Вт, 2024-04-23, 18:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 2 » Могильов розповів, що злочинності поменшало, а Москаль переконаний, що той "бреше, як сивий мерин"
19:58
Могильов розповів, що злочинності поменшало, а Москаль переконаний, що той "бреше, як сивий мерин"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов спростовує заяви про зростання рівня злочинності. "Розмови окремих політиків про ріст злочинності не мають ніяких підстав", - сказав Могильов після колегії МВС 1 березня, повідомляє ТСН.

"Крім того, кількість кримінальних справ, які розслідуються, і кількість осіб, яких притягнуто до відповідальності, незважаючи на зниження злочинності у цьому році, вища. Отже, більше зловмисників було притягнуто до відповідальності і більше направлено до суду кримінальних справ", - додав він.

- Москаль переконаний, що Могильов "бреше, як сивий мерин"

За словами міністра, наразі спостерігається зростання злочинності тільки за одним напрямом – крадіжками. "Враховуючи те, що крадіжки становлять великий відсоток у загальній кількості злочинів, то саме цей вид і показав збільшення загальної злочинності на 15%. Практично з всіх інших видів - вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, грабежів, розбоїв, зґвалтувань тощо - прослідковується зниження показників", - сказав він.

За словами Могильова, зростання кількості крадіжок пов'язано тільки з одним фактором – зниження планки завданої шкоди, з якої наступає кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, що нещодавно депутат Геннадій Москаль оприлюднив державні статистичні дані, згідно з якими кількість потерпілих від злочинів в Україні в 2010-му загрозливо зросла порівняно з попереднім аналогічним періодом. "Про це свідчить офіційна статистика. У 2009-му в перерахунку на десять тисяч населення рівень злочинності становив 57,2 злочину, а в 2010-му - 69,9", - йдеться в повідомленні його прес-служби.

"Незважаючи на це, міністр внутрішніх справ і провладна більшість лобіюють питання широкої амністії. З огляду на нинішню ефективність роботи міліції, яку правильніше назвати б паралічем, ухвалення "Акту про амністію" буде означати одне - Україну чекає "холодне літо 2011 року", - передає слова Москаля його прес-служба.

Ще в минулому році тодішній генпрокурор України Олександр Медведько також заявляв про сталу тенденцію до зниження рівня злочинності в державі. Зокрема йшлося про зменшення кількості найнебезпечніших злочинів: навмисних убивств, випадків заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, грабежів та розбоїв. Водночас відзначалося, що за 1-ше півріччя 2010 року у 2,5 раза зросла кількість зареєстрованих крадіжок, а рівень їх розкриття знизився.

Водночас, за статистикою ООН, за межею бідності в Україні перебуває 78% людей, що є однією з причин збільшення рівня злочинності в країні. Україна посідає 83-є місце за рівнем розвитку суспільства, опустившись за останній рік на 7 сходинок рейтингу, - визначають експерти ООН.

Москаль переконаний, що Могильов "бреше, як сивий мерин"

Депутат Геннадій Москаль звинувачує міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова у брехливих заявах про те, що рівень злочинності в Україні "в нормі". "Оперативна обстановка на території України в 2011 році продовжує ускладнюватися з наростаючою динамікою", - заявляє він, повідомляє прес-служба депутата.

"Так, згідно зі статистикою, у січні 2011 року тяжких та особливо тяжких злочинів збільшилося на 26%, порівняно з аналогічним періодом минулого року, пограбувань – на 17,1%, крадіжок – на 33,2%, випадків торгівлі людьми – на 46,2%, дорожньо-транспортних пригод – на 33,5%", - зазначає він.

Москаль наголошує, що від криміналітету дедалі частіше страждають діти. "Кількість неповнолітніх, які зазнали злочинних посягань, збільшилася аж на 44%; дітей, які постраждали від тяжких та особливо тяжких злочинів, – на 35,8%; умисних вбивств дітей збільшилося на 125%, пограбувань – на 20,9% ; крадіжок – на 38,5%; дорожньо-транспортних пригод, у яких постраждали діти, – на 68,6%", - повідомляє депутат.

"Статистика красномовно показує, які "професіонали" керують українською міліцією. Тож, говорячи про те, що рівень злочинності в нормі, міністр Могильов бреше, як сивий мерин!" - заявляє Москаль.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 956 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ