Сб, 2024-04-20, 11:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 7 » МВС арештувало 46 об'єктів Ostchem Фірташа
21:31
МВС арештувало 46 об'єктів Ostchem Фірташа
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністерство внутрішніх справ України порушило кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем колишнім керівництвом НАК "Нафтогаз України". Вони підозрюються в злочинній змові з управлінцями та власниками РосУкрЕнерго і Group DF в 2010 році, коли Стокгольмський арбітраж зобов'язав НАК повернути РосУкрЕнерго 12,1 млрд куб м газу.

Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков на своїй сторінці в Фейсбук.

"За фактом зловживання службовим становищем співробітниками НАК "Нафтогаз України". Ми підозрюємо змову посадових осіб колишнього керівництва НАКу з управлінцями та власниками РосУкрЕнерго і Group DF, Centragas Holding AG, що володіють 50% акцій РосУкрЕнерго, співвласником якої є також російський Газпром", - написав міністр у неділю ввечері, 7 червня.

"Слідче управління МВС отримало нові свідчення цієї феноменальної злочинної змови. Порушили виробництво. Передали для процесуального керівництва в Генпрокуратуру. Спільно з ДП визначаємо порядок розслідування по цій найважливішій для країни справі", - додав міністр.

Також Аваков повідомив про арешт 46 об'єктів нерухомості, що належать підприємствам Ostchem Дмитра Фірташа, за клопотаннями МВС.

"У продовження забезпечення інтересів держави слідством встановлені відомості про нерухоме майно та земельні ділянки, що належать підприємствам групи компаній Ostchem. На даний момент, з метою накладення арешту на об'єкти нерухомості в суд нами було направлено 110 клопотань. До п'ятниці, в забезпечення позовів держави - арешт накладено вже на 46 об'єктів", - написав він.

Аваков також нагадав, що стосовно компаній групи Дмитра Фірташа Ostchem висунуто звинувачення - нанесення збитків державі 5,742 млрд гривень. У тому числі борг держкомпанії 3,343 млрд гривень. Плюс неодержані доходи на суму 2,399 млрд гривень.

"У рамках забезпечення інтересів держави, раніше нами було вже арештовано 499,121 тисяч кубів природного газу, що знаходиться в сховищах "Укртрансгазу" і належить підприємствам групи Ostchem. (Рішення суду від 30 квітня 2014)", - додав глава МВС.

Нагадаємо, 30 квітня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання ГСУ МВС України та заарештував близько 500 млн куб. м природного газу, який належить підприємствам групи компаній Ostchem.

23 травня Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ України направило повістку Дмитру Фірташу для проведення допиту та інших слідчих дій у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи за фактом корупційних схем групи компаній Ostchem і розкрадання державного майна України.

Також Аваков заявляв, що в ході розслідування кримінального виробництва махінацій компанії Ostchem з'являються нові факти злочинів і фігурують депутат "Опозиційного блоку" , екс-глава адміністрації Віктора Януковича Сергій Льовочкін, а також екс-глава Держінвестпроекту Владислав Каськів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: МВС арештувало 46 об'єктів Ostchem
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ