Чт, 2024-04-18, 06:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 25 » МВФ надав Україні черговий транш кредиту
11:29
МВФ надав Україні черговий транш кредиту
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що Міжнародний валютний фонд надав Україні черговий транш кредиту у розмірі 1,5 мільярдів доларів.

"Шок! Тільки що ми отримали лист між Україною та МВФ, за яким нам дали транш 1,5 мільярдів доларів", - написала Тимошенко на своєї сторінці у Twitter.

При цьому вона вважає, що, таким чином, влада "легалізувала корупцію".

"Там п.16 (у меморандумі з МВФ) легалізували корупцію "РосУкрЕнерго" на 4,5 мільярдів доларів", - написала Тимошенко.

Вона наголосила, що в українців "забирають останні гроші на підвищення тарифів, пенсійну реформу в свою корупційну кишеню РосУкрЕнерго".

Тимошенко також повідомила, що зараз її команда детально вивчає цей документ.

"Зараз перекладаємо цей лист та вранці дамо адресу. Ще раз стало очевидним, що крім нас самих нам ніхто не допоможе. Завтра йду на пресс-конференцію", - додала вона.

Як відомо, Міжнародний валютний фонд (МВФ) вирішив відновити кредитну співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд (15,35 млрд дол за поточним курсом) наприкінці липня. Київ у серпні 2010 року отримав перший транш у розмірі SDR1,25 млрд. У грудні 2010 Україна одержала другий транш кредиту на SDR1 млрд.

Згідно з проектом Меморандуму про співпрацю з МФВ, який було надіслано фонду влітку 2010 року, Україна має намір поступово підвищувати ціни на газ для населення і теплокомуненерго доти, доки внутрішні ціни на газ і ціни імпорту не досягнуть паритету.

З 1 серпня 2010 року на 50% збільшено відпускні ціни на природний газ для населення і ціну газу для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалювання і гаряче водопостачання населення. Додаткове підвищення цін на 50% для населення і комунальних установ буде проводитися в квітні 2011 року.

Уряд України зобов'язався до кінця 2010 року повністю ліквідувати заборгованість з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ), а в четвертому кварталі 2010 року погасити бріджевий кредит у розмірі 2 млрд дол, залучений у червні того року в російського банку ВТБ.

Згідно з Меморандумом з МВФ, Україна також має намір реформувати пенсійну систему з метою її фінансового оздоровлення, зокрема, збільшити необхідний для пенсії стаж і зрівняти терміни виходу на пенсію жінок і чоловіків.

Також Кабмін зобов'язався не підвищувати зарплати бюджетникам у державному секторі, починаючи з 2011 року, і в середньостроковій перспективі. "Ми рішуче налаштовані обмежити швидке зростання фонду оплати праці в державному секторі в 2011 році й на середньострокову перспективу", - йдеться в документі.

Україна, отримавши від Міжнародного валютного фонду (МВФ) торік два транші нового кредиту stand by на загальну суму SDR2,25 млрд, наростила свої зобов'язання перед Фондом до SDR9,25 млрд (14,12 млрд дол за поточним курсом).

Згідно з оприлюдненими МВФ даними, станом на 6 січня цього року Україна утримує з серпня-2010 другу позицію в світі за розміром заборгованості перед Фондом. Найбільшим боржником МВФ є Румунія - SDR9,8 млрд, а третє місце посідає Греція - SDR9,13 млрд


Як відомо, екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко зверталася з проханням до міжнародного валютного фонду з проханням направити до України моніторингову місію для оцінки оборудки щодо бюджетних витрат на компенсацію коштів компанії "Росукренерго" за 11 мільярдів кубічних метрів газу.

"Міжнародний валютний фонд до видачі наступного траншу, на наше очікування, мусить відправити спеціальну моніторингову групу, яка розбереться з кожним кроком цієї тіньової оборудки, зробить свої висновки, проаналізує всі документи і в Меморандумі про співпрацю передбачить дуже простий пункт: добровільну відмову української влади виконувати ці перерахування державних грошей, а також передачу природного газу в обсязі більше ніж 12 мільярдів кубічних метрів компанії "Росукренерго". Тільки тоді, коли в Меморандумі про співпрацю з'явиться така умова, безумовно, Україні потрібен цей транш, і його потрібно надавати", - наголошувала Юлія Тимошенко у грудні 2010 року. .



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 963 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ