Чт, 2024-04-25, 15:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 27 » На лінії фронту спостерігається загострення. ВІДЕО
16:30
На лінії фронту спостерігається загострення. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу трьох військовослужбовців Збройних сил України поранено на Донбасі.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій, на щастя, загиблих у лавах українських військ не має, але троє військовослужбовців дістали поранення", - заявив Лисенко.

Поранень українські військові зазнали внаслідок обстрілів бойовиків.

Також за минулу добу на Донецькому напрямку було зафіксовано проліт двох ворожих безпілотних літальних апаратів.

"Вперше за два останні тижні спостерігається певна ескалація воєнної обстановки на лінії фронту. Минулої доби ворог 40 разів порушив режим припинення вогню. Також всупереч попереднім домовленостям бойовики різними шляхами перешкоджають роботі міжнародних спостерігачів на лінії бойового зіткнення та у місцях, де має відбуватися відведення сил та техніки", - заявив Лисенко.

За його словами, на Луганському напрямку бойовики порушили режим тиші у традиційних так званих "гарячих точках": у Станиці Луганській та у Попаснянському районі. Зафіксовано, що бандформування 10 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Ворог застосовував тільки легке озброєння.

Також Лисенко розповів, що на Донецькому напрямку знову фіксуються обстріли з мінометів, використання яких заборонено Мінськими домовленостями. За даними речника, бойовики випустили 18 мін з мінометів калібром 120 мм. Обстріли велись з бронетехніки в районі селища Нижнє Лозове, а також бойовики випустили ще 6 мін поблизу Зайцевого. За його словами, тривають збройні провокації у Зайцевому, Троїцькому та в Авдіївці. Всього на Донецькому напрямку бойовики 12 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО.

Окрім того, речник розповів, що на Маріупольському напрямку бойовики знову активізувалися (після рекордно низької кількості збройних провокацій 25 вересня). "2/3 цих провокацій сталися у Мар`їнці. Там ворог стріляв з легкого озброєння. Були активними снайпери противника. Також неспокійно було в районі Павлополя та Широкиного, а біля Старогнатівки ворог здійснив один обстріл з БМП", - додав він. Всього на Маріупольському напрямку зафіксовано 18 обстрілів з боку бойовиків.

Нагадаємо, з півночі і до 18.00 26 вересня було зафіксовано 13 випадків відкриття вогню по позиціях українських захисників. Зокрема, на Маріупольському напрямку противник порушував "режим тиші" в районі Старогнатівки і Павлополя зі стрілецької зброї і гранатометів. Крім того, окупанти обстріляли з БМП Старогнатівку, а в районі Мар'їнки задіяли снайперську групу.

21 вересня в Мінську контактна група підписала рамкове рішення про розведення сил і засобів. Угода передбачає відведення по 1 кілометру кожною зі сторін у трьох зонах безпеки. Обов'язковою умовою початку розведення сил на Донбасі є повне припинення вогню протягом семи діб, яке повинна зафіксувати спостережна місія ОБСЄ.

Як повідомлялося, 22 вересня розпочато підготовчі роботи до здійснення відведення сил і засобів Збройних сил України і бойовиків терористичних організацій на трьох ділянках на лінії зіткнення сторін на Донбасі, визначених у рамковій угоді Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

Однак у штабі АТО повідомляли, що бойовики не допускають спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у місто Золоте, в якому заплановано розведення сил і засобів від лінії зіткнення.

Бойовики проводять ротацію - розвідка

Бойовики проводять ротацію, Росія постачає їм паливно-мастильні матеріали.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки.

Основні зусилля противника зосереджувались на ротації та посиленні підрозділів, їхньому доукомплектуванні та інженерному обладнанні передових позицій на сєверодонецькому, слов'янському, донецькому, маріупольському напрямках.

Для ведення повітряної розвідки позицій сил АТО та перевірки заходів оперативного маскування своїх військ противник використав два тактичних безпілотних літальних апарати в районах Дебальцевого та Амвросіївки.

Командування ЗС РФ продовжує постачання паливно-мастильних матеріалів підпорядкованим з’єднанням та частинам з території Росії. До Ровеньок прибуло чотири цистерни з паливом (200 тонн).

У розвідці зауважують, що у зв’язку з перебуванням представників місії ОБСЄ у районі Станиці Луганської командування бойовиків наклало тимчасову заборону на рух техніки.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, самохідних артилерійських установок та 122-мм реактивних систем залпового вогню "Град" у районах Стаханова, Гірничого, Харцизька та Новоазовська.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 858 | Додав: adminA | Теги: загострення, лінія фронту
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ