Пт, 2024-04-26, 00:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 23 » "Шахову партію світу" буде засновано в Україні
15:52
"Шахову партію світу" буде засновано в Україні
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/
Президент Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) Кірсан Ілюмжинов оголосив про створення в Україні Шахової партії, яка ставить за мету не боротися за владу, а об'єднати думаючих людей, і в перспективі стане міжнародною.

"Мета моєї поїздки в Україну - це відкриття шахової академії в селищі Клесів Рівненської області. Друге - це оголошення про створення Шахової партії. Є демократичні партії, комуністичні партії, а тепер буде і шахова партія. Чому Україна? Тому що пропозиція отримав з селища Клесів, яке увійде до світової історії не лише шахової, але й політичної думки. Ця партія буде міжнародною, я б назвав її "Шаховою партією миру". Нагадаю, що до ФІДЕ входить 177 країн світу. Ми сподіваємося, що найближчим часом доведемо кількість країн десь до 200", - сказав він на прес-конференції в неділю, 23 вересня, в агентстві Інтерфакс-Україна.

"Я подумав, чому б не об'єднати розумних, мислячих людей в одну спільність, асоціацію. Мета і завдання - не увійти до Верховної Ради, щоб усі не побігли зараз вступати в партію заради потрапляння до парламенту. Для деяких політика - це засіб до існування. Для нас створення партії - це не досягнення влади і участь в політичному житті, а головне завдання - це адаптація кожної людини, молодої людини до життя, навчити мислити і розраховувати свої ходи. Тож ми взбираться відкривати шахові партії. Зараз відкриваємо Шахову партію України. Я підкреслюю, що це не політична партія", - зазначив Ілюмжинов.

За його словами, керівниками шахових партій будуть молоді люди, віком до 30 років, а в керівні органи можуть входити люди без обмежень за віком. "У шахи можна починати грати з 3-5 років і до глибокої старості, як Уінстон Черчілль або Андре Лілієнталь. Але рухати шахову партію повинні люди амбітні, молоді", - вважає він.

"Мені пропонувала працювати партія "УДАР", дуже гарна, рейтингова партія. Її очолює мій друг Віталій Кличко, з яким ми часто спілкуємося. Добре, що такий видатний чоловік пішов у політичну сферу. Але в мене "УДАР" асоціюється відразу з боксерами, я теж боксер, був чемпіоном міста з боксу, і теж свою шахову кар'єру починав з боксу. По голові надають - потім краще думається якось (посміхається). І я от так поміркував: "перед ударом - подумай". Такий девіз вийшов для шахової партії. Це, звичайно, гра слів, але ось так", - додав Ілюмжинов.

Президент ФІДЕ вважає, що конфлікти і проблеми в світі виникають через нестачу мислячих людей. "Я відвідував багато країн, грав у шахи з Каддафі, був і в інших "гарячих точках", в Сирії у Башара Асада ... Ось ці конфлікти, які відбуваються в світі, фінансова криза 2008-2009 років і друга хвиля, яка зараз накриє всі інші країни, не через те, що не вистачає нафти і газу, а через нестачу розумних, нормальних, мислячих людей. Наприклад, в Японії цих ресурсів немає, у Кореї територія на 95% відсотків не придатна для житла, скелі і гори, але вона дає світові Samsung, Hyundai, машини, комп'ютери, телефони", - пояснив він.

На його думку, проведення шахових турнірів між населенням Вірменії і Азербайджану, Вірменії і Туреччини, навіть Росії та України сприяло б зняттю напруги у відносинах між цими державами та їх народами.

Ілюмжинов також повідомив про запуск програми "роботизації" шахів. Як джерело ідей він навів відомий твір Миколи Носова "Незнайко в Сонячному місті", де головний персонаж потрапив у Шахове місто і грав з роботом. Він розповів про плани будівництва "шахового міста" біля Абу-Дабі в ОАЕ, і про намір влаштовувати змагання між людьми і роботами. "Два тижні тому я відкривав чемпіонат Москви з шахів і туди привезли робота "Васю", який грав з трьома міжнародними гросмейстерами і обіграв їх. Будемо влаштовувати чемпіонати серед роботів. Ми починаємо програму роботизації, ігор людей на площах з роботом. У вас на головній площі (Майдані Незалежності - ред.) ми збираємося поставити сцену, на якій буде робот "Вася", у нього живі очі, він буде розмовляти, охати, ахати, кепкувати над супротивником. І будь-який бажаючий буде підніматись на "інтелектуальний ешафот", хто захоче з ним зіграти. Ставки будуть великі", - розповів президент ФІДЕ.

Як повідомлялося, 20 липня в Україні вперше відзначили День шахів


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 1080 | Додав: adminA | Теги: Україні, Міжнародну шахову партію миру
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ