Сб, 2024-04-20, 10:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 12 » На Майдані продавці пива роздають пакети, щоб ховати алкоголь
17:53
На Майдані продавці пива роздають пакети, щоб ховати алкоголь
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Паперові маскувальні пакети для пива стали видавати в київських кіосках. "Першопрохідцем" став кіоск у переході під Майданом Незалежності, де традиційно багатолюдно. На його віконці з'явився напис, що до хмільного можна задарма отримати пакетик, пише в понеділок газета "Сегодня".
"Ідемо назустріч нашим клієнтам, - каже продавець кіоску. - І для нас це великий плюс, тому що ми тим самим залучаємо до себе покупців - їм не треба думати, як потім це пиво випити на вулиці і не бути оштрафованим".

У вихідні дні, розсівшись на Майдані, відпочивальники і справді попивали пиво з пляшок, обгорнутих паперовими пакетиками.

"Це здорово! Добре придумали, - каже 4-курсник НАУ Олександр. - Не треба боятися патрульних". Хоча поки що в парках столиці більшість п'є пиво відкрито. Як з'ясувала "Сегодня", поговоривши з порушниками, багато хто з них про заборону просто не знає.

В одному з пивних кіосків, щоправда, скаржаться, що проханням продати пакет їх відверто "дістали".

"Постійно просять пакети для пива. Набридли вже! Ми чекаємо, що врешті-решт їх почнуть спеціально випускати. Чула, за кордоном це норма. Та й у Донецьку, кажуть, вже налагодили випуск фасування під пиво, - розповідає продавець Ірина Миколаївна. - Якщо вдень у переході ходять міліціонери, роблять зауваження випивакам, то ввечері про заборону ніхто й не згадує. У "трубі" таке коїться, що пиво здасться благом. Міліції немає, а молодь п'є, курить, б'ється", - цитує її "Газета по-киевски".

У кіоску гарячої випічки "Форнетті" справжній бум на пакети. "В принципі, я не продаю пакети - це упаковка виключно до продукції. Але коли люди просять, не відмовляю, - каже продавець випічки Тетяна Лисюк. - Спочатку намагалася пояснювати, мовляв, окремо не продається. Але після того, як попросили пакет при господарі, а він вирішив, що краще продати, ніж півгодини пояснюватися, більше не відмовляю. За день осіб з 10 звертаються. Продаємо по 40 копійок", - говорить вона.

В Україні щороку збільшується кількість підлітків, які вживають алкоголь, а також росте рівень доступності наркотиків серед учнівської молоді. Згідно з результатами дослідження, 91% дівчат і хлопців у віці 15-16 років куштували алкоголь.

У січні Верховна Рада визнала слабоалкогольні напої і пиво повноцінними алкогольними напоями і заборонила розпивати їх у громадських місцях і продавати неповнолітнім.

За один місяць від набуття заборони чинності правоохоронці склали 11 тисяч адмінпротоколів та 65 випадків порушення правил продажу алкоголю.

Споживати пиво та алкогольні напої заборонено у скверах, парках, на дитячих і спортивних майданчиках, на вулицях, в закладах охорони здоров'я, культури, навчальних та освітніх, в громадському транспорті, на його зупинках, в підземних переходах, закритих спортивних спорудах, у ліфтах, таксофонах і державних установах.

При цьому в законі немає пункту, який би вказував на те, що якщо пляшка пива, з якої ви п'єте в недозволеному місці, знаходиться в пакеті, це рятує вас від відповідальності. Але, безумовно, якщо пляшка не впадає в око наглядачами за порядком - шанси бути оштрафованим зменшуються. Адже як відомо, те, що міститься у непрозорому пакеті - це особисті речі, і копирсатися в них можна тільки за згодою. Або ж при огляді речей, що проводиться під протокольний запис, у присутності понятих.

Огляд, зрештою, можна провести і на місці: якщо патрульні знайдуть папір, ручку і кілька понятих. Інакше доведеться поїхати до відділку. Але якщо ППСники не бачили, як людина сьорбнула пиво, а серед товаришів по чарці знайдуться ті, хто підтвердить, що людина не пила, а просто тримала пляшку в руках - до відповідальності людину притягнути не зможуть.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1187 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ