Сб, 2024-04-20, 02:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 20 » МВС прогнозує зростання злочинності і вимагає змін до законів. ВІДЕО
16:05
МВС прогнозує зростання злочинності і вимагає змін до законів. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

  Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков прогнозує через рік-півтора збільшення кількості злочинів, скоєних рецидивістами, які звільнятимуться за так званим "законом Савченко". Про це він заявив сьогодні на колегії МВС за участі прем`єр-міністра України Володимира Гройсмана, передає УНІАН.

За словами Авакова, на сьогодні за "законом Савченко" вже звільнилися 8 тисяч осіб, причому кожен десятий з них - двічі судимий за тяжкі злочини.

"Але закон зворотної сили не має, і у найближчий рік-півтора ми будемо мати сплеск злочинності у зв`язку з тим, що рецидивісти виходять на волю", - сказав Аваков.

Він також зазначив, що на зростання злочинності в державі сьогодні впливає економічний фактор, а також нестабільна ситуація на сході України, звідки в інші регіони йдуть потоки зброї.

"У 2014-2016 роках кількість злочинів з використанням вогнепальної зброї перевищила показники трирічної давнини, тобто до початку агресії РФ", - зазначив міністр.

Аваков також зауважив, що у багатьох випадках жертвами злочинців стають внутрішні переселенці з Криму та Сходу.

Аваков доручив керівникам обласних управлінь поліції Донеччини, Луганщини, Харківщини та інших регіонів, прилеглих до територій, на яких триває збройний конфлікт, приділити більше уваги захисту переселенців.

Нагадаємо, Верховна Рада України 26 листопада 2015 року ухвалила закон авторства Надії Савченко "Про внесення зміни до Кримінального кодексу щодо удосконалення порядку зарахування судом терміну попереднього ув'язнення в термін покарання". Неофіційна назва документа - "закон Савченко". Закон набув чинності 24 грудня того ж року і передбачає зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

5 жовтня 2016 року Кабінет міністрів вніс до парламенту зміни до "закону Савченко".

Представляючи зміни до закону, міністр юстиції Павло Петренко заявив, що "це закон, який поправляє ті проблеми, які виникли після ухвалення так званого "закону Савченко". Він розповів, що наразі за "законом Савченко" підлягають звільненню 35 тисяч осіб, вже звільнено 8,5 тисячі осіб.

Станом на початок осені за так званим "законом Савченко" в Україні було звільнено 8,5 тис. злочинців, з яких понад 900 скоїли повторні злочини.

МВС розробило низку змін до законодавства для більш ефективної протидії злочинності – Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков визначає важливість вирішення проблем нормативно-правового характеру задля стабілізації криміногенної обстановки в країні, передає "Інтерфакс-Україна".

Виступаючи на колегії МВС за участю Гройсмана у четвер у Києві, Аваков наголосив, що неналежне законодавче регулювання діяльності поліції не сприяє ефективній протидії злочинності.

Насамперед, за словами міністра, вбачається "законодавча невизначеність щодо кримінальних проступків та процедури їхнього розслідування".

Аваков повідомив, що на сьогодні майже 50% кримінальних злочинів становлять злочини невеликого ступеня тяжкості й за кожним з них потрібне проведення всіх процесуальних процедур, що перевантажує роботу слідчих.

"Сотні справ на одного слідчого - це профанація, а не реальне розслідування злочинів",- сказав він.

Міністр нагадав, що підготовлено законопроект про кримінальні проступки. "Розраховуємо, що цей документ буде ухвалено у Верховній Раді найближчим часом і дуже серйозно спростить і зробить ефективнішою роботу поліції",- заявив Аваков.

Також він нагадав, що МВС розробило ще цілу низку законодавчих змін, що мають "технічний і філософський характер з позиції взаємодії правоохоронної системи і суспільства".

Також Аваков зазначив, що у пік реформування спостерігалося "деяке ослаблення ситуації контролю над загальною системою". Водночас, за його словами, цей час вже минув.

Проти поліцейських відкрили 900 справ – Деканоїдзе

За кілька місяців проти поліцейських було розпочато близько 900 проваджень. Про це під час колегії МВС повідомила глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе, передає "Українська Правда".

Вона наголосила, що очищення поліції триває. "Протягом кількох місяців ми відкрили 900 проваджень проти поліцейських за фактами неправомірних дій співробітників поліції", - сказав Деканоїдзе.

Говорячи про результати переатестації, глава Нацполіції України зазначила, що загалом були звільнені 26% керівного складу правоохоронних органів.

Вона нагадала, що зростання злочинності в Україні становить 23%, при цьому 70% - це майнові злочини. 85% злочинів, за даними Деканоїдзе, вчинені безробітними. Крім того, 10% звільнених за законом Савченко вже скоїли злочини повторно.

Разом з тим Деканоїдзе підкреслила, що зараз поліція реєструє майже 100% злочинів. "Якби ми закривали стільки справ, скільки ми закривали в попередні роки, то зростання статистики (злочинності - ред.) було б кілька відсотків", - заявила вона.

Глава Нацполіції також поскаржилася на низький рівень арештів судами. "Тільки кожен другий злочинець, який скоїв розбій, кожен шостий викрадач підлягають арешту", - сказав вона.

Деканоїдзе вкотре заявила про "убогі" умови роботи поліцейських.

Гройсман заявив, що бере під особистий контроль стан справ у карному розшуку

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що бере під особистий контроль стан справ у карному розшуку.

"Я беру на себе зобов’язання спільно з міністром. Ми забезпечимо 100% потребу в матеріально-технічному оновленні карного розшуку в Україні. Назвіть потрібну цифру, і вона буде забезпечена для того, щоб ми створили нормальний клімат та робочу атмосферу в роботі карного розшуку. Зробіть типові потреби, і ми їх зможемо задовольнити. Ми вимагаємо від вас якісної та самовідданої роботи. Я беру під особистий контроль стан справ у карному розшуку з точки зору забезпечення. За вас вашу роботу я не робитиму, але підтримувати та забезпечувати - ми це зробимо спільно з парламентом. Я думаю, що парламент підтримає", - заявив Гройсман.

Гройсман також додав, що підвищення заробітних плат працівникам Національної поліції України є пріоритетом уряду.

"Працівник Нацполіції має бути забезпечений усім для ефективної роботи, і йому має бути збільшено заробітну плату", - заявив він.

За його словами, пріоритетним є збільшення фінансування, зокрема, спеціальних підрозділів.

"Останні зміни до бюджету, які напрацював уряд і які були затверджені РНБО і підтримані парламентом, передбачають, зокрема, збільшення фінансування майже на 2 мільярди гривень правоохоронної системи, системи МВС", - заявив він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 873 | Додав: adminA | Теги: мвс, зміни до законів, зростання злочинності
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ