Сб, 2024-04-20, 06:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 9 » На кону - доля України: Європарламент розгляне 6 проектів резолюції
11:16
На кону - доля України: Європарламент розгляне 6 проектів резолюції
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
У Європейському парламенті зареєстровано 6 проектів резолюцій щодо ситуації в Україні, які були представлені шістьма політичними групами Європарламенту з семи.

У відповідності з процедурою, на базі зареєстрованих проектів європарламентарі повинні розробити консолідований текст резолюції, який буде виставлено на голосування під час пленарного засідання у Страсбурзі 13 грудня, повідомляє Укринформ.

За день до голосування, 12 грудня, пройдуть дебати за проектом.

Участь в обговоренні українського питання візьме єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле.

Слід зазначити, що 4 проекти резолюції мають назву "по Україні" або "по ситуації в Україні". У той же час, політична група Європейської народної партії та "зелені" назвали свої документи "по виборах в Україні".

Загальний аналіз шести проектів резолюції засвідчив, що європейські депутати критично оцінюють деякі внутрішні питання в Україні, зокрема, недоліки виборчого процесу, "застосування вибіркового правосуддя", перебування в місцях ув'язнення Юлії Тимошенко і Юрія Луценка.

Однак при цьому вони підкреслюють необхідність подальшого просування України до політичної асоціації та економічної інтеграції з Євросоюзом.

У зв'язку з цим маніфестується готовність ЄС поглиблювати відносини з Україною шляхом підписання та ратифікації Угоди про асоціацію.

Євродепутати закликають українську владу усунути наявні проблемні питання та забезпечити прогрес у проведенні реформ.

Проекти резолюцій також позитивно оцінюють процес візової лібералізації між Україною і ЄС, наголошуючи, що це є особливо важливим досягненням для українських громадян.

Як повідомлялося, депутати Європарламенту та високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Кетрін Ештон проведуть дебати і ухвалять резолюцію щодо України 13 грудня.

Нагадаємо, резолюція Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) від 26 січня 2012 містила посилену рекомендацію Києву провести негайні зміни в системі юстиції. Депутати висловилися за впровадження в Україні відповідних міжнародних стандартів щодо розділення політичної та кримінальної відповідальності, що дозволило б вирішити тривалу у країні політичну кризу, викликану політичним судилищем над лідерами опозиції, екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко і екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.

Довідка

Україна і ЄС почали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2007 році, і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня цього року угоду було парафовано сторонами.

14 листопада глава польського уряду Дональд Туск після зустрічі з німецьким канцлером Ангелою Меркель висловив сподівання, що Україна та ЄС зможуть підписати парафовану навесні Угоду про асоціацію в листопаді 2013 року.

У свою чергу, Меркель заявила, що влада України повинна створити умови, які дозволять підписати Угоду про асоціацію з ЄС. "Умови, за яких Угоду про асоціацію може бути підписано, наразі відсутні, але ми перебуваємо в процесі. Коли справа доходить до нашої думки, ми готові її підписати, якщо буде створено такі умови", - сказала Меркель.

Перешкодою до підписання Угоди про асоціацію, як згадувалося, є вибіркові юстиція і правосуддя, а також недостатня незалежність судової системи та усунення лідерів опозиції від участі у виборчому процесі.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 999 | Додав: adminA | Теги: 6 проектів резолюції, Європарламент, України
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ