Чт, 2024-04-18, 03:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 30 » Міжфракційну "бурштинову" групу створено у ВРУ
12:24
Міжфракційну "бурштинову" групу створено у ВРУ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Верховній Раді України створили депутатську групу, яка має законодавчо врегулювати проблеми із видобутком бурштину. Про це на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю, 29 квітня 2016 року, написала перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко (БПП).

"За дорученням спікера ВР Парубія в парламенті створена група, мета якої - законодавче врегулювання цієї проблеми, зокрема, рекультивації постраждалих від варварського незаконного видобутку територій, екологічної складової, інших питань, несплати податків та тіньових оборотів і нелегальних робочих місць, пов'язаних з бурштином", - повідомила нардеп.

Геращенко зазначила, що засідання робочої групи планується провести в перший сесійний тиждень травня.

"Зараз міністерство екології ретельно вивчає підготовлений до другого читання законопроект на предмет відповідності європейському праву. Плануємо в перший сесійний тиждень травня разом з профільним комітетом парламенту, представниками МЗС та Мінфіну провести чергове засідання робочої групи і направити напрацьовану експертизу законодавства на обговорення ВР", - зауважила заступник голови ВРУ, додавши, що обговорила ці питання з міністром екології Остапом Семераком (НФ).

Раніше повідомлялося, що на Рівненщині було викрито підполковника СБУ та керівника районного відділу Державної прикордонної служби, які систематично одержували хабарі за "кришування" незаконного видобутку бурштину.

Нагадаємо, 16 березня голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков закликав міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова ввести в регіон підрозділи Національної гвардії для боротьби з незаконним видобутком бурштину.

7 квітня в Рівненську область ввели спецпідрозділ "Дніпро 1".

як зазначає голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі (САП) Назар Холодницький, протидія бурштиновій мафії органами правопорядку блокується Генеральною прокуратурою України (ГПУ). "Питання бурштину є в полі зору НАБУ і САП. По-перше, це питання треба вирішити на державному рівні. У нас є державне підприємство "Укрбурштин", яке чомусь банкрот. По-друге, щодо бурштину ми із Ситником (голова Національного антикорупційного бюро України - ред.) вже два місяці намагаємося витребувати з ГПУ провадження стосовно одного із керівників СБУ, якого підозрюють в участі в бурштинових оборудках. Зараз це листування вийшло вже на публічний рівень", - повідомив він.

"У цьому незаконному промислі збіглися інтереси криміналу, політиків й правоохоронців", - нарікав восени 2015 року заступник голови СБУ, начальник Управління "К" Віктор Трепак. Він навіть пішов у відставку із займаної посади "у зв'язку з неможливістю виконання очолюваним мною спеціальним підрозділом визначених законом завдань щодо протидії корупції та організованій злочинності через перебування на посаді генерального прокурора України Шокіна" "Це головна причина мого рішення", - заявляв раніше Трепак

Через "Ягодин" чоловік збирався вивезти 6 кг "сонячного каменю" до Польщі

У Волинській області правоохоронці попередили спробу вивозу через українсько-польський кордон майже 6 кг бурштину на суму 1 млн грн.

Як повідомила 29 квітня прес-служба УСБУ у Волинській області, прихований бурштин СБУ, митники та прикордонники виявили 28 квітня у пункті пропуску "Ягодин" під час огляду автомобіля мешканця Ковеля.

Як з'ясувалося, каміння чоловік мав продати в одній з країн ЄС. Співробітники спецслужби також знайшли у салоні спеціальний пристрій для прослуховування.

За висновками експертів, вартість вилученого бурштину на "чорному ринку" становить майже 1 млн гривень. Слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за статтею 201 Кримінального кодексу України (контрабанда), що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією предметів контрабанди.

У маршрутці "Рівне-Київ" знайшли бурштин на 1 млн гривен

Співробітники Служби безпеки України затримала 34-річного мешканця Київщини, який перевозив оброблений бурштин маршрутним таксі з Рівного до Києва і намагався вивезти його за кордон.

Як повідомили 29 квітня у прес-центрі СБУ, за попередніми оцінками експертів, ринкова вартість партії каменю становить понад 1 млн гривень.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 198 (придбання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) та статтею 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1015 | Додав: adminA | Теги: ВРУ, міжфракційна бурштинова група
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ