Пт, 2024-04-19, 16:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 17 » Мосійчука зробили доторканним і дозволили заарештувати. ВІДЕО
21:19
Мосійчука зробили доторканним і дозволили заарештувати. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Верховна Рада дозволила арешт і притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

Так, за відповідне подання, внесене генеральним прокурором Віктором Шокіним, проголосували в четвер, 17 вересня, 262 народних обранці з 226 мінімально необхідних, передає РБК-Україна.

"Я прошу, шановні депутати, невідкладно зараз дати згоду в цьому залі притягнути до відповідальності, кримінальної, затримання і арешту народного депутата Мосійчука", - сказав генпрокурор Шокін.

Перед голосуванням Шокін заявив, що правоохоронці розслідують протиправну діяльність одного з нардепів і надав у парламенті кадри оперативної відеозйомки Генпрокуратури, в яких фігурує нардеп-"радикал" Мосійчук.

"Генеральною прокуратурою України розслідується кримінальне провадження за фактами тяжких та особливо тяжких злочинів, скоєних одним з народних депутатів України. В ході розслідування зібрані всі докази цих злочинів", - заявив Шокін з трибуни Верховної Ради в четвер, 17 вересня.

Після цього він оприлюднив на відео оперативної зйомки, як Мосійчук, серед іншого, розповідає своєму співрозмовникові про "розцінки" на депутатські запити.

Нардепи від Радикальної партії заблокували трибуну Ради, а спікер парламенту Володимир Гройсман закрив пленарне засідання парламенту.

Наступне пленарне засідання відбудеться у п'ятницю 18 вересня о 10.00.

Як заявив лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, спікер Ради Гройсман підписав ухвалене парламентом постанову, яка передбачає дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт Мосійчука.

Також він повідомив, що співробітники Служби безпеки України біля будівлі парламенту чекають, щоб взяти Мосійчука під варту згідно з відповідним рішенням парламенту.

Так, співробітники Служби безпеки України прибули до кабінету в будівлі Верховної Ради, де перебував нардеп-"радикал" Мосійчук, однак лідер Радикальної партії Ляшко спробував не дати їм затримати соратника і заявив, що ті порушують законодавство.

"Такого не було за всі роки незалежності, коли хтось намагається провести арешт у стінах парламенту. Я цього не допущу цього", - заявив Ляшко.

Разом з правоохоронцями прибув начальник Управління державної охорони України Валерій Гелетей.

Після словесної перепалки Гелетея пропустили до кабінету, де знаходилися народні депутати від фракції Радикальної партії. Ляшко наголосив, що зараз іде засідання його фракції, і "ми збиралися фракцією виходити до 5 під'їзду, де вже чекає чорний воронок".

Крім цього, повідомляється, що правоохоронці провели обшук машини Мосійчука.

У підсумку, Мосійчук залишив будівлю парламенту в супроводі співробітників СБУ.

Нагадаємо, наприкінці серпня Мосійчук повідомляв, що ГПУ порушила проти нього і лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка справи. За його словами, Шокін звинувачує їх в організації злочинної групи, викраденні людей, незаконному позбавленні людей свободи і тортурах. Зазначимо, що перераховані Мосійчуком звинувачення не відносяться до корупції, у чому сьогодні генпрокурор звинуватив нардепа.

Ляшко "шокований" відео про Мосійчука, а той заявляє – це помста Шокіна за Гонгадзе

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що шокований оприлюдненими в парламенті відео, в якому фігурує депутат його фракції Мосійчук, і зазначив, що в разі доведення провини той повинен понести відповідальність за законом.

"Скажу відверто: я коли бачив це відео - я сам був в шоці. Я не можу поки з цього приводу нічого сказати, винен він (Мосійчук) чи ні, брав гроші чи ні - я не суддя", - сказав він журналістам після рішення парламенту про зняття депутатської недоторканності та згоди на арешт депутата Мосійчука, передає "Інтерфакс-Україна".

Ляшко також наголосив, що суд повинен розібратися і якщо є докази, буде доведена вина Мосійчука, то той повинен відповідати за свої вчинки.

В даний час депутати від цієї фракції зібралися на засіданні в будівлі Ради.

"Вони не могли мене "закрити" за інше, і вони придумали, зробили це відео, щоб зганьбити мене в очах людей... Це змонтоване повністю відео. У мене немає цих грошей, ніколи не було... Сьогодні це все трапилося після того, як я вчора на телеефірі заявив, що Шокін безпосередньо винен у викраденні матеріалів справи покійного Георгія Гонгадзе, фальсифікації справи", - сказав він журналістам у кулуарах парламенту.

"Більше того, у нас з'явилися докази, і фракція (Радикальної партії) їх опублікує, щодо того, що Шокін фальсифікував не одне справу. Тому це помста Шокіна і Порошенко", - додав він.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 944 | Додав: adminA | Теги: доторканний, Мосійчук, арешт, дозвіл
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ