Ср, 2024-04-24, 16:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 29 » На
16:37
На
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Військово-морські сили України до 2020 року поповняться 30 новими кораблями і катерами. Про це на брифінгу в Одесі повідомив командувач ВМС України віце-адмірал Сергій Гайдук, передає УНІАН.

За його словами, розвиток Військово-морських сил - невід'ємна частина стратегії національної безпеки і оборони України, в рамках якої вироблена стратегія морської доктрини держави. Як зазначив Гайдук, доктриною передбачена державна цільова оборонна програма розвитку військової техніки до 2020 року.

"Минулого тижня дана програма була розглянута на засіданні Ради національної безпеки і оборони України. Позначено напрями не тільки по ВМС, а й по всій військовій складовій країни", - повідомив командувач ВМС.

Як зазначив Гайдук, при достатньому фінансуванні чисельність ВМС збільшиться на 30 бойових кораблів і суден забезпечення. У цій програмі, зауважив він, є ризики, безпосередньо пов'язані з наповненням держбюджету і станом економіки.

"Ми підходимо до будівництва суден забезпечення в ширшому форматі. Для цього задіємо суднобудівні, судноремонтні підприємства, а також науково-дослідні центри, металургійні та машинобудівні підприємства. Ми дуже розраховуємо на нашу науку, бо будівництво нових кораблів, літаків - це технології 5-6 поколінь", - підкреслив віце-адмірал.

За його словами, основу ВМС становитимуть новітні корвети, водотоннажністю понад 2500 тонн, з можливістю нести на борту ударну зброю. Корвети споруджуються на Чорноморському суднобудівному заводі в Миколаєві, і перший з них повинен бути спущений на воду в 2018 році.

Також військовий флот країни поповнять маневрені ракетні катери: артилерійські, десантні, антидиверсійній і т. д. Всі вони будуть виконувати завдання оборонного характеру, заявив Гайдук.

Питання повернення українських військових кораблів з анексованого Криму в компетенції Кабінету міністрів - Гайдук

Питання повернення українських військових кораблів з анексованого Росією Криму вирішується в політичній площині, заявив Гайдук. За його словами, проблема повернення кораблів з Криму - в компетенції Кабінету міністрів України, і зараз йде черговий раунд переговорів, в тому числі по лінії Міністерства закордонних справ.

Гайдук пояснив, що, процедура проходить згідно з міжнародними нормами, зокрема, договором про заходи зміцнення довіри та безпеки на Чорному морі, до яких свого часу приєдналися Україна, РФ та інші країни.

"До речі, на 12-му симпозіумі щодо імплементації даного договору російська сторона заявила, що готова повертати кораблі", - сказав Гайдук.

Україна, в свою чергу, готова перемісити їх з Криму в інші українські порти, зазначив він.

За словами командувача, служби ВМС України постійно відстежують стан кораблів, які залишилися в Криму.

"Вони зараз знаходяться в стані очікування прийняття по ним політичного рішення. На їх борту немає ні українських, ні російських екіпажів. Тільки підрозділи, які забезпечують їхній захист", - заявив Гайдук.

Зазначимо, згідно з офіційними даними, на території Автономної Республіки Крим 35 одиниць кораблів, катерів і суден забезпечення, у тому числі й ті кораблі, які є бойовими. Раніше повідомлялося, що питання про повернення з анексованого Криму українських військових кораблів, літаків та гелікоптерів Збройних сил України зависло.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 837 | Додав: adminA | Теги: командування ВМС України, 30 нових кораблів та катерів, 2020 рік
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ