Пт, 2024-04-26, 14:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 18 » На державні активи РФ за позовом ЮКОСу бельгійські судові пристави наклали арешт
13:26
На державні активи РФ за позовом ЮКОСу бельгійські судові пристави наклали арешт
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Російські установи в Бельгії, за винятком диппредставництв, отримали в середу, 17 червня, документ судових приставів про накладення арешту на державне майно Російської Федерації, що перебуває в їхньому розпорядженні, а також на їхні борги російській державі.

У документі зазначено, що арешт провадиться на підставі рішення бельгійського арбітражного суду від 18 липня 2014 року за позовом компанії "Юкос Юніверсал Лімітед", повідомляє "Інтерфакс".

Зазначена в ньому сума позову - 1.652.685.360,24 євро.

Пристави вказують, що позивач зажадав такого заходу, "бо має серйозні побоювання щодо можливості отримати належну йому суму, зокрема, через систематичні відмови Російської Федерації виконувати винесені проти неї судові рішення та враховуючи ставлення РФ до зазначеного рішення".

Як пояснила представниця контори судових приставів "Марк Сакре - Стефан Сакре - Піт Де Смет", перераховані в списку організації зобов'язані у двотижневий строк заявити про грошові кошти та майно Російської Федерації, що перебувають у їхньому розпорядженні та борги перед РФ. Або про відсутність у них державного майна та боргів.

У списку перераховані практично всі великі банки, зареєстровані в Бельгії, і навіть такі організації, як "Євроконтроль", який регулює повітряний рух над Європою. У ньому - всі російські представництва, крім захищених імунітетом дипломатичних, аж до архієпископства Брюссельського і Бельгійського РПЦ, серед них представництва недержавних організацій та ЗМІ.

У обґрунтовуючій частині постанови про арешт згадується серед інших рішення Європейського суду з прав людини, яке РФ відмовилася добровільно виконувати.

"ЄСПЛ зажадав у РФ представити план виплати всієї суми, зазначеної в його рішенні (більше мільярда євро), не пізніше 15 червня 2015 року і погашення судових витрат не пізніше тієї ж дати, - йдеться в документі. - Ніякого плану в установлений термін не представлено і ніяких виплат не вироблено".

Іншим обґрунтуванням арешту активів названо той факт, що "російський уряд неодноразово заявляв, що вважає судове рішення чисто політичним", і в бюджеті РФ 2015 року немає ніяких вказівок на його виконання.

Днями Міністерство юстиції РФ заявило про передчасність виконання постанови Європейського суду з прав людини у справі "ВАТ "НК "ЮКОС" проти Росії".

"У зв'язку зі зверненням депутатів Держдуми до Конституційного Суду РФ із запитом про перевірку на відповідність Конституції статті 1 закону "Про ратифікацію Конвенції про захист прав людини та основних свобод і Протоколів до неї" та інших положень законодавства РФ будь-які матеріали з питання виконання названої постанови Мін'юстом Росії до Комітету міністрів Ради Європи не направлялися", - йдеться у відповіді Мін'юсту РФ на запит "Інтерфаксу", отриманому минулого понеділку, 15 червня.

"Виконання Мін'юстом Росії постанови в умовах, коли викладені в ній висновки суперечать раніше ухваленим судовим актам КС РФ, а питання про можливість визнання в російській правовій системі обов'язковості подібних рішень перебуває на розгляді КС РФ, представляється передчасним", - заявили в Мін'юсті.

У понеділок, 15 червня, глава Мін'юсту РФ Олександр Коновалов заявив, що вважає рішення ЄСПЛ про виплату компенсацій акціонерів НК "ЮКОС" безпідставним і висловив сумнів, що Росія зможе його виконати.

Раніше Комітет міністрів Ради Європи констатував, що Росія не виявляє готовності виконати рішення Європейського суду з прав людини щодо підготовки до 15 червня поточного року плану виплати компенсацій колишнім акціонерам нафтової компанії "ЮКОС".

Раніше повідомлялося, що екс-акціонери "ЮКОСа" почали процес приведення у виконання в судах США, Франції і Великобританії рішення Гаазького суду про стягнення з Російської Федерації 50 млрд доларів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 841 | Додав: adminA | Теги: державні активи РФ, юкос, арешт, бельгійські судові пристави
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ