Пт, 2024-03-29, 07:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 28 » "Могилянка" судиться з Міносвіти Табачника через різке скорочення "бюджетників" у держзамовленні
21:07
"Могилянка" судиться з Міносвіти Табачника через різке скорочення "бюджетників" у держзамовленні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Національний університет "Києво-Могилянська академія" звернувся до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом до Міністерства освіти і науки, молоді і спорту України з приводу несправедливого розподілу місць державного замовлення на 2011/2012 навчальний рік, яке має дискримінаційний характер і завдає шкоди інтересам держави, повідомляє УНИАН.

Про це повідомив президент Національного університету "Києво-Могилянська академія" Сергій Квіт в своєму персональному журналі на сайті ВНЗ.

"Важливо, що цей позов має на меті не тільки захистити права НАУКМА, але також відстояти суспільний (публічний) інтерес, який полягає в забезпеченні справедливого, прозорого і професійно обгрунтованого розподілу державного замовлення на підготовку фахівців. У цьому, насамперед, зацікавлені українські вищі учбові заклади для планування і забезпечення свого розвитку, громадяни України, які платять податки і прагнуть отримати якісні освітні послуги, а також Українську державу, яка зацікавлена в отриманні фахівців високого рівня для народного господарства", - відзначив Квіт.

НАУКМА вважає, що нинішнє керівництво МОНМС розподіляє державне замовлення "всупереч державним інтересам, украй суб'єктивно, непрозоро і непрофесійно, зокрема не дивлячись на критерій якості освітніх послуг.

Така практика використання державних ресурсів зазвичай граничить з корупційними діями і відповідно характеризує політику теперішнього міністра освіти і науки, молоді і спорту Дмитра Табачника", - відзначив президент ВНЗ.

У позові НАУКМА наводить приклади тих напрямів і спеціальностей, які були більше всього дискриміновані цього року і які в той же час є унікальними або належать до одних з найкращих за якістю підготовки в Україні.

Мова йде про магістерську програму з журналістики, для якої державне замовлення було повністю скасоване, бакалаврських програмах з права (скорочення державного замовлення склало 50%, залишилося 15 місць), філософії (скорочення склало 50%, залишилося 10 місць), економічних наук (скорочення відбулося на 43%, зокрема фінанси і кредит - 12 місць).

Квіт обіцяє своєчасно інформувати про всі обставини справи і ходу судового процесу.

На сайті ВНЗ також опублікований повний текст позову.

Згідно документа, НАУКМА просить суд зобов'язати Міністерство освіти і науки, молоді і спорту України встановити обсяги державного замовлення на підготовку фахівців для університету по скорочених в 2011 році напрямах підготовки на рівні об'ємів 2010 року.

Також Києво-Могилянська академія просить зобов'язати Міносвіти визначити критерії, порядок і терміни розміщення між вищими учбовими закладами затверджених обсягів державного замовлення на підготовку фахівців, про що видати відповідний підзаконний нормативний акт.

Напередодні Міністерство освіти, науки, молоді та спорту припинило фінансування низки магістерських програм Києво-Могилянської академії (НаУКМА), зокрема й школи журналістики.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 867 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ