Пт, 2024-04-26, 00:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 5 » На Ямайці поліція вперше заборонила проведення фестивалю пам'яті Боба Марлі
15:02
На Ямайці поліція вперше заборонила проведення фестивалю пам'яті Боба Марлі
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/


Щорічний концерт пам'яті "короля реггі" Боба Марлі, що проходить на Ямайці в день народження музиканта, відмінено через скарги місцевого населення на шум. Про це повідомляє в п'ятницю Associated Press з посиланням на представника поліції Дезейту Тейлор (Dezeita Taylor), передає РИА "Новости".
За даними Тейлор, цього року поліція не дозволила організатору концерту Клайву Прінглу (Clive Pringle) проводити захід, оскільки "галасливі" гуляння заважають місцевим жителям, а надто гучна музика порушує закон про зменшення рівня шуму, що забороняє проводити заходи після другої години ночі.

Прінгл не вперше має проблеми з поліцією через свій бізнес. У 2009 році він був оштрафований на 560 доларів.

За даними агентства, організатор концерту вже подав апеляцію до суду, проте він сумнівається, що Ямайка в цьому відсвяткує день народження свого знаменитого співвітчизника.

Оскільки концерт пам'яті Боба Марлі щорічно приваблює на Ямайку безліч туристів, міністр туризму Едмунд Бартлетт (Edmund Bartlett) закликає владу переглянути закон про зменшення шуму, щоб продовжити в часі заходи, що проходять на острові.

Концерт пам'яті Боба Марлі проходить з 1992 року в місті Нігріл, розташованому на захід від столиці Ямайки Кінгстона. Щорічно 6 лютого в день народження музиканта на, так званий, Bob Marley Birthday Bash приходять близько 3,5 тисяч людей, багато з яких спеціально прилітають з різних країн, щоб згадати свого кумира.

Боб Марлі народився на Ямайці 6 лютого 1945. На батьківщині і у всьому світі він є культовим представником реггі-культури. Боб Марлі і через 29 років після своєї смерті персоніфікує всю Ямайку - на батьківщині його вважають пророком і духовним лідером растафаріанства. Музикант з дредлоками, в склепі якого покоїться згорток марихуани, для багатьох залишається кумиром, що зумів розповісти світові про маленький острів, його цінності і прагнення до свободи і рівності.

Растафаріанство на Ямайці з боку виглядає не стільки як релігія, скільки як спосіб життя, не пов'язаний з консервативною традицією, зате з неодмінною растаманською атрибутикою - відсторонена усмішка, дреди, на грудях на ланцюжку, як правило, портрети двох кумирів - Боба Марлі і Хайле Селассіє, останнього імператора Ефіопії, якого вшановують як "втілення Господа на Землі". Куріння марихуани прирівнюється до медитації.

Музика Боба Марлі звучить на Ямайці скрізь, починаючи з міжнародного аеропорту. Місця, де він бував, стають туристичними визначними пам'ятками. А портрети Марлі можна побачити не тільки в магазинах, ресторанах, автобусах, а також на рушниках, чашках, сумках і навіть спідній білизні. У лютому минулого року сім'я виконавця уклала контракт з інвестиційною компанією Hilco, щоб перетворити ім'я Марлі в бренд.

Останніми словами Боба Марлі були - "Гроші не можуть купити життя". Він помер від раку, не побажавши зробити ампутацію на нозі, що суперечило принципам растамана.

Марлі займає 11 рядок у списку 50 найкращих виконавців всіх часів, за версією журналу Rolling Stone.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1133 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ