Чт, 2024-04-25, 23:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 7 » Москва схвалила військову присутність в Сирії: термінів і табу немає
21:39
Москва схвалила військову присутність в Сирії: термінів і табу немає
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Депутати Держдуми РФ ратифікували договір між Москвою і владою Сирії про безстрокове перебування російської авіагрупи на сирійській території.

За ратифікацію угоди між РФ і Сирією, яка була підписана в Дамаску 26 серпня 2015 року, проголосували 446 російських депутатів, повідомляє РИА "Новости".

Кремль вважає цей крок найкращою відповіддю на відмову США від подальших переговорів з РФ щодо Сирії після того, як перемир'я, узгоджене Москвою і Вашингтоном, було порушено обстрілом колони гуманітарного конвою в Сирії – тоді Штати звинуватили в інциденті російських військових і призупинили контакти з РФ по Сирії, не виключаючи при цьому запровадження нових санкцій. У свою чергу Росія розгорнула систему ППО в Сирії, пригрозила збивати там американські ракети та похвалилася випробуванням новітньої Х-101.

"Застосування російської авіаційної групи здійснюється відповідно до рішення її командира за планами, погодженими сторонами", - йдеться в угоді між РФ і Сирією.

При цьому склад російської авіаційної групи визначається російською стороною за погодженням із сирійською. "Озброєння, боєприпаси, обладнання та матеріали, необхідні для виконання російською авіаційною групою завдань за призначенням, для забезпечення безпеки і життєдіяльності її особового складу, ввозяться на територію САР без накладання будь-яких зборів і мит", - наголошується в супровідних до угоди документах.

"Російська авіаційна група звільнена від усіх прямих і непрямих податків, користується повним імунітетом від цивільної та адміністративної юрисдикції САР. Рухоме і нерухоме майно, архів і документи російської авіаційної групи є недоторканними", - йдеться в документі.

Окрім того, транспортні засоби та повітряні судна РФ, використовувані в інтересах російської авіаційної групи, користуються імунітетом від огляду, обшуку, реквізиції, арешту та інших примусових заходів.

"Сирійська сторона не пред'являє ніяких претензій РФ, її авіаційній групі та її особовому складу і не порушує проти них ніяких позовів у зв'язку з діяльністю російської авіаційної групи і її особового складу", - наголошується в супровідній записці.

Угода укладається на безстроковий період. Її застосування припиняється після закінчення одного року з дати отримання повідомлення однієї із сторін про намір припинити дію угоди.

Незважаючи на те, що договір було підписано в серпні 2015 року, його оприлюднили лише 14 січня 2016 року – угоду було опубліковано на офіційному порталі правової інформації, зазначає NEWSru.com. Однак і тоді мова про ратифікацію договору не заходила. Лише 29 липня 2016 року російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв розпорядився подати президентові цю угоду, аби той вніс її на ратифікацію до Держдуми РФ. На початку серпня документ було внесено на ратифікацію в парламент.

В угоді між владою РФ і Сирії йдеться, що Росія може розмістити в районі аеродрому Хмеймім в провінції Латакія авіаційну групу – на безстроковий період і на безоплатній основі. Коментуючи цей документ, російський сенатор Костянтин Косачев називав його унікальним і таким, що не має аналогів. "У Російській Федерації в далекому зарубіжжі баз немає. ...Бази, які були у нас в далекому зарубіжжі - Куба, В'єтнам - свого часу були закриті".

Тепер же заступник міністра оборони РФ Микола Панков заявив про те, що в РФ розглядають план по відновленню військових баз у В'єтнамі та на Кубі. Тут варто зазначити, що нині Вашингтон і Гавана помирилися після 55-річної сварки.

Додамо, що сьогодні, 7 жовтня, згідно з даними видання The Independent, начальник штабу американських сухопутних військ Марк Міллі на семінарі в Пентагоні заявив про високу ймовірність масштабної війни між Сполученими Штатами Америки та Росією. Він сказав, що такий військовий конфлікт "практично гарантований". Командування військ США зазначило, що є також висока ймовірність конфлікту з Китаєм.

Як повідомлялося, у день річниці російської кампанії у САР Сирійська рада з нагляду за правами людини (SOHR) підбила її проміжні підсумки. За даними SOHR, з 30 вересня 2015 року від російських авіаударів загинули 9364 людини, в тому числі мирні жителі і бойовики.

З-поміж 9364 осіб, які загинули під час російських авіаударів, 3804 були мирними громадянами Сирії, в тому числі 906 дітей у віці до 18 років, 561 жінка у віці старше 18 років, а також 2337 чоловіків у віці старше 18 років. Решта жертв російських авіаударів - 5560 осіб - виявилися членами різних збройних угруповань та організацій, що діють на території Сирії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: Сирія, москва, термінів і табу немає, військова присутність
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ