня, у погодженому з міською владою мітингу опозиції на Марсовому полі у Санкт-Петербурзі взяли участь близько тисячі людей. Як повідомив представник регіонального ГУМВС, мітинг завершився без пригод та затримань, передає РИА "Новости".

Акції передувала санкціонована хода, у якій взяли участь близько 800 прихильників опозиції. На прохання організаторів поліція затримала чотирьох осіб, які не були учасниками ходи, їх доставили до відділу і склали протоколи. В акції взяли участь представники Парнасу, Іншої Росії, Солідарності, а також партії "Яблуко".

Мітинг почався з хвилини мовчання в пам'ять про правозахисницю Марину Сальє, яка померла в середу, 21 березня.

Представники опозиції закликали до нових парламентських і президентських виборів, а також до проведення протягом року в Петербурзі нових виборів губернатора. Крім того, організатори закликали присутніх взяти участь у так званому "марші мільйонів" у Москві і в акції руху "Стратегія 31", яка традиційно пройде 31 березня біля Гостиного двору у "північній столиці".

У Москві на мітинг вийшли 50 людей

Також акція опозиції у форматі відкритої прес-конференції пройшла в суботу на Пушкінській площі у Москві без серйозних подій, повідомив представник прес-служби столичного главку МВС.

"У заході взяли участь близько 50 людей, ніяких подій в ході його проведення не зафіксовано", - сказав він.

Після завершення акції координатор руху Лівий фронт Удальцов і кілька десятків його прихильників, а також представники преси перемістилися в Ситинський провулок для того, щоб продовжити обговорювати плани на 6 травня. Кілька поліцейських спостерігали за подіями і декілька разів попросили в мегафон розійтися, нагадавши, що санкціонована акція завершена. Потім Удальцов виїхав з ситинські провулка на автомобілі Лада. Сідаючи в машину, він сказав: "Знімайте цей Мерседес". Держдеп фінансує".

У суботу Удальцов повідомив, що опозиція подала міській владі заявку на проведення акції 31 березня на Пушкінській площі.

За його словами, 31 березня будуть обговорюватися деталі акції, яка запланована на 6 травня, напередодні інавгурації нового президента РФ. Удальцов також зазначив, що до наступних вихідних буде готовий агітаційний матеріал і його роздадуть тим, хто прийде на Пушкінську площу.

У Казані мітингували проти поліцейського свавілля

Несанкціонований мітинг проти поліцейського свавілля у Казані, в якому за оцінкою правоохоронних органів взяли участь близько 60-70 чоловік, тривав близько півтори години і завершився без пригод. Місце біля пам'ятника Леніну на площі Свободи в Казані, де проходив попередній мітинг проти свавілля поліції, з ранку було зайнято молодіжною організацією "Молода гвардія Єдиної Росії", яка влаштувала акцію на підтримку програми "П'ятирічка здоров'я", тому учасники мітингу були змушені переміститися на інший кінець площі.

На мітинг з Москви приїхали лідер руху "За права людини" Лев Пономарьов та депутат Держдуми, член фракції "Справедлива Росія" Ілля Пономарьов. Мітингувальники у своїх виступах говорили про недоліки російської правоохоронної системи і вимагали відставки керівництва МВС РФ.

"Прочитавши про злочини в поліції Казані, ми зрозуміли, що це стосується нас усіх, в тому числі в Москві, у Краснодарі, Читі, на Сахаліні. Бо якщо ніхто не буде покараний, то такі ж злочини будуть відбуватися і в інших місцях. І насправді вони і відбуваються", - сказав на мітингу Лев Пономарьов.

За словами Пономарьова, мета його приїзду до Казані - стимулювати створення в республіці руху "Проти катувань і насильства". "Думаю, цей рух буде поширюватися і далі по всій країні, і таким чином ми самі зробимо народну переатестацію міліціонерів, щоб вони служили народу, а не владі. Очевидно, що треба займатися не тільки поліцейськими, а й контролювати владу. І це буде головне завдання нового руху", - сказав він.

Учасники мітингу говорили про те, що реформа правоохоронних органів пройшла формально - в кращому випадку звільнили тих, хто і так вже збирався на пенсію, в гіршому - тих, хто відкрито говорив про корупцію і свавілля у правоохоронних органах.

Правозахисник Ігор Веселов відзначив важливість переговорів з владою. На його думку, сьогодні необхідно показати владі, що громадськість не просто є, а й готова взяти на себе певні обов'язки, відповідальність, увійти в наглядові структури. Мітингувальники вшанували хвилиною мовчання всіх тих, хто загинув від свавілля, і не тільки поліцейського. На імпровізованій трибуні на ступенях великого концертного залу РТ був встановлений ящик з написом "Скарги на свавілля поліції", який планують передати прокурору Татарстану Кафілу Амірову.

Через півтори години мітингувальники поступово розійшлися. Поліцейські не перешкоджали проведенню мітингу і не затримували його учасників. Зазначимо, серія мітингів і протестних акцій жителів Казані була викликана подією в казанському відділі поліції Далекий, співробітників якого звинувачують у знущаннях над затриманим Сергієм Назаровим, в результаті чого він помер.

Раніше столичний главк МВС РФ повідомляв, що мітинг опозиції 10 березня на Новому Арбаті в Москві зібрав близько 10 000 осіб, а опозиціонери повідомили про 25-30 тис учасників.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1055 | Додав: adminA | Теги: мітинги опозиції, Росією
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ