Пт, 2024-03-29, 14:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 12 » У Москві націоналісти розгромили гей-клуб: десятки жертв. ВІДЕО
11:54
У Москві націоналісти розгромили гей-клуб: десятки жертв. ВІДЕО
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
Десятки агресивно налаштованих націоналістів напали на нічний клуб у центрі Москви - там гей-активісти відзначали вечірку. Нападники - молоді люди - були в темному одязі, багато з них з поголеними головами. Вони накинулися на відвідувачів клубу, переважно гомосексуалів, і пустили в хід кулаки, повідомляє NEWSru.com.

Є багато потерпілих. Один з відвідувачів закладу звернувся по допомогу в Інститут Скліфосовського. За словами молодого чоловіка, його облили кислотою. З опіками очей медики направили юнака в спеціалізовану клініку.

Організатор вечірки Андрій Оболенський повідомив, що в клуб увірвалися близько 20 чоловік, на обличчях у них були медичні маски.

"При вході в клуб вони погрожували пістолетом охороні. Потім вони крикнули: "Шоу замовляли?" - і почали все трощити навколо - меблі, стійку, посуд. Багато хто отримав садна і сильні удари, багато були в крові, бо їм розбивали пляшки об голови", - сказав він.

За словами організатора, внаслідок нападу серйозно постраждали три людини, у одного з них сильно пошкоджені очі.

"Нас було осіб 80, ми відзначали вечірку, - розповів активіст руху "Райдужна асоціація" Павло Сомбуров. - Раптово в приміщення забігли зо два десятки чоловіків у масках з криком: "Бійку замовляли?!" Вони перевертали столи і били відвідувачів. Багатьох з нас поранили. Потім нападники по команді одного з них різко вибігли. Поліція прибула на місце аж через півгодини".

Про напад у своєму мікроблозі в Twitter розповів і ЛГБТ-активіст Сергій Ілупін, який перебував у клубі.

"Був концерт, присвячений Дню камінг-ауту. Відвідувачі - переважно дівчата. Погромники погрожували пістолетами, блокуючи вхід", - написав він.

За словами Ілупіна, в клубі було близько 70 гостей, після нападу - четверо з черепно-мозковими травмами, двоє госпіталізовані, у багатьох розбиті обличчя. "Двадцять покидьків в масках били ногами жінок по голові. У моєї подруги множинні гематоми, в іншої дівчини в оці осколок від окулярів", - зазначив він.

"Я не знаю, до якої міри треба випалити в собі все людське, щоб так чинити. Вони ж ще й горді собою, напевно. Поліція до місця в центрі більше години їхала", - написав Ілупін.

Аналогічний напад, за словами одного потерпілого, стався вчора в клубі на Дубінінській вулиці.

Про те, що напад було заздалегідь сплановано і ретельно підготовлено, вказує той факт, що на вечірці були помічені два підозрілих молодика.

"Хлопці в засмальцьованих костюмах стояли біля діджейського пульта, а за п'ять хвилин до нападу швиденько пішли, - каже організатор і ведуча вечірки Івен Батлер. - Вони відразу привернули увагу, бо відрізнялися від решти гостей клубу".

Бармен Юлія розповідає, що її тримали під прицілом пістолета, щоб вона не повідомляла в поліцію про те, що трапилося.

"У нас проходила вечірка, було дуже багато народу. Виступали відомі артисти. Раптом у клуб увірвалося чоловік 15 в медичних масках і каптурах. Вони почали трощити клуб, перекидати столи, бити людей", - розповідає очевидець подій Ксенія.

За її словами, трьох осіб відвезла "швидка", решті лікарі надавали допомогу на місці. В однієї дівчини пошкодження очей, в іншої діагностували струс мозку.

"Поліція приїхала із сильним запізненням. Зараз складають протокол. Подробиць не знаю", - додала Ксенія.

Вона також не знає, хто міг бути причетний до погрому клубу, але припускає, що це вигідно противникам ЛГБТ-спільнот, зокрема православним активістам.

Також повідомляється, що з клубу в Милютінському провулку (метро "Луб'янка", тобто самий центр міста, поблизу Кремля), госпіталізовано дві людини, ще кільком допомогу надали на місці.

У прес-службі ГУ МВС РФ по Москві підтвердили, що приблизно о 21.30 в поліцію почали надходити дзвінки від відвідувачів розважального закладу.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка з'ясовує причину події і опитує відвідувачів. Кілька людей пишуть заяви в поліцію.

Клуб є "першим в Росії баром, дружнім до геїв і лесбіянок". У четвер, 11 жовтня, в ньому проходив захід, присвячений міжнародному дню coming out (відкрите та добровільне визнання людиною своєї належності до сексуальної меншини).

Відзначимо, що раніше в Москві заборонили проведення гей-парадів. Міліція неодноразово затримувала учасників несанкціонованих гей-парадів.

Посол Російської Федерації при ЄС Володимир Чижов пояснював, що заборона гей-парадів у Москві викликана лише намірами зберегти громадянський спокій.

Нагадаємо, Рада ООН з прав людини ухвалила резолюцію, яка забороняє дискримінацію на основі сексуальної орієнтації. Це перша в історії міжнародна резолюція, яка захищає права секс-меншин - вона передбачає створення спеціального органу, який має стежити за дотриманням прав сексуальних меншин у всьому світі.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1301 | Додав: adminA | Теги: гей-клуб, націоналістів, Москві, є жертви
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ