Пт, 2024-03-29, 02:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 27 » На Київщині ще один храм захопив Московський патріархат
13:32
На Київщині ще один храм захопив Московський патріархат
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українська православна церква Київського патріархату (УПЦ КП) стверджує, що представники Московського патріархату на минулому тижні захопили храм святителя Димитрія Ростовського в місті Макарові (Київська обл), повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Стало відомо, що таємно і обманним шляхом представники Московського патріархату захопили храм святителя Димитрія Ростовського в місті Макарові на Київщині", - повідомляється у прес-центрі УПЦ КП.

У повідомленні також наголошується, що храм побудований за кошти Київської патріархії, тому "будуть застосовані всі законні засоби для того, щоб храм було повернено Церкві, яка його побудувала, - Київському патріархату".

У вівторок, 28 грудня, з 12.00 духівництво і віряни УПЦ КП мають намір провести молитовне стояння біля стін Київської облдержадміністрації. Учасники вимагатимуть зустрічі з головою Київської облдержадміністрації Анатолієм Присяжнюком і скасування "незаконних розпоряджень" влади з передачі низки храмів на території Київщини під юрисдикцію Московського патріархату.

Про подібне захоплення представниками УПЦ МП Українська православна церква Київського патріархату заявляла раніше. Зокрема в заяві УПЦ КП йшлося про те, що на її парафію в Донецькій області здійснюються рейдерські атаки. У заяві також повідомлялось, що 6 грудня "бізнесмени з Донецька Корюк і Малтопар разом з представниками Московського патріархату намагалися провести незаконні "збори мешканців села", метою якого мало бути оформлення документів на переведення громади Вознесенського храму під юрисдикцію Московського патріархату".

Нагадаємо також, що нещодавно між Московським і Київським Патріархатом УПЦ розгорівся скандал щодо проведения похоронних процесій у Києві. Зокрема, в Українській православній Церкві Київського патріархату висловили стурбованість усуненням духівництва КП від проведення похоронів громадян у Києві і просять столичну владу розібратися в ситуації, яка склалася.

Тим часом депутати Київради виділили 11 млн гривень на будівництво Свято-Воскресенського кафедрального собору Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП). У УПЦ МП підтвердили, що зверталися до Київради з проханням про надання бюджетних коштів на будівництво.

Також нещодавно стало відомо, що головну складову заповідника "Софія Київська" - Софійский собор - можуть передати Лаврському заповіднику, який, у свою чергу, може повністю перейти у власність Української православної церкви Московського патріархату. Зокрема, з пропозицією приєднати "Софію Київську" до Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" виступила заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман.

Натомість раніше Герман заявляла про те, що влада однаково ставиться до всіх церков у державі. "Хочу підкреслити, що ми сьогодні однаково ставимося до всіх Церков в Україні. І той, хто намагається нав'язати якесь особливе ставлення до якоїсь однієї Церкви, той хоче посіяти розбрат між нами", - відзначила Герман.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 978 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ