Пт, 2024-03-29, 13:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 30 » На майно Тимошенко і Луценка накладено арешт
14:47
На майно Тимошенко і Луценка накладено арешт
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

На частину майна екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко й екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка накладено арешт, стверджує заступник генерального прокурора Михайло Гаврилюк.

"За всіма кримінальними справами, які сьогодні передано до суду, на майно обвинувачених накладено арешт", - сказав Гаврилюк на брифінгу в четвер, 30 червня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, стосується це майна Тимошенко чи Луценко, Гаврилюк відповів: "Без винятку".

Гаврилюк нагадав, що згідно з позовом, який МВС висунуло Луценку, збитки, заподіяні ним державі, оцінюються в 978 тис грн. За його словами, для забезпечення позову на частину майна і рахунки Луценка накладено арешт на суму більш як 1,7 млн грн.

Водночас Гаврилюк відмовився розповідати, в яку суму оцінюється майно Тимошенко, на яке накладено арешт.

При цьому заступник генпрокурора підкреслив, що процес виявлення майна, яке належить звинуваченим, триває. За його словами, виявляється також майно, оформлене на родичів.

Як повідомлялося раніше, сьогодні 30 червня суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк продовжив розгляд кримінальної справи проти екс-міністра внутрішніх справ Луценка.

Нагадаємо, що 13 грудня 2010 р. Луценку і його водієві Леоніду Приступлюку було висунуто остаточне звинувачення в розкраданні державного майна в особливо великих розмірах, а також у перевищенні службових повноважень і використанні підроблених документів.

У свою чергу 24 червня Печерський районний суд Києва розпочав попередній розгляд кримінальної справи за обвинуваченням екс-прем'єр-міністра Тимошенко в незаконному підписанні в 2009 році газових контрактів з Російською Федерацією.

Напередодні прокурор державного звинувачення у "газовій справі" Лілія Фролова заявила, що стаття, яка інкримінується Тимошенко, передбачає максимальне покарання в 10 років позбавлення волі і не передбачає умовного строку покарання.

Генпрокуратура: загалом на високопосадовців заведено 25 справ, а Держрезерв заподіяв збитків державі на 245 млн грн

Органи прокуратури України, внутрішніх справ і Служби безпеки порушили 25 кримінальних справ щодо осіб, які, посідаючи вищі посади в органах державної влади і управління, заподіяли збитків державі на суму близько 1 млрд грн, повідомив заступник генерального прокурора Гаврилюк.

Він зазначив, що Генеральна прокуратура, підлеглі їй прокурори, а також державні органи, підприємства і організації висунули 28 позовів про відшкодування збитку.

"Наразі суди задовольнили 8 позовів на загальну суму 426,1 млн грн. Інші позови перебувають на розгляді в судах", - повідомив Гаврилюк.

Крім того, за словами заступника генпрокурора, посадові особи Державного комітету України з державного матеріального резерву (Держкомрезерв) за 2008-2010 роки заподіяли збитків державі на суму понад 245 млн грн.

Гаврилюк зазначив, що за всіма виявленими фактами розкрадання державних коштів Генпрокуратура порушила кримінальні справи, висунула або підготувала позовні заяви. "Завдяки проведеним діям реагування вже сьогодні державі в особі Держкомрезерву повернено матеріальні цінності на суму 80,9 млн грн", - сказав Гаврилюк.

Він розповів, що у 2008 р посадові особи Держкомрезерву за істотно завищеною ціною уклали з комерційною структурою контракт на закупівлю для держрезерву 24,8 тис тонн зерна пшениці.

За словами заступника генпрокурора, незважаючи на те, що за цим контрактом зерна поставлено не було, за вказівкою керівництва Держкомрезерву було укладено акти про його фактичне постачання. "Далі на рахунок комерційної структури за неотримане зерно перераховано державні кошти у розмірі 34,8 млн грн", - зазначив Гаврилюк.

Крім того, за словами заступника генпрокурора, в 2010 році Держкомрезерв на рахунок однієї з комерційних установ перерахував більш ніж 243 млн грн бюджетних коштів на постачання цукру, якого фактично поставлено не було. Гаврилюк також навів приклад, коли в 2008 році за "значно завищеними цінами" для Держрезерву було закуплено дизельне паливо, "внаслідок чого державі заподіяно збитків на суму більш як 24,2 млн грн".

Нагадаємо, що раніше проти екс-голови Держкомрезерву Михайла Поживанова було порушено кримінальну справу за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу в рамках розслідування кримінальних справ за фактами розкрадання держкоштів на суму понад 7 млрд грн. Щодо Поживанова винесено ухвалу про притягнення як звинуваченого в здійсненні розкрадання державних коштів на суму майже 35 млн грн, його було оголошено у розшук.

25 лютого Поживанов повідомив, що перебуває в процесі отримання статусу політичного біженця в Австрії.

У березні співробітники Міністерства внутрішніх справ України затримали чиновників Держкомрезерву, які, за словами представників МВС, скоїли фінансових махінацій на суму 35,5 млн гривень.

А ще 31 січня було оголошено про завершення досудового слідства щодо колишнього заступника голови Держкомрезерву (з серпня 2007-го по квітень 2010 року) Миколи Сіньковського.

З комерційних структур, які забезпечили постачання МОЗ і МНС реанімобілів, хочуть стягнути більш як 41 млн грн

З комерційних структур, які забезпечили постачання Мінохоронздоров'я і МНС України 27 реанімобілів марки "Рено "Майстер", які не відповідали технічним вимогам і умовам тендерної документації, буде стягнуто до державного бюджету понад 46,1 млн грн з урахуванням санкцій, повідомив заступник генерального прокурора Михайло Гаврилюк.

Заступник генпрокурора зазначив, що Генеральна прокуратура подала до господарського суду міста Києва позови про визнання недійсними рішення тендерних комітетів Мінохоронздоров'я і МНС України про укладання з комерційними структурами договорів постачання реанімобілів і про стягнення з цих структур понад 46,1 млн грн. За його словами, рішеннями госпсуду від 23 березня і 31 березня 2011 року вказані позови задоволено повністю і наразі вживаються заходи до реального їхнього виконання.

Гаврилюк розповів, що за результатами проведеного посадовими особами Мінохоронздоров'я в 2007 році тендеру з комерційною структурою було укладено договір на закупівлю за державні кошти 27 реанімобілів. Отримані господарчим товариством 12,3 млн грн бюджетних коштів було ним привласнено, а всі свої борги за договором переведено на новостворену комерційну структуру "Євроспецтранс", яка тепер перебуває у стані банкрутства і не має реальної змоги виконати умови договору постачання.

Надалі, в 2009 році, ці ж автомобілі іншою господарською структурою було повторно продано державі в особі Міністерства надзвичайних ситуацій України за ціною вже 21,5 млн грн, що, за висновками Головного контрольно-ревізійного управління України, призвело до втрат бюджету на суму 14,5 млн грн, зазначив Гаврилюк.

За вказаними фактами порушено кримінальну справу, яка наразі розслідується Міністерством внутрішніх справ України.

Як повідомлялося, господарський суд Києва в березні 2011 року стягнув з підприємства "ІСС Україна" більш як 24 млн грн за "злочинні дії" під час закупівлі для державних потреб 27 реанімобілів. Суд також стягнув з підприємства на користь держави 24,624 млн грн, враховуючи, що "ІСС Україна" не виконала взяті на себе зобов'язання.

Генпрокуратура раніше також подала до суду позов про недійсність рішень МНС від 12 листопада 2009 року щодо визначення переможця тендеру на постачання 27 санітарних автомобілів і визнання недійсною угоду, підписану з переможцем тендеру, - ТОВ "Лакшмі-авто", і стягнення з підприємства на користь держави більш ніж 21 млн грн.

31 березня в Генпрокуратурі зазначили, що цю суму на користь держави вже було відшкодовано.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1031 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ