Пт, 2024-04-26, 15:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 6 » На Європейській площі опозиція зібрала тисячний мітинг, а на Майдані підприємців немає
11:19
На Європейській площі опозиція зібрала тисячний мітинг, а на Майдані підприємців немає
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Києві на Європейській площі у понеділок, 6 грудня, проходить мітинг опозиції з вимогою відставки уряду та проведення референдуму щодо дострокових виборів до Верховної Ради.

У мітингу беруть участь близько тисячі осіб під прапорами ВО "Свобода", партії "Батьківщина", Європейської партії, передає УНІАН.

- Підприємці на Майдан не вийшли

На мітингу присутні близько 100 працівників правоохоронних органів. Рух автомобілів Європейською площею відбувається у звичному режимі.

Близько 300 осіб, серед яких парламентарі, намагаються встановити сцену.

Як повідомили в центрі громадських зв'язків ГУ МВС України в Києві, на Європейській площі перебувають депутати від НУ-НС Микола Катеринчук, В'ячеслав Кириленко і від БЮТ Андрій Павловський, Віталій Корж, а також перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначили в міліції, вони намагаються встановити сцену, незважаючи на те, що жодної заявки в Київміськдержадміністрацію на проведення заходів на Європейській площі не подавали. Учасники акції тримають партійну символіку.

"У головкомі підкреслили, що їхні вимоги міліції невідомі, але нібито мова йде про заклики до повалення влади. Співробітники міліції намагаються не допустити встановлення сцени, оскільки це незаконно", - йдеться у повідомленні.

Всього в центрі столиці правопорядок забезпечує майже 1 тисяча міліціонерів, зокрема резерв (військовослужбовці внутрішніх військ, підрозділ "Беркут", підрозділ столичного головкому).

У міліції також зазначили, що металеві загородження по периметру Майдану Незалежності біля стели ще не прибирали, оскільки йде підготовка до проведення новорічних заходів, зокрема встановлення ялинки та іншої святкової атрибутики.

Підприємці на Майдан не вийшли

Попри заяви про продовження акцій протесту, малий бізнес на всеукраїнський мітинг 6 грудня станом на 9 годину ранку не вийшов. На Майдані Незалежності в Києві встановлено кордони міліції, металеві щити – але підприємців немає, повідомляє ICTV.

З ранку на головну площу столиці підтягуються загони правоохоронців у повному обладунку. Майдан Незалежності – у металевому кільці. Перегородили щитами також вулиці Городецького, Лютеранську та Банкову.

За приблизними підрахунками, зустріти підприємців готуються більш як 100 правоохоронців. Уздовж вулиці Городецького, на підступах до Майдану, стоять автобуси з міліціонерами, а також спецмашини, які зазвичай забирають затриманих.

Хоча підприємці обіцяли у понеділок зранку масштабну акцію протесту, поки що жоден учасник страйку станом на 9-ту ранку на Майдан не прийшов. Там нині встановлюють ялинки.

Як повідомлялось, один із організаторів акції Олександр Данилюк заявляв, що у понеділок 6 грудня о 9.00 протестувальники збираються провести мітинг на Майдані Незалежності в Києві. "Те, що трапилося сьогодні вночі (демонтажнаметового містечка – ред.)- це квиток на війну, і це запрошення ми прийняли, на понеділок ми оголосили "загальну мобілізацію", - сказав він.

Данилюк переконаний, що протест уже давно перейшов у політичну площину і саме час заручатися підтримкою опозиції. Так, цю політичну акцію обіцяв підтримати БЮТ.

В організаторів акції немає єдиного прогнозу щодо подальших акцій протесту після підписання президентом Віктором Януковичем ветованого і доопрацьованого Податкового кодексу.

Наприклад, член Національної координаційної ради підприємців України, одна з координаторів акції протесту підприємців Оксана Продан заявила, що підприємці не протестуватимуть на Майдані 6 грудня.

Нагадаємо, протягом більш як 2 тижнів, починаючи з 22 листопада, на Майдані Незалежності у Києві підприємці проводили акції протесту проти нового Податкового кодексу.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1108 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ