Чт, 2024-03-28, 14:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 3 » МВФ готує для України ще 1,3 млрд дол. і майже 5,4 млрд дол. у 2017 році
20:11
МВФ готує для України ще 1,3 млрд дол. і майже 5,4 млрд дол. у 2017 році
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Міністерство фінансів України має завершити верифікацію отримувачів пенсій і соціальних виплат до кінця грудня 2016 року, зазначено в опублікованому тексті меморандуму з Міжнародним валютним фондом.

Відповідно до опублікованого в понеділок 3 вересня на сайті МВФ тексту меморандуму, також повинні бути зменшені адміністративні витрати фондів соціального страхування.

Меморандум передбачає необхідність переходу до адресної і прогресивної системі соціальної допомоги і консолідації програм з аналогічними завданнями.

Нагадаємо, 14 вересня Міжнародний валютний фонд завершив другий перегляд чотирирічної програми співпраці з нашою країною, схваленої в березні 2015 року, і ухвалив рішення надати Києву третій за рахунком кредитний транш обсягом 1 млрд дол. Таким чином, загальний обсяг уже наданого фінансування становитиме 7,62 млрд дол за загального обсягу кредитування 17,5 млрд дол.

16 вересня Україна отримала кошти третього траншу.

21 вересня Верховна Рада заслухала прем’єра Володимира Гройсмана із представленням державного бюджету на 2017 рік та ухвалила цей проект до розгляду.

Як повідомлялося, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що МВФ вимагає від України проведення пенсійної реформи для отримання наступного траншу.

Серед вимог: поступова зміна пенсійного віку, встановлення єдиного принципу пенсійного забезпечення без надання пільг для будь-яких професій (крім військових), розширення бази для внесків у систему соціального забезпечення, встановлення справедливого податкового режиму для пенсій.

Оновлений меморандум: МВФ може виділити Україні за програмою EFF $1,3 млрд у 2016 році і майже $5,4 млрд у 2017-му

Успішна реалізація економічної програми відкриває для України можливість залучити у Міжнародного валютного фонду (МВФ) $1,3 млрд в 2016 році і майже $5,4 млрд в 2017 році за програмою розширеного фінансування EFF.

Відповідний оновлений графік оприлюднений в матеріалах другого перегляду програми EFF, який МВФ оприлюднив у понеділок 3 жовтня.

Виділення коштів планується щоквартально за підсумками виконання критеріїв ефективності: найбільший транш планується в першому кварталі 2017 року - понад $1,986 млрд, після чого розмір двох наступних буде скорочено до $1,33 млрд, а решти п'яти - до $735 млн.

МВФ уточнює, що з урахуванням зустрічних виплат в рахунок обслуговування Києвом боргу перед Фондом, чисте фінансування з боку МВФ в 2016 році можливо в обсязі $2,3 млрд, в 2017 - $4,5 млрд і в 2018 році - $0,9 млрд.

Як зазначено в матеріалах, до кінця поточного року крім $1 млрд вже залучених від розміщення єврооблігацій під гарантії США Україна може також отримати EUR600 млн макрофінансової допомоги і $100 млн у вигляді кредиту Національного банку Швейцарії Нацбанку України.

Оптимістичний сценарій передбачає фінансування іншими міжнародними кредиторами України в 2016 році на рівні $3,3 млрд, в 2017 році - $2,5 млрд і в 2018 році - $2,1 млрд. Ці виплати також будуть залежати від перебігу програми EFF і виконання інших умов, тоді як з оприлюднених матеріалів вже ясно, що Україна порушила низку структурних маяків і низку інших зобов'язань, які бралася виконати до кінця вересня.

Оцінка МВФ стійкості боргу України передбачає реструктуризацію "російських" євробондів на 3 млрд дол.

Міжнародний валютний Фонд (МВФ) в рамках оцінки стійкості боргу України передбачає реструктуризацію єврооблігацій на $3 млрд, що у власності РФ.

Згідно зі звітом місії Фонду, оприлюдненому в понеділок 3 жовтня на його веб-сайті, угоду про реструктуризацію буде досягнуто.

Відсутність списання основної суми, графік погашення боргу, а також процентна ставка будуть відповідати борговими завданням програми (EFF), зазначає "Інтерфакс-Україна".

У звіті також зазначено, що сторони продовжують переговори щодо реструктуризації боргу. Поки що вони не мали успіху і мають продовжитися невдовзі.

Як повідомлялося 27 травня, Україна подала до Високого суду Англії заперечення проти лютневого позову компанії The Law Debenture Trust Corporation PLC, що представляє інтереси Російської Федерації, щодо кредиту на 3 млрд дол, отриманого нашою країною в грудні 2013 року за домовленістю між президентом РФ Володимиром Путіним і тодішнім президентом України Віктором Януковичем. Як стверджували тоді оглядачі, в обмін на відмову режиму Януковича від євроінтеграції.

Кредитні зобов'язання терміном до 20 грудня 2014 року підписував тодішній прем'єр-міністр Микола Азаров, який наразі переховується від українського правосуддя у Москві.

Після перемоги Революції Гідності нова демократично обрана українська влада неодноразово заявляла, що не виплачуватиме цього боргу, якщо Росія не погодиться на його реструктуризацію. У МВФ закликали Україну і РФ сісти за стіл переговорів про реструктуризацію боргу.

Разом з тим Міністерство фінансів неодноразово заявляло, що Україна не отримувала жодних офіційних пропозицій від Росії щодо відстрочення сплати боргу.

16 грудня минулого року Рада директорів МВФ визнала офіційний статус російської позики України на 3 млрд доларів.

У відповідь Україна відповідно до чинного законодавства та раніше прийнятими на себе зобов'язаннями щодо виконання боргових операцій оголосила мораторій на виплату будь-яких боргів перед Російською Федерацією.

Меморандум з МВФ: до грудня НАБУ має отримати право прослушки і проведення слідчих дій під прикриттям

До кінця листопада 2016 року Національному антикорупційному бюро України має бути надано право самостійно знімати інформацію з каналів зв'язку і проведення слідчих дій під прикриттям, йдеться в опублікованому тексті меморандуму з Міжнародним валютним фондом.

Відповідно до опублікованого в понеділок 3 жовтня на сайті МВФ тексту меморандуму, законодавчі зміни повинні бути внесені до Верховної Ради і прийняті до кінця листопада (це визначено контрольним показником співпраці з МВФ), щоб гарантувати, що НАБУ має можливість користуватися широким спектром методів розслідування без необхідності покладатися на інфраструктуру інших відомств, серед них: операції під прикриттям, перехоплення повідомлень, доступ до комп'ютерних систем і контроль кореспонденції.

Також меморандум передбачає, що реєстрація досудових справ і постанов слідчих суддів, які мають стосунок до НАБУ, повинні бути захищені від витоку інформації, пов'язаної з поточними дослідженнями, шляхом обмеження доступу до неї офіцерів НАБУ і Спеціальної антикорупційної прокуратури, доти, доки розслідування не завершено, або закрито.

При цьому не повинно виникати необґрунтованих обмежень права людини на захист.

Окрім того, НАБУ має щоквартально (не пізніше кінця наступного місяця після закінчення кварталу) публікувати статистику про розслідувані ними справи щодо вищих чиновників.

Як повідомлялося, раніше європейський комісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Ган висловив думку, що надання Національному антикорупційному бюро України законодавчої можливості самостійно знімати інформацію з каналів зв'язку відповідно до міжнародно прийнятої практики позитивно позначиться на діяльності цього органу.

Впровадження Україною механізму утримання ціни газу на рівні імпортного паритету стане новим структурним показником для МВФ

Впровадження Україною механізму, що дозволяє на поквартальній основі коригувати тарифи на газ для утримання їх на рівні ціни імпорту, стане новим структурним показником для Міжнародного валютного фонду, йдеться в Меморандумі між урядом України і МВФ.

У документі зазначено, що такий механізм повинен бути запущений не пізніше квітня 2017 року та діяти до повної лібералізації цін на газ.

Нагадаємо, уряд в квітні поточного року вирішив установити ціну на газ для населення на рівні 6,879 тис. грн за 1 тис. куб. м (з урахуванням тарифів на транспортування і ПДВ).

Відповідна постанова містила пункт про можливість поквартальною коригування ціни за зміни ціни імпорту, однак такий перегляд не був зафіксований як автоматичний чи обов'язковий.

МВФ вважає за необхідне подальше реформування спрощеного оподаткування в Україні

Міжнародний валютний фонд вважає нинішню систему спрощеного оподаткування в Україні такою, що не відповідає вимогам, і наголошує на необхідності її подальшого реформування.

"Модель спрощеної системи для малих платників податків залишається неадекватною, оскільки вона все ще надає можливості для арбітражу між нею і загальною системою, і подальші реформи в цій сфері могли б принести додатковий дохід (близько 1% ВВП) за одночасного зменшення диспропорцій", - ідеться в матеріалах другого перегляду програми EFF, які МВФ оприлюднив у понеділок 3 жовтня.

Як зазначає МВФ, після податкової реформи в 2016 році загальний рівень оподаткування і податкових ставок в Україні перестав оцінюватися як високий за міжнародними стандартами.

"Очікується, що загальний обсяг податкових надходжень у 2016 році знизиться до 34% від ВВП, в результаті чого буде відповідати середньому показнику в Центральній і Східній Європі", - йдеться в документі.

МВФ також очікує збільшення частки непрямих податків у загальному обсязі податкових надходжень в Україні в 2016 році до рівня середнього показника країн Центральної та Східної Європи.

Прогнозується, що податкове навантаження на робочу силу, яка раніше становила приблизно 43% загальних витрат на оплату праці і набагато перевищувала середній показник у країнах ОЕСР (36%), скоротиться майже на 9 процентних пунктів.

Меморандум з МВФ: єдині принципи нарахування пенсії в Україні має бути ухвалено до 2017 року

Єдині принципи нарахування пенсії мають бути ухвалені до кінця грудня 2016 року, зазначено в опублікованому тексті меморандуму з Міжнародним валютним фондом.

Відповідно до опублікованого в понеділок 3 жовтня на сайті МВФ тексту меморандуму, пенсійна реформа, яку необхідно прийняти до кінця грудня 2016 року, має передбачати подальше зменшення можливостей для раннього виходу на пенсію, посилення критеріїв отримання мінімальної пенсії, консолідацію пенсійного законодавства (на даний момент близько 20 законів), забезпечивши єдиний принцип пенсійного забезпечення без привілеїв для будь-якої професії (за винятком військових).

Також меморандум передбачає розширення бази платників соціальних внесків.

Планується відокремити надбавки до пенсії від власне трудової пенсії і перевести їхнє фінансування від Пенсійного фонду до державного бюджету, починаючи з 2017 року, щоб зробити систему більш справедливою і вивільнити ресурси для більш ефективного скорочення бідності.

Україна має намір у середині 2018 року розпочати продаж не менш ніж 20% у двох найбільших держбанках і зняти держгарантії із вкладів в "Ощадбанк"

Україна розраховує в середині 2018 року розпочати пошук надійних міжнародних фінансових інститутів для продажу не менш ніж 20% акцій у двох найбільших державних банках - "Ощадбанк" і "Укрексімбанк", повідомляється в опублікованому тексті меморандуму з Міжнародним валютним фондом.

"До середини 2018 р. після успішної реалізації планів і перегляду стратегій держбанків ми будемо шукати надійних міжнародних фінансових інститутів для продажу не менш ніж 20% акцій у двох найбільших державних банках. При цьому ми розраховуємо зняти повну гарантію на депозити "Ощадбанку", - йдеться в меморандумі.

Як наголошується в документі, в першій половині 2016 року три найбільші державні банки завершили свої плани щодо бізнес-стратегії з урахуванням намірів держави поступово скоротити свою присутність у фінансовому секторі. Ці стратегії можуть бути згодом змінені і доповнені позиціями та досвідом нових членів наглядової ради банків.

Окрім того, уряд також планує реалізувати свою частку в трьох інших держбанках до кінця 2017 року.

Як наголошується в документі, з технічною допомогою МВФ завершено оцінку департаменту фінансової політики Міністерства фінансів з метою визначити план дій, який слід виконати до кінця вересня 2016 року, і з метою ефективного просування функцію Міністерства фінансів з управління державною часткою в держбанках.

До кінця жовтня 2016 р. після консультацій з представниками Фонду Україна підпише меморандуми про взаєморозуміння, які визначать формат відносин між Мінфіном і кожним з держбанків.

Це дасть змогу забезпечити прозорість взаємодії між кожним банком і Мінфіном, захистити комерційну незалежність банків у розв’язанні своїх завдань, забезпечити Мінфіну необхідний рівень доступу до певних матеріальних аспектів діяльності банків пропорційно частці у статутному капіталі та в обсязі, необхідному для участі в управлінні.

Нагадаємо, у лютому НБУ визначив три системно важливих банки і розпочав стрес-тестування другої двадцятки банків.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 898 | Додав: adminA | Теги: Україна, ще 1, 3 млрд дол., 4 млрд дол. у 2017 році, МВФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ