Чт, 2024-03-28, 13:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 25 » На Каннському кінофестивалі вручили нагороди. ВІДЕО
09:03
На Каннському кінофестивалі вручили нагороди. ВІДЕО
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

Міжнародне журі 68-го Канського кінофестивалю віддало головний приз - Золоту пальмову гілку - драмі про мігрантів Жака Одійяра "Діпан". Про це повідомили організатори МКФ, передає "Укрінформ".

"Головний приз Канського кінофестивалю - Золоту пальмову гілку - отримав фільм "Діпап" Жака Одійяра", - повідомили в оргкомітеті.

За словами організаторів, Гран-прі журі отримав канський новачок - угорський режисер Ласло Немеш за свою картину "Син Сола".

Кращим режисером кінофестивалю у Каннах став Ху Сяосю за фільм "Вбивця".

Кращим актором міжнародне журі визнало Венсана Ліндона за його роль у фільмі "Закони ринку" французького режисера Стефана Брізе. Золоту пальмову гілку за кращу жіночі роль між собою розділили актриси Руні Мара (фільм "Керол") і Еммануель Берко (Мій король").

Приз журі отримав також фільм грецького режисера Йоргоса Лантімоса "Лобстер". Приз за кращий сценарій отримав фільм "Хронік" Мішеля Франка з Тімом Ротом у головній ролі.

"Золота камера" за кращий дебют на кінофестивалі дісталася кінострічці "Земля і тінь" колумбійського режисера Сезара Асеведо, який брав участь у конкурсі "Тиждень критики".

Кращим короткометражним фільмом названо стрічку "Хвилі 98" Елі Дажера.

Почесну Золоту пальмову гілку під час офіційної церемонії закриття у Каннах вручили французькому режисерові Аньєс Варда.

Нагадаємо, у Каннах відбувся 68-й міжнародний кінофестиваль. Усього в основному конкурсі було 19 повнометражних ігрових картин. Стільки ж - і в другій за значенням програмі - "Особливий погляд". 14 травня на Каннському кіноринку відкрився Український національний павільйон.

20 травня в рамках Каннського кіноринку голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко презентував низку українських проектів.

Презентація пройшла в Українському павільйоні за участі українських та закордонних режисерів і продюсерів. Голова Держкіно у вступному слові наголосив, що українська держава у складній економічній ситуації все одно підтримує свій кінематограф, продовжуючи фінансувати виробництво, а також опрацьовуючи питання про диверсифікацію джерел фінансування українського кіно.

На фестивалі у Каннах Путіна 10 днів закликали звільнити Сенцова

В рамках програми "Двотижневик режисерів" на кінофестивалі у Каннах тривала десятиденна акція солідарності з Сенцовим, організована Гільдією французьких кінематографістів та Європейської кіноакадемією.

На відкритті програми президенти Гільдії Селін Скьямма і П'єр Салвадор оголосили звернення.

"Я належу до міжнародного співтовариства режисерів і у зв'язку з цим прошу президента Путіна звільнити одного з нас - українського режисера Олега Сенцова, обвинуваченого в" підготовці терактів ", що він категорично заперечує. Йому загрожує до двадцяти років тюремного ув'язнення. Разом з усіма режисерами, підписали це звернення, я засуджую спробу судити за вигадані злочини. Агресія проти Олега Сенцова - це агресія проти всіх режисерів по всьому світу", - наголошувалося у зверненні.

Текст документа підписали 108 французьких режисерів.

Фестивалі у Венеції, Сан-Себастьяні та Варшаві включили Сенцова в журі, символічно залишивши "порожнє крісло", на Берлінале звільнення режисера вимагали на офіційній прес-конференції.

"Двотижневик режисерів" - одна з найпрестижніших програм Каннського фестивалю. Перед кожним з більш ніж 50 сеансів демонструвалася фотографія українського режисера з написом "Свободу Олегу Сенцову".

Нагадаємо, Сенцов був затриманий співробітниками ФСБ в анексованому Росією Криму в травні 2014 року. Слідчі вважають, що він організував підпали в сімферопольському відділенні "Единой России" і офісі організації "Российская громада", брав участь у підготовці вибуху біля пам'ятника Леніну в Сімферополі. В середині квітня Сенцову було пред'явлене звинувачення в незаконному зберіганні зброї.

Слідство також вважає, що Сенцов організував для цих дій терористичну групу. За їх версією, окрім Сенцова, в неї входили ще три людини: Олександр Кольченко, Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній. Афанасьєв і Чирній надали зізнавальні свідчення і, уклавши угоду із слідством, були засуджені на 7 років позбавлення волі кожен. Кольченко нині знаходиться у московському СІЗО "Лефортово", 5 травня суд відхилив апеляційні скарги на арешт Сенцова і Кольченка.

6 травня суд продовжив арешт Сенцову до 11 липня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 911 | Додав: adminA | Теги: Каннському кінофестивалі, нагороди. ВІДЕО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ