Сб, 2024-04-27, 02:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 25 » На близькому сході чергова хвиля протестів. Вкрай напружена ситуація в Сирії
12:01
На близькому сході чергова хвиля протестів. Вкрай напружена ситуація в Сирії
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
.

Крім Лівії тривожна обстановка і в інших арабських країнах, де не вщухають протести опозиції. Вкрай напружена ситуація в Сирії, передає ИТАР-ТАСС.

Події в розташованому на півдні Сирії місті Дераа привертають все більш пильну увагу міжнародного співтовариства. У сутичках із силами безпеки там вже загинули декілька десятків осіб, і, незважаючи на обіцянку влади провести реформи і підвищити зарплати держслужбовцям, протести тривають.

Влада Сирії визнала загибель понад 40 осіб під час заворушень в Дераа. "Загинули 43 людини, у тому числі десять - у середу", - сказала радник президента країни з питань інформації Бусейна Шаабан, передає РИА "Новости".

У той же час, правозахисники заявляють про 100 загиблих демонстрантів на півдні Сирії. "Там (в Дераа) визначено понад 100 загиблих і жителям міста буде потрібно близько тижня, щоб покласти у землю людей, які прийняли мученицьку смерть", - повідомив правозахисник Айман аль-Ассуад. За його словами, сили правопорядку застосували для розгону демонстрації бойові патрони.

Євросоюз зажадав від Сирії негайно звільнити всіх осіб, заарештованих під час недавніх демонстрацій протесту, а також скасувати у країні надзвичайний стан. При цьому глава МЗС Франції зауважив, що події , які відбуваються зараз в Лівії "повинні стати попередженням іншим авторитарним режимам регіону, включаючи Сирію та Саудівську Аравію".

Голова Пентагону Роберт Гейтс, який перебуває з візитом в Ізраїлі сказав, що Дамаску слід було б винести урок з недавніх подій в Єгипті. "Єгипетська армія трималася осторонь, дозволяючи людям проводити демонстрації, що додало сили революції, і сирійці могли б отримати з цього урок", - заявив Гейтс.

На цьому тлі голова МЗС Ізраїлю Авігдор Ліберман закликав Захід застосовувати до сирійського й іранського режимів "ті ж самі принципи і дії", що і до лівійського. "Ці два режими вбивають більше громадян, ніж лівійський, а загроза, що виходить від цих держав, набагато серйозніша, ніж загроза, що виходить від Лівії", - сказав він.

Супротивники правлячого режиму в Сирії збираються сьогодні провести загальнонаціональний "день гідності" з метою поширити хвилювання з південних областей на інші регіони країни.

В останні два місяці п'ятниця стала в ряді арабських країн традиційним "днем гніву". Так, незважаючи на введений в Бахрейні надзвичайний стан, активісти шиїтської опозиції планують відновити сьогодні масові маніфестації. Один з маршів протесту рушить у бік столичного аеропорту, а учасники другої акції мають намір звільнити шпиталь "Сальманія", який минулого тижня сили безпеки "очистили від супротивників" монархічного режиму.

У Ємені, де минулої п'ятниці більше 50 маніфестантів загинули і понад 100 отримали поранення, зберігається напружена ситуація, незважаючи на останні обіцянки президента Алі Абдалли Салеха "амністувати всіх військовослужбовців, які перейшли на бік опозиції".

У Йорданії опозиційно налаштована молодь розбила табір на одній з центральних площ Аммана. Пікетники присяглися, що не покинуть її до тих пір, поки не доб'ються відставки прем'єр-міністра Мааруфа аль-Бахіта. Учасники акцій протесту вимагають приборкати корупцію, припинити репресії з боку органів безпеки, розпустити палату депутатів і прийняти нову конституцію. Також повідомляється, що сталося зіткнення кількох сотень протестуючих студентів і прихильників короля Абдалли, передає "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, ситуація в сирійському місті Дераа загострилася 18 березня, коли в результаті розгону демонстрантів, які вимагали проведення демократичних реформ і схвалення ефективних заходів боротьби з корупцією, загинули четверо учасників протесту.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 953 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ