Пт, 2024-03-29, 15:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 4 » На Донбасі російські військові активно мінують території - ГУР
16:32
На Донбасі російські військові активно мінують території - ГУР
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Російські військові загалом дотримуються режиму припинення вогню на Донбасі, однак вони використовують цей час для активізації прихованого мінування території та облаштування об'єктів військової інфраструктури на підприємствах, зазначає Головне управління розвідки Міноборони України.

"Встановлений режим припинення вогню активно використовується російськими окупаційними військами для проведення прихованого мінування, зокрема забороненими міжнародними конвенціями протипіхотними мінами, нових ділянок на маршрутах, які активно використовуються мирним населенням для перетинання лінії розмежування сторін в обхід КПВВ", - йдеться в повідомленні ГУР у Фейсбуці.

Так, з 2 вересня активізація прихованого мінування місцевості фіксується у смузі відповідальності 7-ї окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ, а також на ділянках відповідальності 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) і 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ.

Крім того, зазначає розвідка, російське командування використовує "режим тиші" і підрозділи тилу для облаштування об'єктів військової інфраструктури на території українських підприємств, обладнання і матеріально-технічні засоби яких було вивезено в Росію.

Зокрема, з 1 вересня активізовано облаштування сховищ для зберігання боєприпасів, озброєння та військової техніки на території ВАТ "Топаз" (Донецьк) і ВАТ "Юність" (Краснодон), технологічне обладнання та матеріальні кошти яких було вивезено в Росію раніше.

Противник продовжує ведення розвідки сил АТО. А в районі н.п. Безіменне здійснювалося придушення системи керування сил АТО з використанням комплексу радіоелектронної боротьби Р-330М1П "Диабазол".

ГУР інформує про чергові санітарні втрати противника: 2 вересня під час прихованого мінування місцевості "сірої зони" забороненими міжнародними конвенціями протипіхотними мінами ПОМ-2 "Отёк" в результаті порушення правил встановлення міни, зазнав поранень військовослужбовець 1-го мотострілецького батальйону 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ.

Крім того, у зведенні української розвідки наводиться список військовослужбовців ЗС РФ, які беруть участь у бойових діях на території України. Це офіцери 5-ї окремої мотострілкової бригади (військова частина 08805, Макіївка) 1 АК (Донецьк) Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного військового округу (Ростов-на-Дону) ЗС РФ, що діють на Волноваському напрямку. У цьому списку названо управління і штаб бригади, складу 1-го і 2-го мотострілкових батальйонів, 1-го танкового батальйону.

Раніше начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що Росія готується до збільшення кількості військових на Донбасі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 739 | Додав: adminA | Теги: Гур, мінування територі, донбас, Російські військові
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ