Сб, 2024-04-20, 05:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 26 » "На голці" сидить чверть мільйона українців-МОЗ
19:20
"На голці" сидить чверть мільйона українців-МОЗ
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

За останніми даними, в Україні від 230 до 360 тисяч людей (або 0,9% населення віком 15 - 64 роки) вживають наркотики ін'єкційним шляхом, від чого поширюється епідемія ВІЛ/СНІДу, кількість жертв якої налічує близько 360 тисяч людей, повідомили в МОЗ.

Поширеність розладів психіки та поведінки внаслідок вживання наркотичних речовин складала 78 909 осіб станом на 1 січня 2010 року. Захворюваність на розлади психіки та поведінки через вживання наркотичних речовин складає 5930 осіб, серед яких 3497 осіб внаслідок вживання опіоїдів.

- Кожен п'ятий наркоман у Севастополі - молода жінка

Для відзначення Дня проти зловживання та нелегального обігу наркотиків Український медичний та моніторинговий центр з алкоголю та наркотиків МОЗ України представив Звіт наркотичної ситуації в Україні 2010.

Це перший звіт України, побудований на основі методики моніторингу наркотичної ситуації, впровадженої в усіх країнах - членах Європейського Союзу та країнах - кандидатах до вступу в Європейський Союз. Звіт містить інформацію щодо національної наркотичної політики, розповсюдженості вживання наркотичних речовин серед загального населення України та окремих груп населення, а також наслідків вживання наркотиків, а саме інфекційних захворювань, злочинності, пов'язаної з наркотиками, оцінку ринку наркотиків тощо.

За даними Європейського моніторингового центру з наркотиків та наркотичної залежності (EMCDDA) близько 75,5 мільйонів європейців вживали марихуану, від 1,2 до 1,5 мільйонів осіб - опіати, близько 11 мільйонів - екстазі (хоча б раз у житті).

За останнім звітом EMCDDA - Європолу (2010) стають доступними нові психоактивні речовини. Офіційно повідомлено про 41 нову психоактивну речовину, яка з'явилась у незаконному обігу в 2010 році (для порівняння: в 2009-му - 24 речовини, а в 2008-му - 13 речовин). В основному це синтетичні канабіноїди, синтетичні катеноїди, синтетичні похідні існуючих наркотиків тощо.

У 1987 році Генеральна Асамблея ООН постановила відзначати 26 червня як Міжнародний день проти зловживання наркотичними засобами та їх незаконним обігом на знак своєї рішучості зміцнювати діяльність та співробітництво для досягнення мети міжнародного суспільства, вільного від зловживання наркотиками.

В той же час збільшений попит на синтетичні наркотики і препарати, які продаються за рецептами, перекреслює успіхи, досягнуті в боротьбі за скорочення споживання кокаїну і героїну в усьому світі, попереджає ООН. А нещодавно експертна комісія ООН дійшла висновку, що війна проти розповсюдження наркотиків у світі провалилася.

Кожен п'ятий наркоман у Севастополі - молода жінка

У Севастополі кожен п'ятий наркозалежний - молода жінка. Про це заявив головний лікар міської психіатричної лікарні Георгій Кадомцев в ефірі регіональної державної телерадіокомпанії, передає УНІАН.

"У Севастополі кожен п'ятий хворий на наркоманію - жінка. Причому молода жінка. І співвідношення жінок і чоловіків поволі, але вірно змінюється. Жінки поступово наздоганяють чоловіків, що викликає наше величезне занепокоєння", - сказав він.

Також, за твердженням Кадомцева, за статистикою розповсюдження наркоманії в Україні, "Севастополь перебуває в числі сумних лідерів: понад 1200 хворих страждають на наркоманію і перебувають у нас на обліку". Хоча, як додав він, "фактично з усіх позицій їх має бути вдвічі більше".

Коментуючи хід виконання в місті програми лікування наркозалежних замісною терапією метадоном, головлікар відзначив, що відповідну роботу з її виконання було проведено управлінням охорони здоров'я міської держадміністрації. "118 осіб лікується у нас за цією програмою. Враховуючи, що в середньому кожний з них на рік скоює щонайменше по 10 злочинів, ми таким чином "профілактували" 1300 злочинів", - сказав Кадомцев, додавши, що "метадонова терапія потрібна".

В лютому 2009 року Севастопольська міськрада заборонила використовувати об'єкти комунальної власності для реалізації державного пілотного проекту "Метадонова терапія" і прийняла звернення до керівництва держави і депутатів Верховної Ради і обласних рад із закликом заборонити використання метадону при лікуванні наркоманів.

Начальник управління охорони здоров'я Севастопольської МДА Віктор Пологов тоді назвав це рішення абсурдним і заявив журналістам, що депутати перевищили свої повноваження.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1047 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ