Пт, 2024-04-19, 20:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 14 » На фронті є зміни: "Батьківщину" послабили, Яценюка піднесли
11:06
На фронті є зміни: "Батьківщину" послабили, Яценюка піднесли
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Політрада "Батьківщини" достроково припинила свої повноваження, щоб обрати нову в суботу. Про це 13 червня на своїй Facebook-сторінці депутат однойменної політсили Арсен Аваков.

"Щойно завершилася політрада "Батьківщини", що передує суботньому об'єднавчому з'їзду опозиції. Затвердили всі ключові положення і моменти. Не без дискусії - але як інакше? У нас інакше не буває", - сказав він.

"Політрада "Батьківщини" достроково припинила свої повноваження. З'їзд у суботу обере новий склад. Чекаємо остаточних правок, позицій і кадрових пропозицій Юлії Тимошенко, і з цим виходимо на з'їзд. Юлія - головний ідеолог і головний мотор цього об'єднання", - додав Аваков.

Водночас екс-прем'єр Юлія Тимошенко вважає, що об'єднання опозиційних партій "ВО "Батьківщина", "Фронт Змін", "Реформи і Порядок", а також частини Народного Руху України повинно проходити за процедурою, найбільш сприятливою для всіх учасників процесу, повідомив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко у четвер після спілкування з колишньою чиновницею.

Він підкреслив, що незалежно від того, як буде оформлено процес юридично, з політичного погляду, це є об'єднанням опозиційних партій. "Якби ми жили в нормальній демократичній країні з європейськими стандартами і традиціями, то тоді, звичайно, мав би пройти з'їзд "Фронту Змін", з'їзд "Батьківщини", після цього - об'єднавчий з'їзд двох партій. Тоді ця процедура була б об'єднанням - і політичним, і юридичним", - сказав він.

"Але, природно, ми розуміємо, щойно такі процедури підуть, реєстрація змін до статуту буде заблокована, як це у нас неодноразово відбувалося. Тому буде обрана та процедура, яка найменш ризиконебезпечна з цієї точки зору для всіх учасників цього процесу", - додав Власенко.

"Хоч як би виглядав цей процес юридично, ми чудово розуміємо, що з точки зору політичної і де-факто йдеться про об'єднання кількох політичних сил. На базі "Батьківщини" відбувається об'єднання з "Фронтом Змін", партією "Реформи і Порядок" і досить великою частиною Народного Руху", - сказав захисник.

За його словами, завдання об'єднання з іншими опозиційними партіями ("За Україну!" В'ячеслава Кириленка, "Громадянською позицією" Анатолія Гриценка та "Європейською платформою" Миколи Катеринчука) не ставилося.

Власенко також відмовився відповідати на запитання, яку посаду обійме в "Батьківщині" після об'єднання лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, урочистий об'єднавчий з'їзд Об'єднаної опозиції "Батьківщина" відбудеться в суботу, 15 червня, в Києві на Михайлівській площі.

ЗМІ: в "Батьківщині" з'являться "комісари"

"На політраді, по суті, "Батьківщину" здали. По-перше, під Яценюка створили дві посади - голова політради і голова президії політради партії. До політради включили 20 нових осіб від Яценюка і вирішили, що в кожній області, де голова організації не від "Фронту Змін", повинен бути перший заступник голови від "Фронту Змін". Це як у війну, коли були комісари, які стежили, щоб командир коливався разом з лінією партії (до речі, один з "бютівців" на умовах анонімності повідомив нам, що саме через цих заступників буде йти фінансування партії і, отже, саме вони будуть керманичами). До речі, Юрія Одарченка, який в опозиції до Яценюка, до президії не включили, хоча він є керівником Київської організації партії", - розповів виданню "Вести" колишній депутат Віктор Уколов.

Сам Юрій Одарченко (якого Яценюк, за чутками, давно хоче замінити своєю людиною) у четвер весь день не відповідав на дзвінки. Нагадаємо, 7 червня він написав Юлії Тимошенко. Лист нібито починався словами: "Дорога Юліє Володимирівно, всі навколо - негідники, особливо Яценюк" (у листі він вимагав вигнати з фракції Миколу Мартиненка і ще п'ятьох осіб, які не голосували за відставку уряду). Лист підписали 12 депутатів, але найвідоміші з них - Одарченко та Микола Томенко. А Житомирська облорганізація партії запропонувала вигнати Томенко та Одарченко з фракції.

Однак у четвер "питання про виключення когось не стояло", - сказав депутат Віктор Шлемко.

Незважаючи на гул невдоволення в "Батьківщині", навряд чи щось уже завадить Яценюку очолити партію. Тим більше, що в четвер на політраді зачитали листа Юлії Тимошенко. За словами Шлемка, вона закликала до об'єднання, а підписантів листа проти Яценюка злегка посварила.

"Ні для кого не секрет, що дуже велика кількість членів "Батьківщини" не сприймає Арсенія як лідера, - сказав нардеп від "Батьківщини" Володимир Яворівський. - Адже всі "тушки", які покинули фракцію, - це були його люди. Проте ми розуміємо, що зараз міняти лідера фракції неможливо, у нас і так багато проблем".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1139 | Додав: adminA | Теги: Батьківщина, зміни, Яценюк
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ