Пт, 2024-04-26, 07:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 27 » МВФ поки що не дасть Україні наступного траншу - не все виконали
14:37
МВФ поки що не дасть Україні наступного траншу - не все виконали
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Україна ще не виконала своїх зобов'язань для отримання чергового траншу Міжнародного валютного фонду, повідомив віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко в ефірі "5 каналу".

"Якщо говорити про сьогоднішній етап, то ми не готові. У нас є рішення, які ми не схвалили, і нам потрібно буде обговорювати і приймати ще", - сказав він.

"У МВФ є чотири вимоги, які вони заклали як основні рішення, які б дозволяли, умовно кажучи, отримувати програму з ними. Ми прийняли більш як 20 рішень. Думаю, що зараз ми внесемо зміни і додамо ще рішення, тому що зараз іде дуже активне обговорення", - уточнив він.

"Може вони нас якось частково підштовхують до того, щоб ми звертали на це увагу свою, але я би не перекладав на них відповідальність, це наша відповідальність. Ця українська проблема, і ми повинні її самі вирішувати", - додав Тігіпко.

Віце-прем'єр уточнив, що з 1 до 11 лютого в Україні працюватиме місія МВФ, а 15 березня має ухвалюватися рішення про виділення Україні чергового траншу.

Як відомо, Міжнародний валютний фонд (МВФ) вирішив відновити кредитну співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд (15,35 млрд дол за поточним курсом) наприкінці липня. Київ у серпні 2010 року отримав перший транш у розмірі SDR1,25 млрд. У грудні 2010 Україна отримала другий транш кредиту у розмірі SDR1 млрд.

Згідно з проектом Меморандуму про співпрацю з МФВ, Україна має намір поступово підвищувати ціни на газ для населення і теплокомуненерго доти, доки внутрішні ціни на газ і ціни імпорту не досягнуть паритету. З 1 серпня на 50% збільшено відпускні ціни на природний газ для населення і ціну газу для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалювання і гаряче водопостачання населення. Додаткове підвищення цін на 50% відсотків для населення і комунальних установ буде проводитися в квітні 2011 року.

Уряд України зобов'язався до кінця 2010 року повністю ліквідувати заборгованість з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ), а в четвертому кварталі поточного року погасити бріджевий кредит у розмірі 2 млрд дол, залучений у червні того року в російського банку ВТБ.

Згідно з Меморандумом з МВФ, Україна також має намір реформувати пенсійну систему з метою її фінансового оздоровлення, зокрема, збільшити потрібний для пенсії стаж і зрівняти терміни виходу на пенсію жінок і чоловіків. Планувалося до кінця вересня 2010 року внести законопроект з метою набуття ним чинності до кінця 2010 року, в якому передбачити поступове збільшення пенсійного віку для жінок до рівня чоловіків, - з 55 до 60 років, додаючи щороку по 6 місяців, починаючи з 2010 року.

Також Кабмін зобов'язався не підвищувати зарплат бюджетникам в державному секторі, починаючи з 2011 року, і в середньостроковій перспективі. "Ми рішуче налаштовані обмежити швидке зростання фонду оплати праці в державному секторі в 2011 році і на середньострокову перспективу", - йдеться в документі.

"У цьому контексті ми утримаємося від підвищень заробітної плати в 2011 році понад рівень, якого зажадає механізм індексування на інфляцію зарплат держслужбовців", - зазначається у меморандумі.

Україна після отримання від Міжнародного валютного фонду (МВФ) у минулому році двох траншів нового кредиту stand by на загальну суму SDR2,25 млрд, наростила свої зобов'язання перед Фондом до SDR9,25 млрд (14,12 млрд дол за поточним курсом).

Згідно з оприлюдненими МВФ даними, станом на 6 січня цього року Україна утримує з серпня-2010 другу позицію в світі за розміром заборгованості перед Фондом. Найбільшим боржником МВФ є Румунія - SDR9,8 млрд, а третє місце посідає Греція - SDR9,13 млрд.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1023 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ