Чт, 2024-04-25, 09:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 19 » Між ротою "Торнадо" і військовою прокуратурою конфлікт вичерпаний, заявив Аваков
22:40
Між ротою "Торнадо" і військовою прокуратурою конфлікт вичерпаний, заявив Аваков
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Конфліктна ситуація, що виникла між бійцями роти патрульної служби особливого призначення МВС України "Торнадо" і представниками військової прокуратури, вичерпана, заявляє міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Проблеми нерозуміння і конфлікту між бійцями підрозділу і військовою прокуратурою - вичерпані. І, говорячи прямо, були – м'яко кажучи – створені штучно непрофесійними і некоректними діями суміжників", - написав він у своєму Facebook в п'ятницю 19 червня.

Також Аваков зазначив, що відправив у розпорядження "Торнадо" спеціальну групу на чолі з двома заступниками міністра, "яка вчора вночі прибула на місце і працювала в розташуванні підрозділу".

Міністр нагадав, що суд заарештував сімох міліціонерів на чолі з командиром роти з важким звинуваченнями, а сам він розформував роту і доручив переатестувати особовий склад - для винесення рішення - хто гідний служити далі, а хто ні.

"Але! Говорив і повторюся - очищення міліції, спецпідрозділів йде і буде йти далі! І вигнання і арешти "брудних" міліціонерів не повинні кидати тінь на тих, хто чесно служив і служить Україні! Це принципово! Це стосується і роти МВС "Торнадо" - гідні бійці, чесно виконували свій обов'язок - ті хто героїчно проявив себе під Іловайском, Станицєю Луганською - нестимуть службу далі - пройшовши переатестацію і будучи зараховані в інший підрозділ", - наголосив Аваков.

Раніше Арсен Аваков повідомив, що в Луганській області затримані й судом заарештовані 8 осіб, зокрема семеро - бійці роти "Торнадо". Для всіх затриманих обрано судом запобіжний захід у вигляді арешту без застави. 18 червня голова МВС заявив, що підписав наказ про розформування роти.

Водночас головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що Головна військова прокуратура з березня розслідувала особливо тяжкі злочини, здійснені бійцями роти МВС "Торнадо" в зоні АТО, серед них є неодноразово судимі особи.

18 червня бійці "Торнадо" заважали проведенню слідчих дій прокуратури, міліція намагалася врегулювати ситуацію. У МВС запевняли, що правоохоронні органи не штурмуватимуть базу спецпідрозділу.

19 червня дружина заарештованого командира роти Руслана Онищенка, штатний психолог роти Юлія Мажула розповіла, що рота патрульної служби особливого призначення міліції "Торнадо" не має наміру роззброюватися в один момент. За її словами, згідно із законодавством, у бійців роти є місяць для того, щоб за процедурою після ознайомлення з наказом про розформування звільнитися з органів внутрішніх справ та скласти зброю.

Комісія МВС України, яка прибула в Сєвєродонецьк (Луганська обл.), запевнила бійців "Торнадо", що готові надати можливість проходження служби в інших підрозділах тим, хто виявить таке бажання і не скоював злочину. Як повідомляє прес-служба ГУМВС України в Луганській області, комісія МВС, створена за наказом Авакова, прибула в Сєвєродонецьк вночі з метою якнайшвидшого врегулювання конфлікту і розслідування чинників, які його спричинили.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 742 | Додав: adminA | Теги: рота Торнадо, Аваков, конфлікт вичерпаний, військова прокуратура
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ