Пт, 2024-04-19, 12:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 7 » МЗС пропонують альтернативу Пейзажної алеї для забудови. У БЮТ називають імена учасників черги на квартири
09:52
МЗС пропонують альтернативу Пейзажної алеї для забудови. У БЮТ називають імена учасників черги на квартири
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Перший заступник голови КМДА Олександр Попов запропонував міністрові закордонних справ Константину Грищенко виділити нову земельну ділянку для будівництва будинку замість ділянки на Пейзажній алеї. Про це Попов заявив у вечірньому ефірі телеканалу "Інтер".

Попов відзначив, що дозвіл на проведення проектних робіт по будівництву будинку МЗС отримав абсолютно законно, будівельні роботи на цьому об'єкті ще не почалися.

"Я думаю, що нам потрібно з Костянтином Грищенко сісти за стіл переговорів. Ми готові запропонувати не менш цікаві і відповідні для МЗС ділянки, на яких той проект, який був розроблений, міг би бути застосований для того, щоб побудувати такий об'єкт. Я думаю, що це був би нормальний цивілізований підхід, і таким шляхом потрібно йти", - підкреслив Попов.

Тим часом екс-віце-прем'єр в уряді Тимошенко Григорій Немиря в ефірі телеканалу Інтер заявив, що Костянтин Грищенко стоїть першим в черзі на квартиру в будинку, який планується побудувати на Пейзажній алеї в Києві.

"Чи розуміють чиновники МЗС, які наполягають на розчищенні місця для споруди багатоповерхового будинку в заповідній зоні, що буде зруйнований дитячий сквер, що будинок, в якому ви стоїте першими в черзі на квартиру, фактично руйнує європейський Київ?" - запитав він, звертаючись до Грищенко.

У свою чергу, присутній в студії міністр спростував цю інформацію: "Я за все життя жодного разу від держави в одному місті не отримав квартиру, і не стою в черзі",

а ваше прагнення вплинути на свідомість людей - це не європейський підхід", - додав міністр.

Нагадаємо, в червні 2009 року Верховний Суд України підтримав рішення про незаконність будівництва на вказаній території. Київська міська рада повинна була проголосувати за розрив договору оренди з Міністерством закордонних справ, яке відало будівництвом. Проте секретар Київради Олесь Довгий зняв питання з голосування, посилаючись на лист від тодішнього заступника Міністра закордонних справ, в якому повідомлялося, що МЗС все ще розглядає можливість зведення будинку на даній території. За цим листом послідувала ухвала Шевченківського райсуду Києва суду, яка "за нововиявленними обставинами" відновила судовий розгляд.

7 вересня відбулося перше засідання Шевченківського районного суду столиці, на якому було ухвалено рішення про закриття виробництва у справі за позовом місцевих жителів, які просили визнати незаконним виділення МЗС земельної ділянки на Пейзажній алеї.

Посол по особливим дорученням МЗС Юрій Дорошенко заявив, що Міністерство закордонних справ готове відмовитися від будівництва житлового будинку на Пейзажній алеї в Києві.

Через забудову Пейзажної алеї ЮНЕСКО може викреслити зі своїх списків заповідник "Софія Київська".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 832 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ